Mei troule!!!

3551088126 05c41e2ac5 o

Ieri am găsit pe facebook asta și m-a distrat tare. Sursa reddit.com, am căutat p-acolo da’ n-am găsit rădăcină să pun link-ul direct. Nu contează, e meritul și geniul lor.

„Avem linie noua de metrou in Bucuresti. Ce a durat mai putin:

Constructii:
The Golden Gate Bridge
Burj Dubai
Empire State Building
Tunelul Canalul Manecii
World Trade Center
Barajul Vidraru
Transfagarasanul
Turnul Eiffel
Symphony of the Seas (cel mai mare vas de croaziera din lume)

Evenimente istorice:
Primul razboi mondial
Al doilea razboi mondial
Războaiele Galice ale lui Iulius Caesar
Campania lui Alexandru cel Mare in Persia
Fratii Wright au proiectat si zburat primul avion din lume
Toate zborurile din programul Apollo (cu si fara echipaj), inclusiv aselenizarea
Titanicul a fost proiectat, construit, lansat si s-a scufundat

Media:
Realizarea tuturor filmelor Lord of The Rings
The Beatles si-au lansat toate albumele si s-au despartit

Mentiuni onorabile:
Saparea Canalului Suez (un sfert sapat de mana) – 10 ani 2 luni

Ce s-a intamplat in acelasi timp cu constructia magistralei?

Stiinta
Tesla a lansat 4 modele de masini electrice
SpaceX a dezvoltat primele rachete reutilizabile. Au zburat 94 de misiuni cu Falcon 9 si Falcon Heavy si au aterizat controlat de 57 de ori, inclusiv prima misiune cu echipaj uman de la ultima misiune Space Shuttle incoace, care de asemenea a avut loc dupa demararea lucrarilor la metrou. Practic, in acest interval SUA si-au repornit programul spatial cu echipaj uman.
A fost descoperit bosonul Higgs
Rover-ul Curiosity si-a inceput misiunea pe Marte
A fost proiectat, construit și lansat roverul Perseverance (succesorul lui Curiosity)
Au fost detectate undele gravitationale pentru prima data
A fost obtinuta prima imagine a unei găuri negre
Misiunea Kepler a luat sfarsit dupa mai bine de 9 ani de la lansare

Media
Au fost lansate 5 filme Star Wars
Au fost lansate 20 de filme MCU din cele 23 existente (toate mai putin Iron Man 1 & 2 si The Incredible Hulk)
Au fost lansate toate sezoanele din Game of Thrones
Meryl Streep a fost nominalizata la 5 Oscar-uri si a castigat unul
Stephen King a scris 13 romane”

Sursa: reddit.com

Bine… oamenii sunt puțin răuți, n-au trecut decât 9 ani și vorba românului, începutu-i greu, să vedeți d-acu’ construială-n draci prin Românica. Mâine, poimâine te pornești pe DN1 spre Brașov cu apă, biscuiți, un platou cu salată de boeuf, doi purcei de lapte, ceva ușor pentru de dimineață, alte chestii de-ngrijire personală, țoale de două anotimpuri și te trezești cu autostradă sub caucioace răsărită peste noapte. D-acu’ zeul construcțiilor și infrastructurii ne zâmbește, se strică de râs, important e să fim răbdători… noi… copii și nepoții.

Ce-mi spun ei de filmele Star Wars, ha? Au fost făcute pentru bani, pe rapid înainte și cam un sfert din ele sunt decente, restu-i umplutură. La ultimu’ sezon Game of Thrones am plâns. Tot așa, făcut să fie făcut și terminat fără să se gândească nimeni la sentimentele fanului înrăit. Dă-i în mă-sa de fani, facem ceva să fie, mergem pe cel mai prost final posibil ș-am încălecat p-o șa și v-am tras-o cu povestea bla, bla, bla. De ce nu compară nimeni construcția noului tronson de metrou cu „Tânăr și neliniștit”, ha? Normal, n-aveți tupeu. Până se finalizează ăla, România raportează cu succesuri și prima misiune pe Soare

Trântesc tot felu’ de realizări tehnico-științifice, că au împătrățilit atomu’, că au pozat gaura neagră, că Glovo a ajuns pe Marte, că… apropo, ce mama dracu’ e ăla boson? Io-te colea, să nu vă uitați lung la denumire.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Boson

Cică au detectat undele gravitaționale. Bă mă lași… mare șmecherie. Dacă ăla care le-a detectat se arunca de la balcon de pe la un etaju’ doi așa, le și simțea. Dacă se ducea mai sus de doi  descoperea un drac pe varză, rămâneam cu unda nedescoperită și nesimțită. Și să mă mai lăsați cu Burj Dubai, World Trade Center sau Empire State Building, construcții d-astea de fală cu moț că acu’ dau în voi cu Catedrala lu’ Dănuț și mini turnul Eiffel de la Slobozia. Ce-mi spuneți voi de Titanic, păi aia-i treabă? E treabă, da’ de mântuială că unde-i parcat Titanicu’ acu’, ha, aud? Pe fundu’ Atlanticului, vă zic eu dacă n-ați lăcrimat la film.

Acu’ recunosc, se putea face mai repede tronsonu’ mă-sii de metrou și fără loc de cârcoteală dacă executantul… sau executanții lucrărilor, presupun că-s mai mulți… la atâta timp au mai murit din ei, s-au mai desfințat companii, gândeau problema mai mult. Bă da unu’ nu s-a gândit să pună pe steroizi niște cârtițe dresate. Vă durea neuronu’ să gândiți bio? Puneai o gașcă de cârtițoi pe steroizi la Eroilor și la capete o cârtițoaică-n călduri ca să dea cu feromoni. Realizai tronsonul de metrou rapid și fără noxe.

Toți suntem buni la cârcoteală și miștocăreală pentru că nu suntem din Drumu Taberei. Acu’ dacă vezi dimineața pe răcoare un bucureștean zâmbitor care pleacă pe plantația din câmpu’ muncii, ori e scăpat de la mititica, ori e d-acolo și are metrou. Hai să ne bucurăm când inaugurăm… apropo, au dat și ei cu o artifică, ceva? O sărmăluță electorală de la Firea, d-aia bună de Voluntari? Nu? Nimic?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top