Măscări urbane

IMG 6285

Legenda spune că dacă plantezi o mască uzată pe oricare spațiu verde urban, merge și prin păduri, pe munte etc, da’ prin parcurile sau spațiile verzi din orașe e mai cu efect, în câteva zile găsești un copăcel cu măscuțe din familia „prostus idiotus est”, adică e din familie d-aia bună cu măscuțe de calitate care la purtare îți activează și scuturi anti covid, șmecherie frate.

IMG 6287

La plantare e musai să faci o incantație, niște cuvinte care să exprime supunere față de natură, să te auză Gaia că ești rob spășit cu frică de autoritatea ei. De exemplu’: „sunt cel mai prost din curtea școlii”…posibil să te-ncurce cuvântul „școală” dar nu-i bai, mai am una, „sunt prost și mogâldan, făcut la beție și din greșeală… mama a crezut că s-a stricat la stomac și d-aia era așa balonată”. Dacă dimineață verifici locu’ și n-a răsărit nimic, strânge cel puțin cinci măști uzate de prin parcuri… atenție, grăbeală ca-s mulți interesați, le fierbi zece minute și faci un ceiuț pentru coviduț de crapă de ciudă OMS și doftorii de la Matei Balș. Dacă-l bei și a doua zi ești ok, te-ai vaccinat pe viață, jur. Din pasta rămasă în ibric, fă un guguloi pe care ți-l administrezi rectal pe model supozitor, idiotu’ dracu’.

IMG 6288

O altă legendă spune că măștile de unică folosință nu sunt de unică folosință și există posibilitatea să le reîncarci. Rețeta-i cam așa, două puncte… trebuiesc atârgățate la oglinda retrovizoare a mașinii. Dacă n-ai mașină nu-i bai, pune-le pe oglinzile laterale la orice mașină, un vecin, o rudă apropiată sau chiar un necunoscut… or să se bucure, promit. Revenim la oglinda ta. Tre’ să se bălăngăne în voie și să-ți obtureze o suprafață cât mai mare din parbriz și implicit din câmpul vizual. Tot acolo ai nevoie de o poză cu Arsenie Boca sau Shakira, am auzit că și asta are leac, un minion care simbolizează chintesența neuronului faultat, un animăluț de pluș chițăitor la apăsat, cât mai multe cruciulițe, o banană de plastic, te ajută să-mpingi mai bine guguloiu’ de care am vorbit mai sus, niște mătănii și ceva neidentificat de care să-i cunoști utilitatea-n viață numai tu. Mai multe măști, mai multe șanse de câștig. Aproape că nu mai trebuie să-ți pui masca pe față.

Combină cele două legende și ai rezolvat pandemia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: