Eu cred că Neti fumează…

124682375 2839082793003746 3702183285425941177 n

Azi dimineața pe răcoare, mă trezesc și din obișnuință dau drumu’ la televizor. Mai bine-i dădeam drumu’ de la etaj, să las forța de atracție a pământului să-și facă treaba. Foc și tunete, nebunie totală, covidu-n sus, covidu-n jos, dispărem ca specie, localități în carantină flancate de poliție pe la ieșiri, otrăviți fântânile, pârjoliți ogoarele, grafice cu „dacă luam masuri de acum naișpe zile ete ce bine stătem cu rata de infectare”… negru… plumb.. Bacovia live la ProTV.

Mai că mă uitam după o lumânare să mă pun pe rugăciuni, să-mi revizuiesc viața și să-mi aștept sfârșitul în liniște și pioșenie ca orice ortodox nepracticant. După toate horrorurile din reportaje apare Neti Sandu într-o bluză portocalie din cel mai autentic portocaliu din Portocălenia, veselă și țumpirlie, cu replica „azi o să fie o zi bună”. S-a blocat puțin și tanti aia din colțul dreapta jos al televizorului, aia cu datu’ din mâini pentru persoanele cu dizabilități la auz. Pfoa… perfect, am scăpat, noroc cu Neti că am zis gata, până aci mi-a fost.

Și a-nceput cu capricornu’ care se ceartă cu nu știu cine, leu face un drac pe varză și-l omoară pe șefu’ direct, fecioara bla, bla, bă da’ azi nu luați covid pentru că-i Marte retrograd și nu se riscă virusache să facă pe șmecheru’. Eu știam că Mercur e cu retrogradu’ și-n perioada aia faci numa’ tâmpenii pe care le pasezi și dai vina pe el, n-am știut că și Marte e cu năbădăi. Dacă Mercur face așa ravagii, din postura de mesager al zeilor, comerț și alte chestii pașnice, vă dați seama că la retrogradenia lu’ Marte, zeul războiului, ne-am cam dus pe copcă. În doi timpi și trei mișcări a rezolvat Neti tot, a anulat toate nenorocirile din reportajele anterioare cu o fluturare de bluză și câteva cuvinte.

Mi-am dat seama că Neti are dreptate, chiar e o zi bună. Am plecat d-acasă fără să uit ceva, o bulină albă la „zi bună”. Afară friguț cu ceață de-ți cam intră pe la oscioare, dat fiind că-i noiembrie, n-are vină ziua, e toamnă târzie, rămâne remiză fără buline. Ajung la muncă și tonomatul de cafea era out of order pe motiv de draci să-l ia. Nu-i bai, mai am un aparat de cafea sus în bucătărie. Ei bine, ăla era înfundat pe la țuțuroaiele prin care în mod normal curgea cafeaua. Acum nu curgea nimic, se presuriza , pufăia pe la toate-ncheieturile, cafea canci. Bulină neagră, mare și dodoloață. Ce mama dracu’ a zis Neti la rac? N-am fost atent, eram fericit că am scăpat de moarte iminentă. Și cum dacă cafea nu e, nimic nu e, am sunat o colegă-ntârziată să-mi cumpere o cafea de la o benzinărie, trebuie să-mi fac ziua bună pentru că așa a zis Neti și eu nu ies din cuvântul ei.

Hai cu un Doamne Ajută de la un ortodox nepracticant… ziua abia a-nceput.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: