Vineri 13-atacul la socializare

78e73a5bcbd477aa2f02a3254beca37d

Ieri a fost prima zi de vineri de mulți ani încoa’ în care n-am ieșit. Bine, fac excepție vinerile alea când am stat pe cotețe din motiv de carantină, alea nu se pun la socoteală. Mint, am fost să duc gunoiu’ și-n aproximativ cinci minute mi-am făcut de cap pe drumul spre tomberon. Am mers în pasul ștrengarului, am împins două băbuțe, am fluierat după puștoaice, ce să vă zic… anarhist în toată regula. Și nu-mi mai aduc aminte bine, da-s ferm convins că pe cei cinci zeci de metri, n-am purtat mască și am fredonat Breaking the law de la Judas Priest. BAD BOY !!!

Cum Românica a crescut în numărul de cazuri pe ștatele covidului la mia de locuitor, ca Prâslea din poveste cu ouăle de aur, adică ne facem mari de la o zi la alta, cum pe ușile de la cârciumi a-nceput să se simtă miros de lacăt și nu în ultimul rând datorită spiritul meu civic de „stați dracu’ cuminți și cu măști pe moace”, o să fiu nevoit să umplu blogu’ cu amintiri din copilărie, armată sau cu ce tâmpenii fac prin casă… că-s bun, foarte bun la d-astea.

Mai devreme, spre exemplu, cât pe ce să-mi dau foc. La primul descălecat în US mi-am cumpărat o brichetă Zippo, simplă, neagră, nimic special, acum scârțâie din balama, e puțin șuie de la trântele pe care le-a luat, consumă mult, normal, e brichetă americană, da’ țin la ea, are valoare sentimentală. Nicioadată nu știu câtă benzină să-i pun. Ori o folosesc o seară și gata, cere de băut, ori pun de las dâră de benzină prin casă ca un melc în călduri… mealcă… udă… v-ați prins? Azi i-am pus benzină, multă benzină, care a dat p-afară, am luat un șervețel să șterg și de inteligent ce sunt, cu șervețelul îmbibat de zeama dornică de scânteie, am probat bricheta. Normal că a luat foc tot din mâna mea. Instinctul de conservare a fost să arunc tot din mână, apropo, evenimentul fierbinte s-a petrecut în sufragerie… living pentru fițoși. În acest moment a intervenit logica și maturitatea din mine (ha…bună asta) cu „fraierică, dai foc la canapea și s-a dus black friday de anu’ ăsta”. Așa că am fugit cu flăcările pe mână până pe hol unde n-am mai putut și le-am dat drumu’ pe gresie. Acum în casă miroase exact ca de sărbători când tai porcu’, fum, fire de păr pârlite și o placă de gresie ușor îngălbenită da’ iese cu Domestos… sper.

M-am apucat de curățenie, revin mâine cu detalii. Hai să aveți un weekend domestic minunat. Diseară reactivăm „Cârciuma de Carantină”, gașca de consumatori pe sticla telefonului/laptopului și pe sticlele din dotarea fiecăruia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: