Votu’ cel mai bun prieten al ficatului

fy21 absolut voteresponsibly kv

Duminică România a votat… sau mai bine zis n-a votat. Am ajuns la concluzia că datu’ cu tesla-n „oo”, electoral vorbind, noi românii îl ducem la nivel de artă. În urma sondajelor cu rezoluții parțiale, PSD e în frunte, dovada clară că românului chiar îi place să stea capră pe banii lui, PNL pe locu’ secund, dovadă că se va sta capră prin partidu’ galben pe motiv de dezastru-n alegeri, USR&Plus pe locul trei și mă cam oftic da’ asta e, și restu’ lumii. Am o-ntrebare, cine mama dracu’ e AUR?!?!?! Scuze, două întrebări. Cine dracu’ a votat cu AUR?!?!!? Trei întrebări…posesorii de BMW și maneliștii cănd au văzut aur…sau haur… depinde din ce cartiere provin?!?!?! Întreb pentru o prietenă babă curioasă. Un lucru e cert, o să avem o zăpăceală politică-n următoarea perioadă de-i bine să vă faceți provizii de pop-corn și băutură că-ncepe circoteca. Nu uitați hârtia igienică și ceva antivomitive că poate urmează și un lockdown să ne-nvățăm minte. Am citit la o prietenă facebuchistă pe perete că-i bine să se facă votul obligatoriu. Nu știu ce să zic, nu cred că suntem pregătiți pentru un rezultat la alegerile unui popor mediocru… și zic mediocru că nu-mi stă-n fire să jicnesc, e cuvântul politically correct. L-aș face obligatoriu dar obligatoriu și cu test de inteligență făcut în ultimele 24 de ore, fix ca la covid.  Nu mai scriu pe temă că oricum vuiește toată presa, facebooku’ și radio șanț, altceva vreau să vă povestesc.

Ăia mici ai mei, el și ea, cuplul de minioni sau hobbiți, după ce am tras împreună o băută sâmbătă spre duminică și am dezbătut chestii cu cocârț, au mers la vot ca niște buni cetățeni ce sunt. După vot, au tras o raită pe la cumpărături pentru d-ale gurii și ceva balsam pentru ficat concretizat în două sticluțe de vinuț, alb și roze pentru diversitate. La casa de marcat, tanti scanatoare de coduri de bare, a sărit ca o panteră pe banda pe care erau produsele la bronzat și le-a confiscat vinu’ pe fundal muzical de rățoială tip țața Floarea filatoarea în perioada aia proastă din lună… exact ca nazistu’ bucătar din Seinfeld, ăla cu supele secrete.

Țața Floarea, pe scurt ȚF-Ce-s cu astea!?!?! Nu aveți voie băutură!!!

Minionii-Da? Da’ de ce?

Ce răspundeam eu dacă eram în locul lor-Vai… mulțumesc… sunteți minunată, da’ am făcut 18 ani de acu’26 de ani.

 

ȚF-E votare!!! Și noi avem trei secții în apropiere.

Minionii-Da? N-am știut… dar noi am votat deja, vă arătăm buletinele.

Ce răspundeam eu dacă eram în locul lor-Da?!?!?! Ce tare!!! Și se dă băutură moca?!?!?! S-a prins clasa politică de faptu’ că e mai cu lipici la electorat o sticlă de cocârț decât o găleată, o sticlă de ulei și o pungă de făină… bravos… așa da!!!

 

ȚF-Io am timp să controlez lumea la buletine!?!?!

Minionii-Ne scuzați…

Ce răspundeam eu dacă eram în locul lor-Spune-i lu’ șef-tu să scoață toată pileala de la vânzare deși în perioada asta trebuia să o dați moca la ăștia care au votat deja, chiar trebuie alcool să te pregătească psihic pentru rezultatele de căcat. Și vedeți că azi ați uitat să vă faceți antirabicu’ și sunteți cam agitată.

Ce tâmpenie asta cu interzisu’ băuturii-n zi de alegeri… Nene Iancule, ăștia ne fac la nivelu’ alcoolului din sânge, ne ia și ultima speranță. Minionii mei au fost la magazinu’ din colț, magazin românesc fără pretenții de super-mega-market nemțesc și au rezolvat problema.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: