Escu fărăăăă număăăăăr!!!

german names 58b5a0e25f9b5860468bc4d3

Mă macină o-ntrebare… nu-i chiar o-ntrebare, e mai mult o soluție de aplanarea unui posibil conflict la căsătorie. Să vedeți ce probleme existențiale am eu în prag de final de an. Aia când soții nu se-nțeleg asupra numelui de familie purtat după procesiunea cu pirostrii. Vine el, să-i zicem Protopopescu, Titel pe numele mic, pregătit să se căsătorească cu prea frumoasa Eufrosina Eudoxia Terebentescu… tot un „escu” d-ăsta de-i Românica full. Tre’ să recunoaștem că gamele de „escu” nu-s chiar… să zicem Vlad, exemplu dat aleator, cu rezonanță arhaică și nobilă, e clar că nu ne tragem toți din cruciați… nici nu știu de ce mi-a venit în cap numele ăsta frumos… ha, ce chestie, așa mă cheamă pe mine, probabil că d-asta mi-a venit în căpăcică. Adică una e un nume mic, scurt și la obiect, care spune tot, Vlad, Preda, Soare fără sufixul „escu” care strică tot, sună bine chiar dacă sunt alăturate, și alta e o lălăială lungă la pronunțare. Apropo, dacă te cheamă lung cu înșiruire interminabilă de litere și te termini în „escu”, nu vorbesc de tine, e vorba de alt înșiruiredelitereescu. Stau și mă gândesc de ce mama dracu’ l-am inventat pe „escu” ăsta. Încercați să vă imaginați o curtezană cu trecere la Regele Soare care face un copil, ea susține sus și tare că e copilu’ lu’ Ludovic al XIV-lea, ăsta o reneagă și pe ea și pe plodu’ proaspăt botezat Ludovic după ta-su’, Ludovic FăraNumăr ca la maneliști, pentru că nu-i înmatriculat pe linia cu sânge albastru, și e trimisă în exil pe meleaguri mioritice unde imediat e trecut la catastif Ludovicescu… exact, esență de cacao. Bun… deci, se căsătorește Titel cu Eudoxia și stabilesc de comun acord să adopte ambele nume de familie. Finalul e cu foc de artificii, Protopopescu Terebentescu Eufrosina Eudoxia… nici n-are loc în buletin ditamai numele. Mă rog, trecem peste și ajungem la rezultatul dragostei dintre cei doi, micuța Mimi crescută de mă-sa cu apucătura spartană de „noi nu renunțăm la numele strămoșesc”. Asta mică se face mare și ajunge-n prag de măritiș cu alesul inimii, Pandelică Gigel Tulburescu Căzănescu… Tulburescu de la tată și Căzănescu de la mamă, părinți cu aceleași probleme nominale existențiale. Ei, ce facem acum, ha? Mimișor sigur are și un nume de sfăntă, hai să zicem Paraschieva și după căsătorie o să fie ceva de genu’ Protopopescu Terebentescu Tulburescu Căzănescu Paraschieva Mimi, pe scurt și pentru prieteni, Mimișor darling. Cred că fix modelul ăsta e implementat pe plaiurile iberice, ăia au câte șapte, opt nume pe cap de locuitor.

Hai că mai e puțin din 2020 și-mi revin… sper. Știți că articolul e un pamflet, da? Și l-am visat aseară pe fondul consumului de alcool, da?

3 thoughts on “Escu fărăăăă număăăăăr!!!”

 1. Bre, cocârț cocârț da’ sa stim si noi…
  Ne lovesti la ”capacica” cu atatea ”esc-uri” de mi-a plecat neuronul in vacanta …”concediu medical” …
  Da’ nu de la postarea asta ci aia de dimineata…
  Eu si asa vad dublu la primele ore si ma iei tu cu niste nume de’am crezut ca ma aflu printre primii care au cucerit Marte…
  S’avem pardón…
  Zic… 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: