Cu ochi critic pe 2020

205037

Aproape-i gata 2020. Mă distrează chestia asta cu „să se ducă dracu’ anu’ ăsta și să vie mai repede 2021” de parcă după ora zero covidu’ face plici, economia se repornește cu avânt pionieresc și conturile o să geamă de parale. Eroare totală copii, Revelionu’ ăsta o să ne demonstreze cel mai bine că e doar o noapte și schimbăm doar calendarul și eventual programele la tv. Dar cum speranța moare ultima și se vede-n orizont vaccinu’, plus că așa suntem noi românii, sperăm la mai bine și vedem partea plină a paharului, e noaptea în care chiar umplem paharul până la refuz și ne urăm la mai bine și la mulți ani!!!

2020 a fost cel mai prost an dacă-ntrebi probabil mai bine din 80% din populația lumii. Eu am învățat să nu mă mai mir și nici nu mai dau cu piatra spre anii trecuți pentru că a venit unul și mai prost care mi-a demonstrat adevăratul sens al sintagmei „an greu”. Ăsta mi-a limitat drepturile dar dacă stau să-l iau la puricat, vă pot spune cu mâna pe inimă că am avut ani mai grei… muuuuuult mai grei… ani care-l fac de râs pe 2020 și-l trimit în categoria amatori.

Mulți spun că „financiar n-a fost un an rău”. Vă zic eu, a fost catastrofal. Dacă-ți câștigai pâinea ca artist, ca posesor de local, bar sau restaurant, dacă lucrai în sistemul de sănătate și prestai ture duble, în turism, găuri bugetare peste tot și cu greu te-ai fi descurcat anu’ ăsta, o lăsai p-asta cu an bun financiar. Nu ai câștigat mai mult, n-ai cheltuit așa de mult ca altă dată datorită restricțiilor.

În 2020 Mama Natură ne-a trimis un mesaj, cam greu de dus, un pumn plasat strategic în trufia și egou’ uman. Ne-a demonstrat că suntem musafiri la ea acasă, că suntem mici și e cazu’ să ne regândim din temelii stilul de viață și prioritățile. Dar ne-a și apropiat, parcă am devenit mai recunoscători și parcă apreciem mai mult ce avem.

Anu’ ăsta mi-am vizitat o bună bucată din țară. De bine de rău, în februarie până în marea izolare, am reușit să ajung la două concerte în Italia și Bulgaria. Am redescoperit muntele după mai bine de două zeci de ani. Am luat mai multe amenzi de circulație decât în toată perioada de șoverie și sunt în curs de experimentare a sistemului juridic românesc pentru că am contestat două din ele. Anu’ ăsta m-am hotărât să-mi fac acest blog. N-am pierdut nici o ocazie să stau cu prietenii la masă la un cocârț… așa cu distanțare, cu limitare orară, da’ am stat și a fost MINUNAT!!!

Așa că… dacă ești sănătos, nu ți-ai îngropat pe cineva drag, nu te aleargă băncile pentru datorii, ai avut un job care să-ți aducă pâinea pe masă, ai reușit să te vezi cu prietenii, ai cunoscut cel puțin o persoană minunată, ascultă ce-ți spun, ești un om norocos și bogat și nu uita, scârba asta de virus a apărut în 2019.

Vă spun că-n 2021 se vor rezolva multe probleme, da’ să nu vă așteptați să se-ntâmple din 1 ianuarie.

Cam ăsta mi-a fost 2020. Vă aștept cu drag în 2021 așa cum m-ați obișnuit, cu zâmbete pe buze, sănătoși, fericiți și mai bogați.

Dacă v-a plăcut bufonul, mai poftiți și-n altă seară. LA MULȚI ANI!!!

4 thoughts on “Cu ochi critic pe 2020”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: