Scrisoare deschisă către Poliția & Jandarmeria Ploiești… poa’ să citească și dom’ primar

bmcmaGFzaD1jMWZkOTkxMWZmODI2MDEzMWZlYTZmYjVkYTg1YzZlOQ

Dragă tanti Poli, dragă nenea Jan,

vă scrie cu neasemuit respect și forevăr fascinat de luminițele de pe mașinuțele dvs, mult peste decorațiunile de Crăciun de anu’ ăsta din centru’ Ploieștilor, un biet contribuabil… un biet miner de prin cotloanele urbei noastre dragi. Stimată doamnă Poli, îndrăznesc să vă deranjez într-o mică problemă apărută aseară în jurul orelor 22.20 pe principalul bulevard din Ploiești, între sensul giratoriu de la Catedrala Sf. Ioan să trăiască și la mulți ani că azi e ziua lui, și sensul giratoriu de la Caraiman… nu știu când e ziua lui, cunoscut în limbaj urban republican ca „la două tramvaie”.

Cum spuneam, aseară în jurul orelor 22.20-22.30, mă întorceam de la o ședință cu bunul meu prieten irlandez Jameson, sigur ați auzit de el, pe jos, pentru că am oroare de taxiuri perioada aceasta și nu vreau să zădărnicesc combaterea noului Corona virus, că așa am fost educat de dumneata scumpă tanti Poli, și mă-ndreptam spre vastele apartamente de tip comunist proprietate personală. Pe tronsonul sus amintit am vizualizat live filmările la „Fast & Furious 9” care va avea lansarea anul acesta. Io m-am uitat după Vin Diesel și… hai să fiu sincer până la capăt, nu mă interesa cheliosu’ ăla, de fapt și de drept le urmăream pe Michelle Rodriguez, Jordana Brewster și mai ales Gal Gadot, da’ am auzit că e ocupată perioada asta să fie Wonder Woman și n-a mai intrat în distribuție. Dezamăgire totală… n-am văzut nimic din cauza vitezei mașinilor care se-ntreceau p-acolo, din cauza geamurilor tip oglindă oglinjoară care e cea mai bengoasă mașină din țară și din cauza lu’ Jameson care mi-a băgat câteva idei în cap și toți minionii mei lucrau la ele. Mașinuțele în cauză, absolut întâmplător BMW-uri toate, unul cu număr de Argeș, altul cu numere de UK, restu’ de Prahova și-s foarte mândru că am fost reprezentați corespunzător, goneau turbate pe stradă de fâlfâiau semnele alea de circulație cu limitări de viteză și liniștea nopții avea sânge în urechi de la cele câteva cuie și negrese care perforau țevile de eșapament. Negrese… chestiile alea de folosit la prins placa de rigips… să nu se interpreteze. Tanti Poli, vă zic, fascinant… așteptam și efecte d-alea, să-l văz pe unu’ cum sare artistic direct pe Statuia Libertății din fața primăriei.

Am fost foarte surprins că n-am văzut nici un coleg d-al dvs. tanti Poli, chiar mi-ar fi plăcut să-i facă un Logan la liniuțe și să le arate cine-i regina șoselelor în Românica. Faza s-a petrecut de mai multe ori, chiar mă gândeam să sun pentru felicitări la 112, da’ am zis să nu deranjez la ore târzii. Apogeul a fost când m-am apropiat de trecerea sudică de pietoni de la Caraiman, unde aveam un mare verde ca pieton, era omulețu’ ăla verde aprins și guguloiu’ roșu la mașini. Norocul meu e că nu m-am angajat în traversare că probabil ajungeam instantaneu acasă pe calea aerului. Două mașini, ghici… tot BMW, n-am văzut numerele din lipsă de timp & viteză de reacție, le-a durut fix între roțile din spate de roșu’ semaforului și au trecut ca vântu’ și ca gându’ de mi-a făcut vâlvoi fantoma părului lung pe care l-am avut pe la 18 ani.

Cum s-a eliberat un minion de pe creierași, s-a pus pe treabă și a tras niște concluzii:

-prima și cea mai dureroasă e că pe băieții ăia îi doare-n… de loganurile dvs. și de sigla aia cu „Siguranță și încredere”

-ploieștenii care locuiesc în zonă au termopane de foarte bună calitate, multe montate de prietenul Mișu de la Montactiv Term Mișu (reclamă nemascată că e blogu’ meu și fac ce vreau eu cu el), și somn adânc.

-nu mă gândesc, refuz total, da’ ca să nu crează cititoru’ că vă țin partea, o scriu și p-asta. Gurile rele, rele rău… cele mai rele, spun că de fapt și dumneata tanti Poli și nenea Jan, știți de fenomen și d-asta nu sunteți prezenți… că-s copii de șmecherași, de prin politica locală, nimic verificat, vorbe-n vânt și bârfă de șanț

Io zic să plasați strategic câte un echipaj, cam de la 21.30, pe cele mai drepte și lungi străzi din Ploiești și sigur vă faceți norma de amenzi și carnete suspendate… recomand tăierea lor cu foarfeca fix în fața posesorilor. Tanti Poli, știu că aveați o soră vitregă mai de la țară așeeeea… cu nume de rezonanță hispanică… parcă Poli Loco, ea e bine, sănătoasă? Mai e pe ștatele de plată ale primăriei? Întreb pentru un coleg curios și rău.

Vă mulțumesc anticipat și scuze de deranj.

P.S. Vă pupă Jameson.

2 thoughts on “Scrisoare deschisă către Poliția & Jandarmeria Ploiești… poa’ să citească și dom’ primar”

  1. Pingback: Chestii De Pe Net - 19.02 - și Fără Net - Piuituri

  2. Pingback: Polițist & Polițistă... 1 + 1 = 0 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: