Pierdut câine, îl declar nul

60229189 EA12 4C39 9C7F CCFC122893AC

În mod normal nu fac bășcălie de chestii sensibile, chiar sunt empatic cu animăluțele traumatizate, da’ am o povestire servită pe tavă de un coleg și parcă e păcat să nu profit.

Colegul meu e posesor de doi cățomani, un tomberonez și un curterrier… rase europene. Mă rog, fost posesor de doi cățomani pentru că acu’ mai are unu’. Celălalt, preferatul familiei, a dispărut în noaptea dintre ani speriat de petarde. A luat legătura cu o asociație de profil și oamenii ăia au dat sfară-n țară pe rețelele de socializare că poate, poate. Am uitat să vă zic, colegul ăsta al meu e paralel și echidistant cu facebooku’, n-are nici o legătură cu fenomenu’ și singura legătură e un cont pe un nume fictiv pe care-l are… degeaba, nu intră pe el, l-a făcut așa, să nu-l vorbească lumea, deci zero barat în naișpe. I-am zis să intre pe contul ăla și să caute pagini sau grupuri locale de iubitori de animăluțe, să pună și p-acolo fotografia cățomanului dispărut. Zis și făcut.

La un moment dat, îl văd foarte preocupat cu un mesaj, exclamă „ce tareeee!!!” și dispare de la birou. După o oră, poate mai bine, apare triumfător și mă luminează. Primise un mesaj cu o zi înainte, cum că potăițu’ a fost zărit prin Mihai Bravu (Ploiești) dar căutările n-au dat rezultate. L-am ajutat eu să reposteze fotografia cu textul că a fost zărit în zona bla, bla și cineva venise cu o idee salvatoare. Cică-n zona unde a fost văzut ultima dată, să plantezi un articol vestimentar  purtat al proprietarului, cățelu’ simte și ajunge iar în acel loc, un fel de capcană cu papa bun… și mai verifici tu dacă s-a prins ceva. Habar n-am dacă cel/cea care a trimis sugestia a făcut-o la bășcălie, personal cred că e o tâmpenie, dar tre’ să recunosc și umbra de logică pe care o are acțiunea. El s-a dus acasă, a luat o gașcă de șosete murdare pe care le-a plantat prin zona de impact și normal, a început să curgă miștocăreala, vin cu topul celor mai haioase replici.

-Cartierul respectiv e pe ieșirea spre combinatul LukOil – Ai dat peste cap stațiile de monitorizare a calității aerului, o să se dea vina pe bieții lukoiști.

-Te-ai gândit să postezi câte o șosetă la zece metri până acasă pe model Hansel și Gretel?

-Sigur nu o să găsești lângă capcane câteva animăluțe leșinate? Poate câțiva trecători?

-Bine că n-ai venit bătut de localnici pe motiv de poluarea cartierului.

-Data viitoare încearcă cu chiloți, homeleșii au nevoie și de alte articole vestimentare.

-La cât timp se schimbă șosetele… că a plouat și-s curate acu’?

Oameni răi… Oricum, dacă merge strategia asta o să recunosc public că sunt un cârcotaș entry level. Momentan nimic spectaculos de raportat, cățelu’ e tot dispărut și se pare că au început să dispară și șosetele, dovada clară că firma de salubritate-și face treaba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top