Legături strânse cu ciunga din păr – salteaua – 2021

Legături strânse cu ciunga din păr – salteaua – 2021

Legături strânse cu ciunga din păr

Salteaua, tre’ să v-o zic p-aia cu salteaua. Mi-am cumpărat saltea, gata. Glumesc. Prin Mezozoic se inventează saltelele alea șmechere și memorabile, firma aia care-ncepe cu „D” și rimează cu biscuiții Oreo.

În mod normal dacă nu e rock, n-are gloanțe, nu e 4X4, nu zboară sau n-are grade multe produse în Irlanda, nu mă interesează și nu mă gâdilă la neuron, da’ dacă te sună fosta iubită, actuala soție și-ți recomandă finuț să te intereseze subiectu’ că altfel jar mănânci, e bine și recomand să te intereseze pentru că nici măcar jar n-o să mai mănânci în următorul cincinal.

Bă și are un talent de te face să crezi că ție ți-a venit ideea strălucită și tre’ să te ocupi, să fie cu finalizare fericită. Personal aveam o relație foarte bună cu salteaua veche, d-aia pe arcuri, moale, relaxantă care-și făcea treaba fără probleme, da’ dacă-i ordin și vine de sus, de la sexul frumos și slab, e musai să-ți schimbi optica… știu că bătaia doare.

Mno bun. îi sun p-ăia, fac comanda pe dimensiunile patului meu XXL și vine salteaua. Mă așteptam la ceva mare, exact ca chestiile alea de le-ntind pompierii să te arunci pe ele de la etaj și m-am trezit cu un sul ca un burlan ceva mai mare, într-o folie vidată.

Zic „ce mama dracu’ e piloțica asta, ăștia m-au păcălit”. Sub folie se afla o coală de hârtie A4 pe care scria mare „A SE DESFACE ÎN LOCUL UNDE PRODUSUL O SĂ FIE INSTALAT”, da’ io-s român, m-am născut poet, urmaș de dac și n-am nevoie de sfaturi și instrucțiuni prețioase.

Pun mâna pe cutter, ignor cu un surâs arogant altă foaie pe care scria „NU DESFACEȚI CU OBIECTE ASCUȚITE , CUTTER, CUȚIT ETC.” , eram convins că mesajul era pentru alt cutter, și mă pun pe desfăcut folia fix pe holul de la intrare, hol de tip comunist, mic și foarte-ncărcat de 1 buc. frigider, 2 buc. pantofare, două catralioane de perechi de șoșoni de damă și trei buc. perechi șoșoni bărbătești… ai subsemnatului.

Sigur o să-mi iau bătaie pe replica asta și v-am mințit, am mai multe… patru perechi. Scot folia și-ncepe bâzdâgania să se umfle-n pene, mă rog, să facă spume cu memorie. Cu chiu cu vai am luat-o-n cârcă și fugi cu ea în dormitor cu slalom uriaș prin sufragerie, holu’ mic care-i și mai mic decât ăla pe care am început operațiunea, curbe multe, chestii de dărâmat, salteaua aproape patru metri pătrați, circ și panaramă da’ am reușit.

Acel moment a reprezentat revelația că e bine să mă uit pe instrucțiuni și constat că nu pot să fac nani pe noua saltea pentru că trebuie lăsată 24 de ore să-și revină la forma inițială. În seara aia am dormit pe cont propriu, fiecare cum a prins loc pe fotoliu sau pe canapeaua din sufragerie.

Legături strânse cu ciunga din păr - salteaua - 2021

A doua zi dimineața hai să mărit salteaua veche. I-am făcut mutație pe buletin la fadăr in lou și s-a ițit următoarea problemă, cum execut transportu’.  Simplu ca sternocleidomastoidian, pe mașină. Dacă-mi aduc bine aminte era prin februarie, sau noiembrie, afară friguț spre frigoi.

Pun salteloiu’ pe mașină, un Renault Clio, crăp geamurile la șofer și pasageri față & spate, închid ușile și m-am apucat să o bobinez cu cordelină de alpinism. După ce am trecut cordelina prin geamurile din dreapta, pe alea din stânga, pe plafonul mașinii, apoi peste saltea, de cinci zeci de ori, fac nod gordian, îmi aprind o țigară și priveam satisfăcut opera.

Atunci a intervenit a treia problemă: cum dracu’ mă mai bag în mașină că am legat salteaua prin geamuri cu tot cu ușile de la mașină, logic, închise. Îmi dau seama că-s o mândrețe de prost.

Pe sub cozorocul de la șapcă am făcut rapid inventarul geamurilor și balcoanelor pe la blocurile din proximitate să văz dacă e cineva prezent la spectacol și să nu râză de mine, m-am aruncat înapoi pe lucrare, am debobinat salteaua și am refăcut legăturile, de data aceasta cu ușa de la șofer deschisă.

Logic, după ce am plecat, a-nceput salteaua să plescăie și să flencăne pe capotă de n-am ajuns nici până la prima intersecție că stătea să zboare. Io-te așa am mers eu 15 km cu 20 la oră și c-o mână pe saltea de și acu’, după atâția ani, mă supără reumatismu’ pe la falange.

AICI altă dată când am fost tâmpițel.

După toate fazele narate, trec alea 24 de ore pentru reveneala salteluței noi și mă arunc în pat cu salt de felină rubensiană. Și am rămas acolo. A fost  senzația aia că m-am aruncat direct pe asfalt și am aflat ulterior că așa pățești când faci pe șmecheru’ cu o saltea ortopedică din spumă cu memorie, exact ca aia de se folosește la NASA pentru costumele de cosmonauți.

Săracii cosmonauți… mi-e milă de ei. Două săptămâni am avut dureri de oase și am mers cocârjat până m-am obișnuit cu dihania.

Hai recunoașteți, nu vă plictisiți cu mine, este?

Legături strânse cu ciunga din păr – salteaua – 2021

1 thought on “Legături strânse cu ciunga din păr – salteaua – 2021”

  1. Niciodata! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Da’ pân’ la urma e buna de ceva?
    Ca tot ma bate demult asa un gand sa-mi iau si eu si cum ultima achizitie au fost bani aruncati pe geam si nu putini ma gandeam sa-mi spui si mie daca se merita…
    In rest vant la pupa!
    Eu ma duc sa citesc si cand ai amai fost asaaaa ”grozav” … tu ai lasat link-ul 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top