Polițist & polițistă… 1 + 1 = 0

Polițist & polițistă… 1 + 1 = 0

MILITIAN

Exact când tot cârcotașu’ posesor de blog caută prin fișierele din căpăcică subiect nou de comentat, io-te cum apare ca o boare, întâmplare-ntâmplătoare numa’ bună de pritocit. În ultima perioadă tot am mesaje pentru Poliția Română… nu știu cum se face…

Un polițist și o polițistă, dl. Siguranță și d-na Încredere, au fost surprinși pe raza localității sucevene, Suceava, fiind în exercițiul funcțiunii, mai precis în pauza dintre exerciții, în recreație, la o spălătorie auto în timp ce, ghici… spălau mașina din dotare, normal, ce puteau să facă altceva. Mă rog, asta-i discutabilă. Articol aici. Nimic fantastic până acu’, ba chiar lăudabilă inițiativă să păstreze în deplină curățenie dotările plătite din banii contribuabililor. Da’ dacă acțiunea se-ntâmplă în creierii nopții și cu orăcăieli la megafon, contribuabil trezit din somn… asta nu-i chiar ok… liniștea publică suferă și plânge ca o miresică părăsită la altar. Exact ca-n viață, un polițist, bărbatul din știre, spăla mașina la exterior sub îndrumările prețioase ale colegei de bancă,  care stătea frumos în mașină și-l dirija pe polițistul furnicuț, exact… bărbatul dansează după cum cântă femeia. Vezi Doamne, polițista ștergea mașina la interior, adică presta și ea ceva nu doar stătea cu gura pe polițist. Cică din greșeală, polițista a apăsat botonașu’ de la megafon de putea să-și spele tot cartieru’ mașinile la indicațiile prețioase ale tăntiței. Dragă domnule polițist, dragă doamnă polițistă, la ora aia, simpla folosire a aparatului de spălat cu presiune face un zgomot de trezește morții mamelor tuturor și nu e bine, mai ales că aveți voi niște amenduțe-n portofoliu fix cu această încadrare. Eu vin cu ipoteza că acel butonaș nu a fost apăsat din greșeală, aia cu polițista care-i punea bordului mașinii silicoane și ștergea prafu-i gogoriță, a apăsat voit pe motiv că indicațiile plecau de la emițător și rămâneau acolo, polițistul nu auzea nimic. Și atunci doamna polițist și-a zis „ce proastă sunt, ia sa folosesc eu megafonu’ „.

Genială a fost declarația purtătorului de cuvânt al IJP Suceava care a relatat cazu’ în care s-a subliniat că „din greșeală” și că s-a demarat O ANCHETĂ. E pe dracu’!?!?! Bă ești prost!?!?! Moamă, ați pus-o frățiueri, S-A DEMARAT O ANCHETĂ!!! Adică… cum? Cu ofițer care a preluat cazu’, cu reconstituirea faptelor, băieții de la criminalistică cu chestii de prelevat amprente, declarația Loganului din dotare că a fost la baie, dosar cu șină, poze… așa? Tot la știri zic ăștia că, atențieeeee, polițistul și polițista e posibil să fie sancționați. Ha? Poftim? Cum adică e posibil? Nu suntem siguri de asta? Din punctul meu de vedere e un caz simplu cu următoarea finalizare:

-polițist sancționat chiar de colega lui cea sfătoasă pentru perturbarea liniștii publice prin folosirea aparatelor zgomotoase, noaptea, în timpul orelor de nani.

-polițista amendată de colegu’ ei, pentru perturbarea liniștii publice prin folosirea de mijloace de sonorizare cu toți decibelii din lume, noaptea, în timpul orelor de nani… și un șut în cur că prea se dădea șmecheră și plină de sfaturi prețioase. Pun pariu că tot ea a venit cu propunerea „tu nu vezi că e prafu’ de două degete, hai, pas vioi la spălătorie”.

-polițist & polițistă amendați de șefi, ori că-s prea proști și nu le-a trecut pe sub cașchete că deranjează lumea la ora aia, sau, mai grav, știau că deranjează lumea da’ i-a durut fix în cur de lume… plus câte un șut unde i-a durut de somnu’ lumii de la fiecare contribuabil trezit din somn.

-30 de zile muncă-n folosu’ comunității, pe timpul zilei să spele mașinile oamenilor din cartierul afectat și noaptea, începând cu orele 21.30, să citească la megafon o poveste la alegere, recomand „1001 de nopți”. După ora 22.00, să intoneze pe două voci, tot la megafon da’ cu glas duios, „Nani, nani, puișori”.

Și cu asta, basta… ce anchete, urmăriri, polițiști sub acoperire etc Și nu „e posibil să fie sancționați”, musai să fie sancționați că așa e normal și corect. Dacă tu te-ntorci de la cârciumă după ora 22.00 și fredonezi o melodie drăguță, liniștită, sa zicem Five Finger Death Punch – Burn MF , imediat apare organu’ să te-ntrebe de certificatu’ existențial… am eu un prieten care a pățit-o.

 

1 thought on “Polițist & polițistă… 1 + 1 = 0”

  1. Pingback: Pe 6 A Fost Ziua Meeeea! - 19.01 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: