Chestii de pe net – 19.02 – și fără net

Chestii de pe net – 19.02 – și fără net  Cele mai importante știri care nu te ajută la nimic… mint, e una care chiar merită, aia cu papa bun.

NET

Exact cum v-am obișnuit, când frec duda și-s în pană de idei, arunc un ochi pe net și mă umple de chestii de comentat.

Acu’ ceva timp publicasem o scrisoare deschisă către nenea Jan și tanti Poli, adică poliție și jandarmerie. Ei bine, comandantul poliției Ploiești, m-a sunat și mi-a spus că-mi mulțumește pentru faptul că am sesizat chestii și că o să ia măsuri. Hai mă, pe bune, încă nu v-ați prins că-s dus cu bidonu’ !?!?! M-a sunat un drac pe varză, ofițer la FBI și consultant la poliția locală. Din contră, miercuri seară, fix tot la trecerea aia din Ploiești la Caraiman, două pițipoance care se-ntreceau cu doi pițiponci, au frânat în ultima clipă că altfel treceau pe roșu și prin mine. Dacă am cititor locuitor al zonei și miercuri seara, pe la un 22.30 a auzit scârțâit de frâne însoțite de PLM, FMM, gâți, morți și ceva răniți, eu am fost și-mi cer scuze public. Azi am aflat și de ce nu sunt patrule de poliție noaptea, ei bine, de frică. Aflăm de pe net pe Stirile Pro că un echipaj de poliție care patrula prin Dolhasca- Suceava, a fost bătut măr de un nene pe motiv că… nu scrie motivu’, pur și simplu așa a vrut pana lui. Mă… am înțeles, îți mototoleau drumu’ comunal și te-au deranjat oamenii ăia, da’ cu calu’ ce ai avut, ha? După ce i-a burdușit pe polițiști, s-a pus cu o bâtă pe Loganu’ din dotare. Un bou!!! Dragi polițiști dolhăsceni traumatizați de retardinio ăla, vă rog să vă cereți transferul la Ploiești pentru că noi ducem lipsă de echipaje-n trafic și vă văz dornici de patrulare. Vă apăr eu dacă se dă cineva la voi, sunați la 112 și întrebați de Cătulică.

Ca să vedeți că nu-s nebun, tot la Ploiești prin republică, un tramvai a fost lovit de o mașină, deraiat și trimis la păscut într-un parc din proximitate. Legenda spune că mașina era un BMW… nu, nu erau pițiponcii de mai sus da’ probabil ceva rude. E și cu filmuleț și io-te așa am aflat că pe șefu’ de la rutieră care nu m-a sunat să-mi mulțumescă bla, bla, bla îl cheamă dl. Laurențiu Drăghici, să trăiți. Vedeți domnu’ Laurențiu, dacă mai puneați mâna pe un blog de citit, ceva, e pe net , piuituri.ro, știați că prin oraș se aleargă BMW-urilii ca la NASCAR și acu’ ne trăia tramvaiu’.

Următorul program conține plasare de produse și nu-i de pe net. Mesaj important dacă ești ploieștean cu foamea-n gât. Pentru restu’ țării… doar ne dăm rotunzi ca să vedeți și voi ce bine o ducem. Acu’ ceva vreme, cam o lună-n urmă, o colegă mi-a dat un număr de telefon, eu l-am trecut în agendă „papa bun”, habar n-am cum se numește firma da’ e de mare angajament. Îmi comand zilnic d-aciulea meniul zilei la numai, ATENȚIEEEE, 16 lei amețiți. Mâncarea e foarte bună, suficientă pentru burțoi de hămesit și e compusă din ciorba zilei, felu’ 2 al zilei, salata…ghici, exact, a zilei și un desert, de obicei un fruct sau ceva dulce. Mai ai chiflă, tacâmuri de plastic, pliculețe cu sare & piper și foarte important, la ora la care zice că se face livrarea, chiar se face livrarea. Telefonul e 0757856952, răspunde o tanti foarte șmecheră și amabilă, care te simte-n voce că nu-ți place garnitura de orez și te-ntreabă dacă vrei să-ți prăjească o mână de cartofi și atunci clar vrei. Jur… e cea mai tare firmă de catering ever. Io-te exemplu’ de azi.

net

Azi am avut ciorbă de puerc bețiv… adică de porc ușor acră ca pentru mahmureală, frigărui cu orez înlocuit de cartofi prăjiți, gogoșari cu varză roșie murată și sigla de la Apple. Sunați cu-ncredere, spuneți că aveți număru’ de pe net, de pe piuituri sau de la Cătulică de la Expotehnica și totul o să fie ok. Dacă aflați cum se numește firma și tanti șmecheră, să-mi ziceți și mie.

Să revenim pe net. Cică WhatsAppu’ a dat de greu de când cu decriptarea mesajelor criptate și migrația clienților pe alte platforme de profil. Au început să liniștească lumea cu „să moară Cambridge Analytica dacă vă citim mesajele, parol!!!”. Cică nici ei și nici facebooku’ nu fac d-astea… doar discuțiile business dintre clienți și firme vor fi decriptate și analizate de roboțeii angajați. Da mă Boss, te credem… că așa suntem noi, creduli, cu ciungă-n păr și născuți la ultima ploaie.

Alta care nu-i pe net. Vă scriam câteva articole-n urmă de tâmpita aia de Andreea de la Vodafone. Am crezut că-i maxim de prostie și nu există mai mare. M-am înșelat. E cineva abonat la Telekom? Nu? Foarte bine. În afara faptului că nu-l înghit pe Ghiță Ciobanu’, imaginea firmei de telecomunicații,  nici ăștia de la Telekom nu mi-s dragi. Când am vrut să ne portăm toată firma la ei, toate telefoanele au fost portate în 24 de ore, mai puțin al meu. Pe mine m-au portat după o lună. Mă rog, altă poveste. A trebuit să fac un contract de net cu ei pentru mama mea adoptivă. Ca orice broșură viu colorată și plină cu promisiuni ca-n campaniile electorale, și oferta lor era tare fezabilă. Net la priză cu 30 de lei, la jumate-n primele șase luni ș-un buchet de flori. A venit prima factură, întreagă, fără reduceri și fără nimic. Am sunat și m-a preluat Andreea de Telekom care, apropo, nici măcar nu se prezintă „bună, sunt Floricica Dansatoarea”, intră așa ca vaca direct în discuție, nici salut, nici … Nici nu-i cu comandă vocală, a d-aia cu pentru „zodiacul de azi apasă tasta 5”, pentru „ce dracu’ mai mâncăm azi apasă…”. Normal, pentru ce te interesează pe tine n-ai tastă, încă nu s-a inventat. Când am ales la un moment dat detalii factură, am crezut că-mi zice de factura mea, nup, nici pomeneală, era o prezentare generică a facturii Telekom în general. Preț de șapte minute mi-a prezentat fiecare liniuță și punctuleț și ce reprezintă ele pe factura Telekom. După ce am apăsat tasta două miliardeșasesutedemiipatrusutenouăzecișicinci virgulă doi, am reușit să vorbesc cu un tip care a rezolvat problema. Dacă găsiți pe undeva o-nregistrare haioasă cu unu’ care-ți bagă și-și scoate chestii în robotu’ de la Telekom, să știți că eu sunt. Zic haioasă că tipu’ de la Telekom părea distrat de ce sex virtual făceam eu cu roboata lor… și cu Andreea că am pomenit și de ea… pentru comparații.

Acu’ tot de pe net. Ioan Niculae și-a luat cinci anișori cu executare, doamna Ursula von der Leyen a zis „mulțumesc România” în limba română, nu știu de ce că n-am deschis articolul, cred că-i un virus, NASA a ajuns iar pe Marte și se pare că a fost expulzată că-i expirase testul PCR, în Grecia și Texas ninge și cică mai nou, au făcut și nurcile covid. Altă drăcie… dacă pleci din țară, tre’ să ai test și tu și haina de fiță de blană de nurcă.

Hai pa că azi e vineri și e zi scurtă cu program de cocârț.

Chestii de pe net – 19.02 – și fără net

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: