6 Chestii care-ți alimentează dracu’ interior… 6 mii de chestii

6 Chestii care-ți alimentează dracu’ interior… 6 mii de chestii

unn

Toți le avem p-ale noastre, ciudate și greu de explicat. E acel drac interior pe care-l avem și indiferent de cât ne chinuim să-l ținem ramolit și mahmur printr-un colț de creieraș, face el cumva și din când în când iese la iveală. Expresiile românești de „ne… așa” , „ciufut” , „nu și-a făcut antirabicu’ matinal” sau „s-a trezit cu fața la cearșaf”, nu trebuiesc traduse mot-a-mot, adică n-are nici o relevanță asupra stării de spirit că te-ai trezit cu fața la cearșaf, cu capu’ spre sud-est, în Mercur retrograd, nu, e acel drac interior care dimineața se luptă pentru supremația stării tale de spirit, dimineața când creierul e bleguț și predispus la tâmpenii și în funcție de acțiunea lui îți poate afecta toată ziua… și dacă-i drac bazat, chiar mai multe zile. Al dracu’ drac se folosește de orice rahat să-ți sexeze karma și o face autentică p-asta cu „ziua bună se cunoaște de dimineață”.

Io-te chestii de care se leagă să-ți ciufulească zenu’. La prima vedere sunt chestii puerile, da’ ai un drac muncitor, crede-mă, e cu mintea odihnită, extrem de meticulos și chițibușar, care știe că ușor, pas cu pas, cu chestii mărunte te face pilaf.

-Bou’ care-ți blochează mașina. Nu total… așa cât să faci două mii cinci sute de manevre pe patru metri pătrați să-ți scoți mașina din parcare. Legenda spune că e același bou pe care l-ai atenționat deja de patru sute de ori până acu’. O altă legendă menționează un drac al unui cavaler din trecutul îndepărtat, care și-a determinat gazda să-și monteze cârlig pe spate și să intre cu putere-n mașina blocatoare. Izvoarele istorice confirmă și replica celebră de la final „bă mă scuzi, nu te-am văzut„. La faza asta, dracu’ tău se activează instantaneu.

-Bou’ care se așează pe claxon când tu traversezi pe trecerea de pietoni. Cazul de față mai este cunoscut și sub denumirea „drac VS drac”. Dracu’ pieton e unu’ d-ăla neanesteziat încă de cafeaua matinală și celălalt, drac șofer, este d-ăla activat de scosul mașinii din parcare din exemplul de mai sus. Curios e că deși e un duel strict drăcesc, în 90% din cazuri se-njură de toți dumnezeii indiferent de religia de care aparțin.

-Drac activat de intratul frugal în market dimineața pentru un pateu sau ciungă să ți-o pui în păr. Tu zici că te arunci repede, îți iei două chestii și ai ieșit. Greșiiiiiiit… e dimineață și e doar o casă deschisă cu cea mai lentă tanti din toată tura sau istoria magazinului, tanti aia cu rude-n Ardeal, calmă și total liniștită. Musai se termină rola de la casa de marcat care e schimbată-n slow motion și cel mai grav, ai în față o mămăiță cu două sute de mii de articole, zici că le face la ăia inventaru’. Normal, dracu’ profită de situație. Tot legenda spune că dracu’ ia foc total la auzul cuvintelor de final ale casieriței „o zi bunăăăă”.

-Drac activat în lipsa unei finalizări fericite a unei acțiuni. Exemplu: mergi spre birou și-ți spui „abia aștept să ajung să beau o cafea de la tonomat”. Practic tu treci prin niște chestii ușor și fără probleme numai cu gându’ că o să ajungi la finiș, unde te așteaptă o mică recompensă cu mare efect asupra ta. Ajungi la finiș și stupoare, aparatul de cafea nu merge sau a fost un tâmpit înaintea ta care a făcut el ceva de l-a bulit. Pe bune, atunci e grav… poa’ să vie și mama lu’ Starbucks goală, sora geamănă a Angelinei Jolie  că deja ai drac activat, plin de spume și pus pe scandal pe care nu-l mai potolești cu nimic… poate doar cu un strâns de gâții cuiva.

-Colegul/prietenul cu replica repetitivă „ești bine? ce ai pățit?”. Băbăieți, nu toți sunteți absolvenți de psihologie, specializați în  comportamentul uman în funcție de drac interior potent, sau  calificare de mamă Omida etc. Mai rău faceți, pe bune, lasă subiectu’ să-și rumege dracii-n liniște și nu pune întrebări care fac mai mult rău decât bine.

-Dracul interior se mai activează la: apa rece, apa fierbinte, sfințită sau chioară, felia cu magiun scăpată și căzută cu partea vopsită fix pe covoru’ ăla nou și-n culoare deschisă, nodul accidental de la șiret, ploaie, soare arzător, în ziua de luni, în ziua de marți, la bormașina vecinului, la muncă, acasă, la telefon, fax, mail, o vorbă înțeleasă greșit în creierii dimineții, la luna plină, la luna goală, la primăvară și se numește astenie, în ședințe, sub poala popii, la mall, în parcarea de la mall, în biosferă, în stratosferă… și sunt ferm convins că și roboțelu’ ăla proaspăt martelenizat pe… logic, Marte, are un drac neactivat… încă. Da’ aveți puțintică răbdare că-și iese din piulițe și cipuri cât de curând.

Da, exact, am nevoie de concediu și ieri a fost marți când dracu’ interior s-a trezit înaintea mea cu chef de show.

 

6 Chestii care-ți alimentează dracu’ interior… 6 mii de chestii

 

 

1 thought on “6 Chestii care-ți alimentează dracu’ interior… 6 mii de chestii”

  1. Pingback: Popa Se întoarce 3... Sau 4... Sau... - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: