Tradiții cu bilet la UPU

Tradiții cu bilet la UPU

Tradiții cu bilet la UPU

Bărbații trăiesc mai puțin ca femeile. Asta nu-i o noutate și-n general, noi bărbații, dăm vina pe voi fetelor. Acu’ mă fac puțin avocatul diavolului, scuze pentru metaforă fetilii, așa-i vorba, da’ o să vă pledez cauza-n acest articol. Io nu zic acu’ că nu stați cu gura pe noi și ne disperați cu sfaturi prețioase, da’ asta nu-nseamnă că sunteți parte determinantă în mortalitatea masculină… sunteți… da’ nu determinantă. Găsim o grămadă de filmulețe și povestioare care ne demonstrează acest fapt și că cea mai periculoasă relație direct proporțională cu decesul prematur al bărbaților, este reprezentată de plictiseală în simbioză totală cu mâncărimea din cur. Încă din cele mai vechi timpuri bărbatul trebuia să fie ocupat cu ceva. Că vânătoare, că pescuit, o răscoală, un război, o construcție de piramidă, orice numa’ să stea ocupat pentru că altfel se apuca de tâmpenii. Noi am inventat turnirul, vesta anti-glonț, racheta lansată dintre obrăjorii fundului, salturile cu parașuta și toate astea din pură plictiseală. O să ziceți „și ce? sunt sigure”, mai puțin aia cu artifica lansată dintre obrăjorii fundului, da’ v-ați gândit că până să fie sigure, au fost făcute teste? Mi-e greu să cred că prima parașută ne-a ieșit din prima.

Io-te un mic exemplu de plictiseală pe pat de mâncărime-n cur. Încercați să vă imaginați acțiune plasată-n Epoca de Piatră. El plictisit, ea cu treabă prin peștera confort 3, înjurând printre dinți că nu se inventase aspiratorul… și curentul electric… și cam tot. El se uită lung la un mamut și avea idei. Ea se prinde că-i prea multă liniște pe lângă el și e rost de tâmpenii.

-Vasilozaure, ce faci mă, unde pleci?

-Io-te… mă duc până la mamutu’ ala… mă gândesc să-l călăresc.

-Stai dreacu’ liniștit, mai am la gheață o pulpă de tiranozaur, cu o garnitură de ceva, ne descurcăm.

-Nu pentru haleală femeie, mă gândesc să-l îmblânzesc să se joace ala micu’ cu el.

-Stai lin tâmpitule că pici de pe dihanie și Arafat nu s-a născut, SMURD nu există și nici serviciul 112 nu-i inventat, o să-ți rupi gâtu’!!!

Și dacă tot ați stat cu gura pe noi din cele mai vechi timpuri, creierul nostru odihnit a hotărât să inventeze tradiții. Adică tot tâmpenii unde curge sânge din nas da’ redenumite generic, TRADIȚII. „Femeie ciocu’ mic, sunt tradiții și trebuiesc respectate, ce o să zică tataia dacă nu mă țin de tradiții”. Tataia n-o să zică nimic, e mort de țâșpe ani, probabil pentru că tot așa, a respectat tradițiile.

Pentru azi am făcut o selecție de tradiții d-astea total tembele cu bilet UPU la purtător și o să-ncep din Românica.

1.Tradiții cu măciuci. Bătaia de la Ruginoasa – România

De Revelion, la Ruginoasa, legenda spune că e bine să mănânci bătaie. Și nu oricum, cu bâta. Se-ntâlnesc două cete, destul de stufoase dacă trimite Jandarmeria mai bine de o sută de militari, indivizii din cete se echipează cu niște căciuloaie bâtăproff și-ncepe bătaia. După bătaie se trage linie și care pe la UPU, care prin dispensarul local, care cu tratament p-acasă, da’ toată lumea fericită și cu lacrimi pe obraz.

2.Tradiții iberice cu tauri. Fuga prin Pamplona– Spania

Festivalul Sanfermines presupune pe lângă bețivăneală cruntă, haleală și distracție, faimoasa cursă cu tauri pe urmele tale. O gașcă de zărghiniți e alergată prin oraș de o cireadă de tauri nervoși, așa… degeaba. Cică dacă ești șmecher, sau mai bine spus, ești considerat zeu’ zărghiniților dacă alergi cât mai aproape de coarnele taurilor și ca să fie tacâmu’ complet, e de bine dacă-i mai și plesnești tandru și sexy pe bucuțe.

3.Tradiții sud africane, oameni cu scaun la cap… sau un frigider… poate o canapea. Mayhem – Africa de Sud

Ăștia alți tâmpiți. Cam prin toată lumea e tradiția cu „Tre’ să am ceva nou de Anu’ Nou”. Nimic wow sau ieșit din comun. Ăștia din Africa de Sud consideră că tre’ să ai o piesă de mobilier nouă sau un electrocasnic, iar nimic wow. Tradiția lovește iar și ne spune că piesa veche, aia de o-nlocuiești, nu o duci ca orice om normal la scufiță la un centru de reciclat, nu, aia tre’ s-o arunci pe geam. De preferabil să-l deschizi înainte. Au fost oameni care-și plimbau animăluțu’ pe stradă și șboing, îi lovea tradiția cu un frigider în cap. Adică hai, de la o râșniță de cafea, chiar și un cuptor cu microunde mai scapi, da’ ce te faci dacă dai peste un bou care vrea alt șifonier, ha? Am citit pe net ca poliția a intervenit de ceva ani și a reușit să reducă drastic numărul victimelor.

4.Tradiții spaniole cu sărituri peste bebeluși. El Colacho – Spania

Spaniolii chiar au mintea odihnită. Se pare că după ce au colonizat tot și apoi au mâncat bătaie de la englezi, ăștia chiar au inventat chestii. Dacă ai copil făcut în ultimele 12 luni, îl pui pe stradă și-l aștepți pe unu’ tras pe nas să sară peste el. Bine că nu-i tras pe nas așa rău și chiar sare. Adică până acu’ nu s-a înregistrat nici un pici călcat în picioare.

5. Tradiții sadice – Insulele Feroe – ATENȚIE IMAGINI EXPLICITE!!!

Una din cele mai tâmpite tradiții, cea mai prostească și inutilă, vine din Insulele Feroe. Au ăștia un moment din an, bine că-i doar unu’, n-ar mai fi, în care se pun pe genocid ecologic și omoară balene. Le omoară așa… pentru tradiție și că sunt ei evoluați maxim în prostie. Am citit că o mare parte din carne este folosită-n alimentație, dar și faptul că restul e lăsată-n mare. Totul pentru că acu’ nu știu câte sute de ani, probabil că un cretin cu funcție mare prin comunitate, le-a spus la toți că așa scapă de Bau-Bau.

6.Tradiții cu șerpălăi. Naga Panchami – India & Nepal

E o tradiție prin India și Nepal, mai bine zis o sărbătoare dedicată gâtului mă-sii, al nu știu cărui spirit, al nu știu cui zeu și se adună șerpălăi de prin pădure care se eliberează prin orașe, se atârnă la oglinda mașinii pe post de CD-u’ radar-contarceptiv, muțunache de pluș sau iconiță cu Arsenie Boca. Șerpii se pupă, se mângâie, se poartă la gâți pe post de mărgele și ce dracu’ mai fac ei p-acolo. Legenda spune că-n preajma numitei sărbători, densitatea de locuitori pe metru pătrat își mai revine puțin. Cică pe plan mondial, India are cea mai mare mortalitate datorată mușcăturilor de șerpi… dăăăăă… n-aș fi crezut.

Și mai găsim tradiții tembele, de la bătaie cu portocale de prin Italia și până la chestii cu furnici carnivore de prin America Centrală, da’ pe lângă astea de mai sus, alea-s floare la ureche.

Există și o parte plină a paharului. Tăiatul porcului de Crăciun e chiar ok și noi stăm bine la cutia craniană. Exact pe zicala tradusă și adaptată pentru articolu’ ăsta: sunt eu nebun, da’ când îl văd pe unu’ mai nebun ca mine, îmi crește inima.

Tradiții cu bilet la UPU

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top