Nostradamusescu Merlin Omidovici

Nostradamusescu Merlin Omidovici

Nostradamusescu Merlin Omidovici

Vă povestesc ceva da’ să nu mă ziceți la 112, da? Jur, e-ntâmplare adevărată, petrecută sâmbătă dimineața pe răcoare și-mi cam dă cu virgulă și de gândit.

Ca tot omu’ sănătos și trecut de prima tinerețe, în prima zi de weekend în care poți să dormi mai mult, așa zice la teorie, m-am trezit la 6.30. După cum vă ziceam acu’ ceva vreme, io visez în două moduri. Nu visez deloc, sau visez da’ dimineața nu-mi amintesc nimic, sau visez în full HD, 4K, IMAX, color, fără pixeli și cu lux de amănunte. Io-te aciulea exemplu.

Ei bine, sâmbătă dimineața am visat că m-am dus la bucătărie, am luat unicul scaun din ea și l-am aruncat pe geam. Acu’ să nu mă-ntrebați ce am avut cu scaunu’ că habar n-am de ce mi-a picat pe el. E clar, eu și-n stare de inconștiență am apucături huliganico-prostești. Scaunu’ e unu’ d-ăla pliant metalic, care se-ncadrează perfect între două dulapuri cu chestii specifice zonei.

În fine, m-am trezit, mi-am lua laptopu’ cu gând de ceva treabă și o scriere p-aci pe blog. Mi-am făcut o cafea regulamentară și-mi mut cartieru’ general în bucătărie unde am derogare la fumat. Totul aranjat și mă așez pe scaun cu toate cele 100 de kiluțe din dotare.

La-nceput mi-a dat un hint, o scârțâială suavă din fundu’ niturilor și după asta, la aproximativ o secundă s-a adeverit visu’. Măi oameni buni, să mă duc grămadă peste rafturile cu cioroboațe de trezeam tot blocu-n sunete de gresie în impact direct cu oale, cuptoare cu microunde, mixer, ace, brice și …. chestii pe care le folosești prin bucătărie. Puțin a lipsit să nu mă prăvălesc peste dulapurile alea și cu o țeavă de picior de scaun înfiptă-n părțile moi. S-a hâit săracu’ scaun într-un hal de singura destinație care-i mai dă un sens în viață este în tomberonu’ de gunoi, ăla inscripționat cu „metal”.

Io m-am speriat puțin… puțin mai mult… cam de două ori. Prima la vis și a două oară la cataclismu’ post vis. Ei? Deci? Cine-i Nostradamusescu Merlin Omidovici?

De două seri încerc să visez ceva cu numere la 6/49, rezultatele meciurilor din Premier League sau ceva să se lase cu prosperitate nu doar cu posibile țevi în… și vânătăi. Încă două d-astea și-mi caut pe net ghioc, glob de cristal, cărți de tarot și o pisică neagră.

Nostradamusescu Merlin Omidovici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top