Ploiești cu parfum Christian Dihor

Ploiești cu parfum Christian Dihor

Ploiești

Acest articol e cu și despre Ploiești. Atenție mare și restu’ țării că-i boală care se transmite ca covidu’.

Imaginea de mai sus nu e din Kandahar. Imaginea de mai sus este din orașul european Ploiești, situat la cca 60 km nord de capitala europeană București, din țara europeană România, în anul european 2021.

Introducere – Pentru că se apropie sărbătorile pascale, capetele luminate de la Rosal Grup, firma care ne păstorește gunoaiele de la izvoare până la vărsarea, au băut banii de salarii și nu le-au virat către salariații lor, care acu’ n-au de vopsit oo. Salariații, că tot au timp liber, au pus-o de grevă, din postura de Mutuți și cu bani nedați. Acțiunea lor se răsfrânge direct asupra ploieștenilor, care ocupă strălucitorul loc de și bătuți și Mutuți și cu banii luați. Înlocuiți voi „M” cu „F” pentru acuratețe.

Primăria cică a sancționat Rosal Grup de doar 27 de ori numa’ anu’ ăsta, zice dom’ Volo, primaru’ lu’ Ploiești. Culmea e că-l cred. Ce nu-nțeleg e de ce până acu’, cam de pe la amenda cu număru’ 5 de pe tricou, nu i-a trimis în părțile reproductive ale persoanelor cu vulvă care i-a înființat ca societate de salubritate, denumită generic și intelectual, reziliere de contract. Dacă vă dă cu virgulă asta cu vulva, aveți aici. Tot domnu’ Volo zice că dacă în Ploiești nu-i lună și nu se respectă graficele de curățenie, o să mai dea amenzi. Domnu’ Volo, am o veste proastă pentru dvs, p-ăia-i doare-n undeva de amenzile matale. Mă rog, nu ăsta-i motivul articolului.

Acu’ două zile, văz o chemare la oaste pe o pagină de facebook, citez:

„Angajații Primăriei Ploiești ies voluntar în această noapte, începând cu ora 04.00, să asigure curățenia orașului!
Oricine este binevenit să ajute!”

D-asta am zis eu de ploieșteni că-s și așa și așa și cu banii luați. Adică după ce plătesc taxa de salubritate, apropo, nu-i chiar mică pentru că-n ea se reflectă și amenzile primite de la Europa pentru că nu ne selectăm bidoanele de plastic de maioneza expirată și cozile de la ridichi, sunt chemați să presteze în creierii dimineții la curățenie. Mă rog, noi am selecta, da’ ăștia de la Rosal trimit o singură mașină în care aruncă toate tomberoanele, indiferent de conținut, adică fac pipi pe selecția noastră conformă cu Greta aia mică și verde. La postarea sus amintită eu am avut o-ntrebare. Ce face Tanti Poli dacă mă prinde la 4 dimineața pe stradă, cu vestă reflectorizantă și mătură? Mă amendează sau nu? Ce-i spun, că-s Gandalf cel Sur și nu-mi mai pornește mătura? Să mă ajute și să mă-mpingă puțin că poate o ia Nimbusu’ 2000? Nu prea e legală ieșeala asta la patru dimineața. Am primit răspuns cum că Tanti Poli știe de acțiune și nu-i bai, sunt iertat. Doamne ce bine-i în Săptămâna Mare, e lumea mai bună.

Da ce văz într-un articol de pe republikanews.ro, e la fundu’ articolului aici și oricum citez: Pentru că acțiunea s-a desfășurat inclusiv în intervalul în care circulația este interzisă, poliţiştii ploieşteni au sancţionat cu avertisment Primăria Ploieşti, am încheiat citatu’. Ha!?!?! Tanti Poli e tare!!!

Distracția din căpăcica mea a-nceput încă de la postarea aia cu angajații primăriei care ies voluntar la 4 dimineața. Ați citit cuvântul VOLUNTAR, da? Parcă vizualizez un birou din Primăria Ploiești, o secretară cu manichiura perfectă și proaspătă ieșită de la raze UV, cu privirea pierdută pe geam. Și apare revelația. Face o-ntoarcere bruscă, o sună pe colega de la conta și zice:

-Fată, nu se mai poate!!! Trebuie să facem ceva!!! Ploieștenii au așteptări de la noi!!! Eu ies la curățenie la 4 dimineața.

-Fată… gând la gând… exact la asta mă gândeam și eu. Nu-i normal ce se-ntâmplă în Ploiești!!! O sun acum pe Mimi de la urbanizare că am văzut-o gânditoare la cafeaua de dimineață. Sigur asta vrea, o simt… vrea la curățenie.

Apoi închide telefonul și dă buzna-n biroul șefului de sector.

-Șefu’, să fie clar!!! Eu la 4 dimineața ies la curățenie!!! Apoi fac un duș și vin la muncă. Dacă o să întârzii puțin, stau peste program!!!

Vestea se-mprăștie rapid pe holurile Primăriei Ploiești. Se aud urale și zăngănit de mături din toate birourile. Primarul Voloșevici cu lacrimi în ochi și mândria la înalte cote, dă anunțul către media să se auză-n toate cartierele despre sacrificiul suprem al angajaților Primăriei Ploiești.

Bre nea’ Volo, mai taie din ele dă-le dreacu’!!! Chiar crezi că mai punem botu’ la d-astea?

Scuze pentru sursa Antena1 și sigla polițiști.ro… promit că nu mai fac.

 

Ploiești cu parfum Christian Dihor

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: