Luminița de la capătu’ tunelului

Luminița de la capătu’ tunelului

Doamna frizeriță de la Județean

Ea e Luminița și s-a gândit, bine a făcut, să se poziționeze vizibil la capătu’ tunelului pandemic. Pentru început, vin cu o dedicație muzicală perfectă pentru Revelionu’ de azi, 15 Mai.

In memoriam Adi Bărar

Ieri tătuca Iohannis a ieșit de braț cu Luminița și a zis „Veniți de luați Luminița!!!” și „Luminița dragă, el e poporul român, ăla de te caută de mai bine d-un an încoa’. A orbecăit el prin tunel pe întuneric, da-n final s-a prins de direcția corectă și te-a văzut la capăt de tunel”. Din nu știu câte minute de ascultat discurs prezidențial, românu’ s-a pierdut în două anunțuri de relaxare. Ăla cu masca și ăla cu liber la drum de seară. Au mai fost chestii despre școală, pelerinaje și chestii cultural-sportive cu public, da’ deja se umflase pufuleții-n noi și n-am mai auzit nimic de la adrenalină și uralele interioare.

Luminița fără mască. Este prima dată-n pandemia asta când legea care te obligă să porți mască are logică. De azi o purtăm numai în magazine, stații de autobuz, în aglomerări în general. Dacă mergi singur pe stradă, ești pe o stâncă pe munte și vrei să te arunci în gol, ești singur la o masă-n fundu’ gradinii, la Rock Cafe spre exemplu, chiar dacă vine organu’ albastru zelos să te abordeze cu chitanțieru’, acu’ poți să-i spui politicos „mă fuck în masca ta!!!”. Acum directiva are logică, e de-nțeles și sper să fie bine înțeleasă de toată lumea.

Luminița de pe străzi după ora 22.00. Poate cea mai luminiță dintre luminițe de la toate capetele de tunel de oriunde, e asta cu ridicarea stingerii la ora 22.00. De azi pornim Maivelionu!!! Data de 15 mai o să fie pomenită ca noaptea în care s-a văzut România din spațiu. Românu se va scoate de la-ntreținere, fabricile de bere cu greu o să țină pasu’ cu seceta noastră, UPU o să fie asaltată ca de marile sărbători creștinești, o să ne plimbăm de bezmetici pe străzi în creierii nopții ca zombălăii, reapare gaura-n ozon de la fumu’ de grătare. Nimeni nu o să mai fie interesat de inepțiile Budencei, de ursul Artur, cei 11 ani de pușcărie luați de Vanghelie, de prostiile debitate de ȘȚPCREP Teodosie, de rachetele din Fâșia Gaza, de tot și de toate, azi sărbăutorim. Așa aș face o aroganță pe la trei dimineața, să mă plimb prin fața sediului Poliției și să-ncep să behăi „Tantii Poliiiiii!!! Tantiiii Poliiiiii!!!”. Și când iese nenea de la poartă să-l întreb „Tanti Poli e acasă? Ne lasă și pe noi p-afară la joacă după ora 22.00?”

Ieri am văzut un manifest mobilizator pe rețelele sociale. Niște unii îndemnau la ieșit în stradă la protest contra măștii și a restricției nocturne, fix azi în 15. Mă rog, presupun că lista de proteste era mai lungă. Asta se numește țeapă prezidențială, d-aia luată cu gardă în onor. Bă ce chestie, io-te cum le-a încurcat Iohannis planurile. Doamna Șoșoacă o fi făcut plici? Da’ Aur?

Acu’ vorbim serios. Aceste relaxări sper să fie după date corecte și nu modificate din pix de politician. Nu trebuie să ne culcăm p-o ureche că-i gata scârba de virus pentru că nu e gata. Din păcate îl prelucrează India și Pachistanu’ de ne moare Pfizeru’ la intrare și o să-l combine ăștia cu viagra pentru rezistență. Oricum, din punctul meu de vedere, aceste relaxări se reflectă direct în campania de vaccinare și în segmentul de populație care a trecut prin virus și e posesor de anticorpi. Campania a dat rezultate, se văd clar și a mai dat ceva… puie tuturor antivacciniștilor. N-o spun eu, o spun rezultatele.

Mă uit în cafea și deja mi-a apărut drum luuung de seară, pavat și-ntortocheat. Dacă nu scriu două zile să nu vă speriați, sunt ok, mă relaxez în relaxare.

Luminița de la capătu’ tunelului

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top