Doamna frizeriță de la Județean

Doamna frizeriță de la Județean

Doamna frizeriță de la Județean

Toată lumea-i bine? Ați rupt grătarele și bericioaicele?

În primul rând tre’ să spun că prezentul articol a fost scris vineri și povestirea s-a întâmplat miercuri. După weekendu’ ăsta o să fiu fericit dacă nu-mi bate ficatu-n țeavă și dacă mă primește nevasta-n casă. Ce să mai scriu… când… unde… Da’ am fost prevăzător și am de servit material scris din timp.

Miercuri seara pe la orele 22.00 netrecute și nici fix, pentru că încă aveam restricții, ajung acasă după ședința alcoolicilor anonimi de la Rock Cafe. Vorba bancului, „anonimi pe dracu, toți sunt prieteni d-ai mei”. Și dacă tot mai aveam câteva minute până la stingere, zic hai să mai dau o țigare în răcoarea și liniștea nopții perturbată doar de un cocalar cu mașină de fiță și tobă de eșapament urlătoare.

Vis-a-vis de mine oprește o mașină din care să dă jos un nene ciudat tare. Bă și io am urechi ascuțite, da-s pe model Legolas așeeeea, mici, finuțe și ascuțite cât trebuie pentru prins unde scurte și medii, dacă aveam și păr eram Legolas pe bune… și pe brunet. Tipu’ ăsta le avea de goblin. Cu o chelie străjuită de tulei, cam d-o ultimă baie, o meclă ascuțită cu față de criminal în serie, o prezență cu iz de horror la mine pe stradă. Se apropie de mine și vine cu genu’ ăla de-ntrebare care te pune pe gânduri tip chestionar, cam cât ai băut și mai ales ce ai băut… și cam câte tipuri de băuturi cu cifră octanică mare sunt carcalete cu sângele de la tine din instalație.

-Salut, auzi, stai în blocu’ ăsta?

-Cred că da… stai puțin… da, am nimerit bine, aici stau.

-Auzi, e o doamnă frizeriță la tine-n bloc, frizeriță la Județean?

-Consiliul Județean? Presupun că nu la Spitalul Județean, nu?

-Ba da, la spital.

-Ha!?!?! Asistentă sau am înțeles bine, frizeriță?

-Da, frizeriță.

-Hait… există așa ceva în organigrama Spitalului Județean? Adică… faci o radiografie și poți să ceri și un aranjat de barbă? Au ăștia frizeriță pe ștatul de plată? Să facă ce?

-Da… aranjează persoanele decedate.

-E pe dracu’!!!

Ei bine, avea dreptate… parțial. Normal că m-a ros întrebarea și mi-am sunat un prieten din sistem să elucidez misteru’. Da frate, există frizeriță angajată la Spitalul Județean. Da’ nu-i pentru morți, e pentru răniții ăia operabili. Dacă spre exemplu ai de operat ceva pe la bijuteriile coroanei și ești mai vintage așeeea, mai pe natural cu cuib la cuc, vine tanti asta și-ți dă blanița jos, te dezinfectează ca să nu se-ncurce-n ițe domnu’ chirurgu’. Recunosc, are logică. Pe moment mi-a dat cu virgulă-ntrebarea.

Mi-am scuzat frumos ignoranța, i-am spus că pe scară am o manichiuristă, o farmacie, o firmă de tehnică de calcul, presupun că un atelier de vulcanizare că prea e scandal la un anumit apartament, doi electricieni, un bețiv cu pedigree, și nu de mine ziceam, am avut un salon de masaj erotic și sediul partidului PIN, filiala Prahova ( AICI ), da’ frizeriță la Județean n-am pe stoc, să mai caute că-i p-aproape.

Doamna frizeriță de la Județean

2 thoughts on “Doamna frizeriță de la Județean”

  1. Asta-ti mai lipsea…
    Sa-ti faca o ”freza” ”fulger” AC/DC
    Sau ceva tip rock…
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top