Analize 2021-Certuri cu Ana și Liza

Analize 2021-Certuri cu Ana și Liza

Analize 2021-Certuri cu Ana și Liza

În afara politicii și fotbalului, românu’ s-a specializat în ultimul an și în virusologie. Spun că s-a specializat în această ramură, pentru că-n medicina generală, neurochirurgie, interne, externe, pe la oase, pe la mușchi, de deochi, dintre ochi, la toate astea era deja licențiat. Pentru noi doctoru’ de familie e așeeeea, o persoană despre care presupui că există, de cele mai multe ori nu-l cunoști și nici nu prea vrei să-l cunoști, pentru că, nu-i așa, românu’ se descurcă cu ceiuț de păpădie și trei Tatăl Nostru rostite cu intonație la prag de seară. Doar dacă doare rău, nu te mai miști sau curge sânge, atunci îi calci spășit pragu’ medicului de familie, asta dacă nu ajungi direct la UPU.

Io am bafta să-l și cunosc p-al meu, pentru că ne vedem anual la medicina muncii și e super ok. Trăiască dom’ doctor, vă salut și mă-nclin d-aci din spatele tastaturii. Știu că mai aruncați un ochi pe blog și-s fericit că nu mi-ați dat până acu’ trimitere pentru analize la căpăcică.

Și la mine, ca la tot românu’, analize medicale anuale s-au transformat în analize medicale cincinale. Și-s un caz fericit. Legenda spune că sunt persoane care habar n-au cum arată un centru de analize. Tot despre priceperea la români AICI

Statistic vorbind, românu’ nu-i speriat de nivelu’ creatininei, valoarea trigliceridelor sau că are colesterolu’ ăla bun, prost și p-ăla prost și mai prost. El e speriat de următoarele cuvinte rostite de medic:

-lasă băutura că ai analize praf și prafu-n aer, în suspensie.

-lasă tutunul că o să te omoare.

-mai ușor cu friptanele că ești cât China cu tot cu Hong Kong.

-mișcare faci? câți pași pe zi?

Prin teorema celor trei paralele, aia cu dacă prima-i paralelă cu a doua și a doua cu a treia, e clar că prima e paralelă și cu a treia, deducem că românu e speriat indirect de doctor pentru că el scoate porumbeii ăștia pe gură, pentru că analizează analize în loc să stea pe facebook.

Drept pentru care se merge pe sintagma populară „despre ce n-ai habar, nu te afectează”. Bă și așa e, jur. Până ieri n-am avut nici o problemă, acum am.

Am pornit pe analize să văz cum stau cu anticorpii de covid și cam pe când să merg la vaccinare. Dacă tot se lasă cu vărsare de sânge pe la clinică, am trecut mai multe analize ca să fie, să nu mă plimb anapoda prin sistemu’ medical. Săru’ mâna aia ușoară doamna asistentă, că n-am simțit incursiunea acului în venă și nici n-ați pus o damigeană jos să mă drenați de tot și să dau ochii peste cap. Mulțam’ fain, o să vă urmăresc turele dacă mai am ceva pe bază de-nțepătură. E de la Medlife Ploiești, pentru cei interesați.

Buuuun, analize anticorpi covid, făcut și venit rezultat. Vai mama mea. Am acolo de maxim o luptă cu virusache. Se pare că n-am produs mare lucru. E maxim un pluton de soldăței amețiți, care dacă vine varianta indiană de covid, aia în care covidu’ e plin de alți covizi britanici, brazilieni, sud-africani și de alți clostridium difficile, eventual o amibă și doi gândaci de bucătărie, se omoră-ntre ei de frică. Clar, merg la vaccin urgent.

Analize la alea alea au ieșit bune, la alelalte în parametrii, pe ici pe colo e ok, până la colesteroale unde s-a aprins becu’ de panică. Să mă exprim simplu și concis. Pentru un om normal, bate ficatu-n țeavă cu cheia franceză. Pentru un consumator mesean, sunt bune și mai e loc.

Le-am văzut, le-am studiat, clar nu-s analize de trimis medicului de familie că mă bate. Le-am trimis totuși. Dacă nu mă sună, asta e. Dacă mă sună și mă-ntreabă de ce nu m-am dus pe la el în vizită, o să zic că n-am știut. Dacă mă sună și-mi spune repertoriu cu pileala, țigarea și cărnița, o să zic „alo… alooooo… nu vă aud… alo… hai pa și ne mai auzim noi”. Tare mi-e frică să nu-mi dea mail că la ăla n-am ce să-i fac. Glumesc dom’ doctor, ce naiba, doar mă cunoști că-s puțin dus.

Dragilor vă zic, mergeți la cabinet cu un buchet de flori sau o ciocolată dietetică și faceți cunoștință cu medicul de familie că-i om bun și-ți vrea binele. El te face să te-mpaci și cu Ana și cu Liza.

Și vin cu o dedicație muzicală relevantă… ai trecut de 40 de ani, asta e.

Late edit – M-a sunat și a zis să stau liniștit că-s normal la ficat. De cap n-a zis nimic.

Analize 2021-Certuri cu Ana și Liza

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top