Muzică de dat cu pietre

Muzică de dat cu pietre

Muzică de dat cu pietre

O vorbă veche din bătrâni zice că „gusturile nu se discută”, varianta erudită. Aia originală era cu „nu poți să te aia-n gustu’ omului”, deși sunt cazuri când ai face-o cu mare drag. Am ajuns la concluzia că-n muzică totul este permis. Ai n-ai talent, bani să ai să te-nregistreze cineva și tot bani să te difuzeze cineva. Io-te așa ajungi artist căutat pe la sindrofiile electorale, pe la zilele comunei Buda și pe la tăieri de moț la un patronaș posesor de trei tarabe-n Obor și o casă de pariuri.

Io n-am o problemă dacă te reproduci muzical la tine-n baie sau la tine la chef, cu prietenii tăi care te-au păcălit că zace-n tine un star nedescoperit și neșlefuit, io am o problemă când bagi bani în porcăria debitată și te auz pe tot litoralu’ și pe la toate bâlciurile din țară… și nici măcar nu merg la bâlciuri, vorba vine. Sunt conștient că dacă te cheamă Guță e clar că-l asculți pe Salam și nu la toată lumea place Paradise Lost, de formație zic acu’, da’ nu mă polua fonic pe toate căile.

Hai să vă arăt listă de „artiști” care mă umple de blânde pe piele și neuron. Musai să citiți asta AICI Mi-e frică să-l repet în scris pe băiatu’ ăsta de frică să nu-mi crape ecranu’ la laptop.

Imposibil să nu vă aduceți aminte de șlagărul sezonier estival „Jaga, Jaga”. Atunci în muzică s-a produs un colaps, s-au sinucis cinci compozitori în prima lună de la apariție.

Oameni buni, vă jur, mă gândeam serios să-mi bag în urechi un fier înroșit prin foc. Cred că preț de două sezoane, din Năvodari și până la Mangalia, au orăcăit ăștia doi de mi-au lăcrimat urechile cu sânge. Melodiile alea două cu „Supărat sunt Doamne” și „Pușca și cureaua lată” au jucat la liga mică față de inepția asta. De curiozitate am citit câteva comentarii pe Youtube și se pare că am eu o problemă, citez: „Super melodie merge și in 2020-2021” , „CEA MAI TARE MELODIE SI CEI MAI TARI INTERPRETI FELICITARI” și ză best of, „Nu o să ma casatoresc decat cu bărbatul care iubeste melodiile de acest gen”.

E clar, poate că io-s vinovat da’ nu retrag nici un cuvânt, e ok, îmi asum tot.

 

O altă „podoabă muzicală”, de data asta mai recentă, e „Paparude”. O prindeam de cel puțin două ori pe radio, când ieșeam pe undeva la meniul zilei și-mi intra ciorba cu cocoloașe.

Pe nenea ăsta de o cântă, l-aș reprofila în ghid turistic prin Fâșia Gaza, fix în perioada asta de sezon la rachetă.

 

Băiatu’ ăla cel mai castrat din O-Zone, după ce s-a certat cu restu’ trupei, s-a gândit să facă ce face el mai bine. Problema e că încă nu știm ce face el cel mai bine.

Un lucru e cert, cântatu’ și făcutu’ de muzică nu-s în sfera lucrurilor făcute bine de el. Singura chestie care mă consolează e faptu’ că n-are buletin de România.

 

Acu’ cu riscu’ că o să mă huiduiască la scenă deschisă fanii Carla’s Dreams, când s-a dat pe post aia cu heroina eroina, m-am internat de hepatită. Și s-a dat frate că mi-am revenit greu.

Ca să-mi mai spăl din păcate, să se consemneze că moldovenii știu să facă muzică și-s o grămadă de melodii inclusiv de la Carla’s Dreams, care-mi plac, da’ nu asta. După ce am fost asasinat cu „ieroinaaaaa lui”, am intrat pe YouTube și am văzut clipul. A-nceput să-mi placă… pe mute ce-i drept.

Și am exemple de nu mă suportă serveru’. Apropo, am avut momente când auzeam o idioțenie d-asta care se-nfigea bine-n scărița, nicovala și ciocănelu’ meu și mai fredonam la ea un ceas, concomitent cu o groază de-njurături. Da’ nu mă puteam abține.

P.S. Se observă politically correctu’, da? Nu m-am dat la manele și nici la Elton John, Mika etc

Muzică de dat cu pietre

 

 

 

 

1 thought on “Muzică de dat cu pietre”

  1. Pingback: La Trap Spre îndobitocire Totală - 21.05 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: