BOLTâbâc în magia curselor urbane – 05.2021

BOLTâbâc în magia curselor urbane

BOLTâbâc în magia curselor urbane

Bolt o alternativă la taxiul de tip tomberon cu șofer cocalar. După ultima peripeție cu taxiu’ prin jungla urbană, am zis „gata,  nu se mai poate!!!”. Am ieșit din cochilia conservatoare și-n doi timpi și trei mișcări, mi-am instalat aplicația Bolt. O să ziceți „io-te și la fraierică, a descoperit minunile tehnologiei moderne”, da’ așa sunt eu, merg pe calea obișnuită indiferent de profil, sunt fidel și dedicat, până mă ia căpuțu’ și te fu… așa, de nu te vezi.

Exact așa am făcut și cu firma de taxi pe care o solicitam înainte. Mi-au ciufulit karma și m-au călcat pe coadă de prea multe ori, până vineri seara când le-am zis „Tuie maxi! Hai noroc și bucuros de cunoștință Bolt”.

Vineri seara am făcut pasul decisiv. Am intrat în aplicație, am dat de unde, până unde și ZBANG, WOW, HABA, HABA! Aplicația-mi zice că în cinci minute vine Șoferescu Boltulici, cu mașina X, poza din buletin, se face cursa fără probleme la prețul de… 5,80 lei. Bă, du-te naiba!!! Cum dracu’ așa ieftin! Cel mai ieftin pe traseul ăsta a fost 12-13 lei. Sigur tre’ să fac ceva de diferență. Mă pune ăla să-i spăl mașina, să-i cânt un colind sau să fac „nino, nino” pe post de girofar cu sirenă. Mă rog, hai să vedem.

Ies la stradă unde mă aștepta o mașină cu un șoferescu pe la un 20 de ani. E o aproximație după formula de calcul voce ori bucata din față, adică ochi cu frunte și tunsoare, totul supra interiorului curat al mașinii împârțit la muzica pe care o asculta, pentru că da, șoferul avea mască măi frate!!! N-a fost nevoie să mă cert cu el și să-i explic de riscul încă existent indiferent de nuanța verde a scenariului de pandemie în care se află Ploieștiul la momentul ăsta. Stați așeeeea că șocu’ n-a trecut.

-Bună seara și vă mulțumesc pentru comandă.

De prost ce sunt mă trezesc că deschid gura… deschid gura la vorbe că eram deja cu ea căscată de uimire.

-Salut, pe Deltei te rog.

Am simțit zâmbetul de sub mască.

-Știu, ați selectat în aplicație.

Dăăăăăă!!! Așa e, avea dreptate, da-n momentele alea eram cu ciungă-n păr, băluță-n colț de gură și toți minionii din căpăcică uimiți. Pleacă omu’, io tot perplex și-ncercam să caut un punct de reper real de care să mă leg că nu-s în Matrix. Și-l aud.

-Dacă nu vă place muzica să-mi spuneți, opresc radioul sau dau pe orice post de radio preferați.

Bă ești prost!?!?!?! Îmi venea să zic „Da Boss, dă-l pe RockFm și mai vreau o friptură de vacă, da’ d-aia texană de la sor-mea”. Am zis un gâtuit  „mulțumesc, e ok „, atâta s-a putut.

Traseul ales chiar era ăla pe care-l preferam, ăla cel mai scurt, mă rog, detaliu neinteresant pentru că oricum suma de plată a fost stabilită de la bun început. Din punctu’ meu de vedere putea să mă ducă pe la Satu Mare, via Berlin.

Am ajuns la destinație și aciulea mi-a dat șah mat. I-am dat omului 10 lei cu felicitări și BoltMan zice:

-Mulțumesc, imediat vă dau restul.

Bă ești nebun!?!?!?! Ce rest bro!?!?! E ok așa și să-ți dea Dumnezeu sănătate, să trăiască Bolt că se vede luminița de la capătu’ tunelului blocat de taximetriști. I-am spus că merită toți banii, s-a lăsat cu mulțumescuri și seară bună. Bă da, chiar a fost cireașa de pe tortul serii, cireașă d-aia scumpă, cotată la bursă.

Concluzia după prima cursă cu Bolt: e super, e formidabil, ieftin și miroase a primăvară. Recomand Bolt cu dragă inimă, e un semn de normalitate.

Data viitoare o să-l rog să treacă pe lângă o stație de taximetriști d-ăia galbeni, așa… să le arăt degetu’ mijlociu… muahahahahaha!!!

BOLTâbâc în magia curselor urbane

 

4 thoughts on “BOLTâbâc în magia curselor urbane – 05.2021”

  1. Pingback: High Hangers - Cronică De Papa Bun - Piuituri

  2. Pingback: Bolt, La Volan - 09.09 - Piuituri

  3. Pingback: Taximetrist, O Meserie Grea - 21.01 - Piuituri

  4. Pingback: De Profesie Hater - 01.02 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: