Felicitări, ați câștigat un infarct – 10.06

Felicitări, ați câștigat un infarct – 10.06

Felicitări, ați câștigat un infarct - 10.06

Felicitări, ați câștigat un infarct, autoritățile vă urează o zi minunată la UPU.

Minunile tehnologiei moderne, găselnițele cercetătorilor britanici și descoperirile galopante de prin toate sferele științei, sunt făcute să ne ușureze viața. Spre exemplu Andreea de la Vodafone. Ea trebuie să-ți rezolve o problemă, e special concepută pentru așa ceva. Și ghici, nu-ți rezolvă mai nimic, poate doar un atac cerebral sau un infarct. Cel puțin un sejur la Voila pentru că te cam duci cu căpuțu’ de-ți pare suicidul o alternativă mult mai bună. Te freacă asta cu-ntrebările de uiți de ce ai sunat-o.

Cea mai mare invenție cu dedicație de la autorități, care vine la pachet cu un infarct de toată frumusețea, e mesajul Ro-Alert. Dacă apare un pui de urs prin zona ta, scapă un covid din laborator, niște tembeli dau foc la un cauciuc sau musca de bălegar suferă o mutație genetică în urma încrucișării cu viespea africană, nu contează că de zona respectivă te despart 10 km și ești într-un buncăr anti-atomic, telefonul tău intră pe modul pipiță panicată și urlă de-ți sare inima pe dreapta și țop infarctu’.

Dacă de calamitate scapi, pentru că probabil nu se-ntâmplă sau e departe de tine, de infarct nu. Dacă mai ești și-n birou liniștit, cu mai mulți colegi, în care tăcerea e perturbată doar de zgomot de tastatură, când încep toate telefoanele să urle, infarctul e comun și-n grup organizat. Și US-Alert e la fel. Sor-mea chiar era să facă infarct pe bune. Urlă telefonu’ fix ca-n Românica, numa’ că-n engleză.

Măi oameni buni, faceți ceva-n sensu’ ăsta. Vă mai amintiți panica dată de Firea acu’ câțiva ani? Atunci când a zis că vine potopu’, a panicat și paralizat Bucureștiu’ pe toate axele și a fost un mare fâs. Așa și cu Ro-Alert. Face omu’ infarct din cauza lui de nu mai contează conținutul mesajului. Nu o să mai dureze mult până la o discuție de genu:

-Salut, ai auzit de Costică? A murit săracu’…

-Aoleo…cum, când, de ce?

-A fost vijelia aia acu’ o săptămână.

-Și!?!?! Viitură!?!?! Copac căzut în cap!?!?!

-Nu, era în casă, pană de curent și l-a sunat Ro-Alertu’, a făcut infarct.

Propun ca producătorii de telefoane mobile, să se vorbească cu ăștia de la STS și să facă dracu’ mesajul ăla mai prietenos cu inima. Să poți să-ți selectezi melodia de apel pentru Ro-Alert.

Mă gândeam la un Bolero. Partea proastă e că dacă-l prinde pe unu’ fumat și e vorba de un incendiu, ăla își mai desface o bere și crede că-i la răsărit în Vamă. Da’ ca melodie-i bună, începe ușor, gradual, ardelenește, ai timp de un minim de bagaj și apoi să fugi.

La maneliști poa’ să fie ceva cu „dușmani, bani, fugi că rămâi fără ani”. Sau aciulea să rămână așa și apoi „of veața mea, of inima mea, mă duc la UPU cu ea”.

La rockeri poa’ să fie House of Fire, asta-n caz de incendiu și după caz, Highway to Hell, dacă dă Putin cu bombițe și oricum nu mai ai scăpare.

Faceți dracu’ ceva cu mesajul de alertare că murim toți. Vă aduceți aminte de perioada în care se făceau probe? Infarct la superlativ și trei la număr. Mă pândeau și se jucau cu pipoțica mea. Muream degeabă… de probă.

Felicitări, ați câștigat un infarct – 10.06

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: