Cine ne-a furat pandemia? – 12.06

Cine ne-a furat pandemia?

Cine ne-a furat pandemia?

Pandemia e la locul ei, stați liniștiți, n-a fugit nimeni cu ea.

De ceva timp încoa’, tot aud prin media sau pe la prieteni, „bă, ce dracu’ se-ntâmplă? unde e pandemia de acu’ două luni?”. Sunt întrebări normale venite din creierași cu logică funcțională, e ok. Ce nu-i ok, sunt teoriile noi apărute și răspunsurile pe care le debităm fiecare la aceste întrebări.

Cum mama dracu’ să-ți vină-n cap chestii de SF-uri cu extratereștrii, oculte, sataniști și „agenturilii” străine și să n-arunci o privire în logică și matematică. Bine, pe teritoriul României oricum s-a înțeles greșit din start asta cu pandemia. Începuturi AICI. Cu greu a-nțeles românu’ că problemele reale au fost rata de transmisie și noutatea virusului. Mă rog, hai să vă zic o variantă bazată pe logică și matematică. Vă spun din start că am informații parțiale, aici e matematica, și cifre aproximate unde intervine logica.

La ora asta, în Romănia sunt vaccinate peste 8 milioane de oameni, total sau cu ambele doze. AICI

În România, conform ultimului recensământ din… nu știu de când, oricum e o cifră estimativă, sunt pe la 19 milioane de persoane. AICI Io mă-ndoiesc sincer. Dacă mai suntem 14-15 milioane e mare lucru. Restu’ sunt pe statistici în Spania, Italia, UK etc

D-aci deducem că aproximativ jumătate din populația României e vaccinată sau în curs de vaccinare și reprezintă un factor de diminuare a efectelor pandemiei.

Mai este un procent foarte important, dar din păcate greu de estimat. Acel procent al asimptomaticilor, al celor care au avut boala și s-a manifestat ușor, cam de două ceaiuri cu ghimbir, și cel al virusaților nedeclarați. Eu spre exemplu, am preluat virusu’ de la gagica din apartament, actuala nevastă, fix din ziua doi după ce a fost diagnosticată ea. Am preluat și tratamentul, oricum eram în carantină, n-am mai sunat la DSP, deci nu figurez pe nici o listă. Am fost persoană carantinată în urma contactului direct cu o persoană infectată. Și ca mine, mulți.

Presupun că incluzând și oamenii din această categorie, una  peste alta, Românica are în prezent cam 60%-70% populație vaccinată sau cu anticorpi bio, d-aia buni.

Dispărând marile focare care au carantinat orașe, numărul de infectări a scăzut. Nu total, încă mai avem peste 4000 de cazuri, 103 de ieri, din care peste 200 pe la ATI-uri. Dacă aveți senzația că a furat cineva pandemia sau că a dispărut, vă-nșelați amarnic. Avem pe stoc suficiente cazuri pentru un val patru care, apropo, se anunță prin toamnă. Iar logic după mine, pentru că-n urma relaxărilor cam asta se-ntâmplă dacă nu rămânem vigilenți.

Să nu uităm că problema asta trebuie privită la nivel global. Degeaba-n Europa ne ocupăm și punem botniță la pandemie, dacă-n India sau oriunde în altă parte, virusu’ face ravagii. E o chestie de zile până se-mprăștie iar. Să nu uitam că-n Rusia sunt încă 12000 de cazuri pe zi. Peste 9000 în Iran și tot așa.

Rețeta asta nu-i inventată de noi. Israelul e fruncea, am auzit că de vaccinare s-a ocupat Mossadu’ și au înțepat ăștia populația cu mașina de cusut. Și s-a văzut.

Pandemia nu a fost furată, e tot acolo și depinde de noi toți dacă o oprim sau îi dăm Red Bull pentru aripi. S-au furat bani pe chestii medicale, s-a profitat de pandemie la greu și a reprezentat o mină de aur pentru oportuniști, da’ pandemia-n sine e bine merci. În cel mai fericit caz o să se transforme în epidemie și apoi în chestie locală, poate chiar sezonieră. De dispărut n-o să dispară niciodată… din păcate.

Relaxările trebuiau să apară. Acu’ pentru că ne duceam economic în cap și se impuneau măsuri, că trebuia să se raporteze efectele benefice ale vaccinării, mai puțin contează, treaba e că-i bine pentru toată lumea. Important e să rămână așa. Sper că acel val patru să nu se-ntâmple și e posibil dacă nu-i mai acordăm suport uman scârbei de virusache și gânduri negre karmei noastre, cu tot felu’ de teorii utopice și chiar tâmpițele pe alocuri.

Părerea mea… hâc…

Cine ne-a furat pandemia?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top