Bătaia e ruptă din rai – 15.06

Bătaia e ruptă din rai – 15.06

Bătaia e ruptă din rai - 15.06

Bătaia e ruptă din rai și mama era reprezentanta pe pământ a îngerilor, consultant principal în educația copiilor. Vă ziceam de Laleaua Neagră, mama mea pentru cunoscători, fost cadru militar toată viața și adepta rezolvării problemelor rapid și fără comentarii. Adică ori e albă, ori e neagră. Și dacă era albă da’ mama credea că-i neagră, păi neagră era. Avea metode eficiente pentru asta. Pentru edificare AICI

Bă și cam toți părinții erau pe același calapod. Dacă mă altoia un profesor la școală, Laleaua Neagră venea și mai făcea acolo o demonstrație practică să le arate profesorilor cum se aplică regulile educației forțate. În acea perioadă nu exista Protecția Copilului sau cine știe ce ONG care să-mi țină partea.

E clar că nu degeaba, adică le cam făceam pe prostioare de se lăsa cu bătaia educativă. Asta e, luam poziția ghiocel și o-ncasam cu mândrie. Am luat bătaie și preventiv atunci când dracii de la bloc au făcut nu știu ce tâmpenie. Eu nu eram acolo, tocmai ce-mi luasem două săptămâni cu executare la bunici și preventiv, mi-am luat două pe bucuțe așa, să fie… pentru că sigur mă aflam în gașca de draci dacă eram acasă. Că vorba aia, bătaia de mamă e făcătoare de minuni și ajută la creștere. Mai nașpa e când îți iei bătaie la o vârstă mai mare, când ești la casa ta și cu nevastă la purtător.

Într-un decembrie fix înainte de sărbători, ai mei plecau din localitate o perioadă mai lungă. Înainte de plecare, mama-i spune lu’ Nea Tătelu, „Fane, înainte să te pui la drum, treci pe la ăia micii să-i pupez”, adică pe la mine și pe la sor-mea că-n perioada aia lucram la aceeași firmă.

Fiind perioada sărbătorilor, eu fiind mai mic și mai retard ca acu’, aveam prin buzunare petarde din toate mărimile. Când a apărut Laleaua Neagră cu la mulți anu’, din îmbrățișare i-am strecurat o petardă-n buzunar. Exact cum am spus mai sus, nu-mi luam bătaie fără rost. Când a făcut plici, tata cu sor-mea se țineau de inimi, mai puțin Laleaua Neagră care s-a prins imediat cine-i dracu-n ecuație, a făcu o piruetă și mi-a tras doi pumni în stomac de mi-a încurcat circuitele. M-a prins și fără aer, ce să vă zic, mă țineam de colțu’ clădirii să pot să vomit mai ușor cărăbuși.

Orice om normal făcea un preinfarct, mai puțin mama. Partea proastă a fost că toată acțiunea s-a produs la 7 fără 5, exact în momentu-n care au venit două autobuze de colegi care au asistat la circ. Cred că s-a râs pe temă cam patru luni. Am suferit puțin până a făcut alt coleg o dudă mai spumoasă. Peste tot se auzea „hă, hă, a venit mă-ta și te-a bătut la serviciu”. Și n-a fost o-ntâmplare, am mai luat bătaie în condiții de persoană adultă și la casa ei. AICI

În încheierea încheierii mai am ceva. După ce s-a stins mama, cam la o lună după, am plecat în concediu. Eram undeva pe Coasta de Azur și am văzut o terasă cochetă care mă atrăgea la o cafea.

Bătaia e ruptă din rai - 15.06

Ei bine, toți avem oameni dragi trecuți în lumea celor drepți, asta e, asta-i viața, n-avem ce face. Trebuie să trecem peste și să conștientizăm că sunt cu noi, sunt în inimile noastre. Viața-i scurtă și trebuie trăită. O să aveți o veșnicie de stat cu cei duși de lângă noi. Acum trebuie să-ți trăiești viața și să-i pomenești în amintiri frumoase și hazlii.

Bătaia e ruptă din rai – 15.06

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: