BOR-bim să n-adormim – 25.06

BOR-bim să n-adormim – 25.06

BOR-bim să n-adormim - 25.06

BOR-besc și ei cu orice ocazie și vis-a-vis de orice domeniu. Purtătorii de cuvânt ai BOR, simt nevoia să-și exprime punctul de vedere chiar dacă nu le fierbe oala cu arpacaș pe subiectu’ respectiv. De la studiul quasarilor și până la protecția ariei protejate a bâtlanului cu gât lung și roșu, BOR tre’ să-și dea cu părerea. Și asta pentru că poate și pentru că le permitem noi. Noi, pentru că vrem nu vrem, suntem cotă parte minoritară dintr-un popor majoritar creștin-ortodox.

Suntem minoritari pe lângă armata de followeri pe care o deține BOR, mai mare și mai stufoasă ca pagina unei pipițe de-și etalează țâțele pe Instagram. Acu’ că-și dă cu părerea, nu-i mare baiu’, mai nașpa e când dă cu presupusu’ și pune bețe-n roate la orice proiect normal la căpăcică, perfect logic, musai de implementat și în pas cu societatea evoluată. Cam mult spus evoluată, să-i spunem absolventă cu notă minimă de trecere de Evul Mediu. Că cam așa suntem pe alocuri.

Articol AICI cu poziția BOR la legea educației sexuale. Dacă vă uitați atent la articol și la ce vrea Dănuț, o să vedeți că e-mpotrivă da’ nu chiar. Adică lasă la alegerea părinților dacă-și vor plozii educați sexual. Se bazează fix pe armata aia de care pomeneam mai sus. Am curaj să pun pariu pe ce vreți voi, poate facem o combinată cu topicu’ ăsta și cu cine câștigă Campionatul European de Fotbal, că părinții cu studii medii și superioare, care au unul sau doi copii, o să-și dea acordu’ pentru educația sexuală-n școli.

Părinții mult prea duși la biserică, fără studii wow, cu domicilii în zona rurală și posesori de copii, de la trei în sus, or să fie total împotrivă. Ei, se bagă cineva la pariu? Și apropo, merg pe Franța.

Zilele trecute-mi mergea televizoru’ ca televizoru’, adică singur fără să-l bage nimeni în seamă. La un moment dat, în Las Fierbinți erau Firicel și Celentano cu următoarea discuție genială.

-Firicel – Ce dracu’ fac, e nevastă-mea iar gravidă!?!?!

-Celentano – Lasă mă, unde mor trei de foame, moare ș-al patrulea.

Vedeți, simplu, românește, în acord cu biserica.

Bre nea’ Dănuțe, lasă-ne bre-n pace să facem chestii deștepte și utile pentru societate. Ce-ți bagi coada ca… mă scuzi, ce te bagi ca musca-n lapte, bre? A vrut Teo de pe faleză două Boboteze și două Învieri, s-a făcut. Ai văzut tu o profesoară să se opună obligativității achiziționării lumânărilor omologate BOR, alea duble la preț de la intrarea în biserică? Sau purtătorul de cuvânt de la pompieri că nu-i de acord cu flacără deschisă prin biserici? Nu, normal, oamenii ăia au altceva mai bun de făcut.

Și ca să vedeți că n-am ceva personal cu popimea și nici cu religiile în general, vă zic, am trei popi pe care chiar îi plac. Din punctul meu de vedere religia este o chestiune personală. Dacă vin pe la tine-n vizită și ai un altar în sufragerie cu răpirea din serai, mă doare la bașcheți și e fix treaba ta. Să nu mă obligi să mă-nchin la el sau să pup pe botic calu’ din imagine că ne supărăm.

Avem noi un popă-n Ploiești, un tip înalt și cu miere-n glas. L-am ascultat pe preotul ăsta cu plăcere maximă. Un prieten d-al meu, ateu convins, trebuia să facă o pomană și a fost nevoit să caute popă. L-a nimerit pe preotu’ Mușat. La masă, prietenul meu după ce a păpat bine, a aprins o țigare. Normal că evlavioasele familiei au sărit ca arse, deși prietenul meu a dat foc doar la țigare.

-Părinte, spune-i că-i păcat și că nu e biblic!!!

-Doamnelor, ce pot să-i spun e doar că nu-s bune. Tutunul a fost adus de Columb din Americi, la foarte mulți ani de la facerea Bibliei. Și oricum Biblia nu se ocupă de toate prostiile, lasă liberul arbitru să decidă. Șah mat Dănuțe!!! Oricum, să te bucuri că ai și oameni ok prin gașcă.

Mai am o rudă care a avut de mic tragere spre biserică. Ei bine, a fost la liceu de popi, apoi la facultate de popi și când a avut patalama la mână semnată de BOR, a zis „nu mulțumesc, într-o gașcă de vipere nu o să intru niciodată”. Și fix așa a făcut, deși și-a fu… făcut praf toată copilăria. Acum lucrează-n alt domeniu. Patru, stai jos Dănuț!!!

Popa care a fost lângă mine când am fost eu pe modul de înmormântări, pe bani puțini, parțial cu chitanțe, pentru că-l obligi tu Dănuțe să dea dreptu’ la Patriarhie. Aleluia și partikip Dănuțe!!!

Tu te uiți puțin prin curte la catolici? L-ai văzut pe Papă? Fă o comparație cu tine și răspunde la-ntrebarea „care din popi e rigid, antipatic și cu făcăleț în fund?”. Făcăleț în fund, la figurat… așa e vorba. Acu’ ca o paranteză, de ce e „Prea Fericit” că n-o pricep p-asta? Are o moacă sobră de nici măcar inscripția de pe ambalajele de la ciocolată, aia cu „poate conține urme de veselie”, nu-l califică la titulatură.

D-asta zic, stai în pana mea-n banca ta și nu te mai băga-n chestii pe care nu le-nțelegi, mă rog, le-nțelegi da’ sunt eu naiv. E clar că n-ai nici un interes ca acest popor să se deștepte la bibilică, că vorba aia, cine-ți mai lustruiește moaștele și cine-ți achită reviziile la merțane. Oricum nu ne prea interesează părerea ta, doar așa, să facem miștocăreală pe bloguri.

BOR-bim să n-adormim – 25.06

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: