Gili Barbu – Live la Rock Cafe – 27.06

Gili Barbu – Live la Rock Cafe – 27.06

Gili Barbu - Live la Rock Cafe - 27.06

Gili Barbu a fost vineri la noi, la grădina Rock Cafe. Știu că am zis pe facebook că-i articol de marți, da’ merge mai bine duminica la cafea.

Gili Barbu - Live la Rock Cafe - 27.06

Așeeeea… să vă spui, io cu muzica mai ușor, mai ca baba cu mitraliera. E clar că nu-s etalon. La mine există două tipuri muzică, aia care-mi place și aia care nu-mi place. Dacă mă iei la bani mărunți cu stiluri, draci, laci, mă pierd pe la d-ul de la draci.

Mă sună Văru’

-Gogule, vine Gili la noi.

-Aha… Gili, who the fuck is Gili? Am și io nevoie de un hint, ce scriu despre om la prezentare?

-Nu-i bai, e meseriaș omu’, o să-ți placă. Îți trimit un textuleț.

Și vine prezentarea.

Gili este un trubadur târgoviștean la origini, mutat în Iași de mai bine de 15 ani, care umblă țara în lung și-n lat cu repertoriul lui ce cuprinde piese proprii, dar și cover-uri de la mult iubitele trupe românești Phoenix, Cargo, Timpuri Noi etc… și de peste hotare, Godsmack, Pantera, Sepultura, Prodigy, toate astea interpretate în stilul propriu ce se rezumă la o chitară acustică și voce. Cântă în baruri, pub-uri și cafenele cu specific folk, rock, blues, precum și la multe festivaluri moto-rock din țară. Dacă nu l-ați întâlnit până acum, aveți ocazia să îl cunoașteți pe 25 iunie, la Rock Cafe, iar în prealabil, puteți să-l ascultați pe canalul lui de YouTube.

Minionu’ meu curios mi-a bătutu în țeavă „Boss, tu vezi ce scrie acolo, voce și o chiara clasică în același context cu Sepultura, Pantera și Prodigy? Pe bune, băiatu’ ăsta are ceva bun de fumat”. Îl sun pe Văru’.

-Mă Văruțu’, ai dat copy/paste din două texte diferite? Tu ai văzut ce scrie acolo? Cineva e pe LSD, acu’ tre’ să vedem cine.

-Nu mă, e corect, știe omu’ ce face.

Bă da, Gili chiar știe ce face!!! Cu accent haios de Iashington, cu priză la public, ne-a făcut o seară frumoasă de o s-o pomenim.

A avut un repertoriu pentru toată lumea și da dragilor, a interpretat Firestarter de la Prodigy în stil propriu și doar cu chitara din dotare. Ați auzit Personal Jesus a lu’ Depeche Mode, varianta acustică și fără nici un alt instrument în proximitate? Da’ Bad Company-Five Finger Death Punch? Sună-ntr-un mare fel. A mai prestat la preluări de la Cargo, Phoenix dar și compoziții proprii, toate prinse într-un recital de excepție, cu lume bună-n public, pileală pentru toate gusturile și papa bun. S-a văzut că i-a plăcut că ne-a plăcut, când s-a pus pe cântat a făcut-o cu simț de răspundere, cam până pe la 11 din noapte.

Asta ai pierdut dacă n-ai fost la Rock Cafe vineri seara. Îmi cer scuze public, n-am știut de tine dragă Gili, soarta crudă, important că am remediat situația și acu’ știu. Data viitoare mă ocup personal de descrierea evenimentului. Mulțumim pentru vizită, a fost o seară faină și consideră invitația lansată. Te reașteptăm la noi în grădină la o bere și pentru următoarea cântare. Poze de la eveniment AICI. De la alte concerte AICI.

Gili Barbu – Live la Rock Cafe – 27.06

 

1 thought on “Gili Barbu – Live la Rock Cafe – 27.06”

  1. Pingback: De La Ploiești La Iași, Plin De Glume Pe Imaș - 30.05 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: