Karma is a bitch – 29.06

Karma is a bitch – 29.06

Karma is a bitch - 29.06

Karma is a bitch și face tot posibilul să-mi reamintească asta ori de câte ori are ocazia. Pentru început, vin cu un cuvânt înainte, două chestii aparent fără legătură.

Eu locuiesc pe strada Deltei. Strada Deltei nu are absolut nici o legătură cu Delta Dunării, e la 270 de Km de ea, e în Ploiești, adică în afară de două, trei fire de apă în proximitate, nimic notabil pentru numele de „Deltei”. Ba chiar e și-n pantă, adică după o ploaie serioasă n-am nici măcar băltoace pe ea. Karma a lovit și aici, sau un angajat al primăriei fără inspirație și fără calități de naș, total neinspirat în alegerea numelor de străzi.

Sherman, mașinuța mea dragă. Am fost întrebat „de ce Sherman?”. Pentru că e verde militar, e cel mai ieftin 4X4 de pe piață și m-a scos din rahaturi indiferent de anotimp. Exact ca tancul american Sherman care a scos din rahat aliații în WWII. A fost ieftin, costurile de-ntreținere & reparații au fost relativ accesibile și și-a făcut bine treaba.

 

Karma is a bitch - 29.06
Plus că dacă mijești ochii și-ți imaginezi pe Dustărel o turelă cu tun, chiar seamănă cu un Sherman.

Vinerea trecută mi-am luat o zi de concediu să-l duc pe Sherman la raze. Să-i fac schimbu’ de ulei, de filtre, să un urcat pe rampă pentru verificat bucșăraie, d-astea de-ntreținere anuală. Dacă tot mi-am făcut timp de el, am zis „hai și la spălătorie d-aia cu frecat cu simț de răspundere”. Io mai rar prin locații d-astea. AICI o să vedeți cam cât de rar.

Bă, pe bune, nu din lipsă de timp sau lene… bine, și din lipsă de timp în combinație cu lenea, da’ e un praf pe Deltei de orice spălare durează la mine maxim două-trei ore. Pentru că, nu-i așa, pe Deltei n-avem apă, noi avem praf… tot prafu’ din lume. Trebuia să se numească strada Saharei.

Mno acu’ să vedeți singura chestie pe care o are strada Deltei cu Delta Dunării și cu Marea Neagră. Avem pescăruși, sau albatroși cum am fost corectat de o prietenă vineri seara. Am înțeles că-s mai mari, n-am înțeles care, pescărușii sau albatroșii, și sunt două miliarde, patru sute cinci zeci de mii, patru înaripate. Bă, sunt toți la mine. Cred că-n Vama Veche sunt specii pe cale de dispariție, la mine pe Deltei sunt specii înfloritoare și majoritare.

Pescărușii fac două chestii bine de tot. Prima e scandalul și karma își face apariție într-un mod subtil și eficace. Dimineața când mă trezesc să plec la muncă, e perioada aia de buimăcie, alea cinci, zece minute când chiar am senzația că-s la mare și mă așteaptă o cafea pe bază de Bolero la răsărit, senzație dată de pescărușii scandalagii. Karma mă lasă să mă bucur puțin și apoi îmi trage una peste ceafă cu „țeapă fraierică, nu ești în Vamă, mișcă-te la job”.

A doua chestie pe care o face pescărușu’ la nivel expert, e găinațu’. La o analiză atentă cu bidonu’ de apă și cârpa, asupra găinațului de pescăruși, mi-am mai răspuns la o întrebare. Mă gândeam ce dracu’ mănâncă ăștia că tocmai ce am narat mai sus lipsa oricărui petic de apă-n zonă. E clar că pescărușii își servesc mesele a la carte prin gropile de gunoi și tomberoane, ca urșii. Altfel nu se explică cantitatea și aciditatea găinațului de pe mașină.

În 44 americanii și englezii habar n-au avut ce-s alea bombardamente. Pescărușii sunt experți. Trei mașini la o salvă, de la portbagaj la capotă, cu atingerea perfectă și a ușilor și a geamurilor laterale. Damage total de 100%.

Bun, deci vineri mă duc la spălătorie, dau din prima banii de șpagă să nu-mi iau bătaie de la spălători, au prestat oamenii, rezultatul de zece plus cu felicitări și lacrimi de recunoștință în ochi. Mai să mă descalț la intrare-n Sherman. Plec d-acolo pe un soare arzător care-și disipa razele pe mașină într-o strălucire de invidiat. Stăteam la un semafor lung și aglomerat, da’ aveam aroganța aia de bemveist fără semnalizator, arătam bine de tot și ne stătea bine împreună.

Mă gândeam „Doamne, trimite-ți nesimțiții ăia pe alți coclauri, să-mi rămână și mie mașina așa măcar câteva ore, cât să-mi vină vecinii acasă să-i orbesc cu strălucirea lu’ Sherman”. În momentul ăla, Karma plictisită că nu-mi făcuse nimic pe ziua aia până atunci, a rezolvat problema. Plici, un găinaț frumos pe capotă, lansat în picaj de la joasă înălțime. Nu, n-a fost pescăruș, a fost de ceva mai mic, probabil vrăbiuță sau rândunică, v-am spus că mă pricep.

Am izbucnit în râs, am zis un „trăiască mă-ta de căcăcioasă mică” și dacă tot am mai prins un roșu la semafor, mi-am activat modulul de pensionar grijuliu, bidonașu’ cu apă, cârpa și am trecut la curățenie. Am văzut cum mi-a dispărut aroganța de bemveist și sângele albastru din vene. Karma is a bitch și pe Murphy l-a mâncat în cur să scoață legi, huoooo!!!

Karma is a bitch – 29.06

 

 

2 thoughts on “Karma is a bitch – 29.06”

  1. Hamchevici Carmen

    Catulica, nu sunt toți pescarusii/ albatrosii pe strada Deltei! Și pe Ștefan cel Mare sunt o mulțime, eu le monitorizez puiuții în fiecare vara! Maica-mea nu poate sa ii sufere! Dar stai liniștit, în maxim 3 săptămâni pleacă la neamuri, probabil la mare! Se vor întoarce prin noiembrie…Eu abia ii aștept, îmi vine inima la loc când le aud „hohotele”!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top