Franța patru, stai jos – 01.07

Franța patru, stai jos – 01.07

Franța patru, stai jos - 01.07

Franța a venit, a jucat, a plecat acasă. Da’ nu-i un articol despre fotbal. Doar puțin. O să-ncep cu un banc pe care l-am auzit azi dimineață.

În cârciumă la Rock Cafe, sau la Cafeneaua Nației, sau la High Hangers, vă alegeți voi că toate merită, un francez și un elvețian stau la vorbe.

Francezu’- Numa’ de fotbal să nu vorbim.

Elvețianu’- Ok.

Francezu’- Hai să vorbim despre sex.

Elvețianu’- Moamă ce v-am f–t la meci!!!

Franța a fost așteptată de suporterul român, cam cum i-a așteptat tataie pe americani în ’44. Pe bune, să nu fim răi, chiar ne-am pregătit. Și am fost răsplătiți. Din punctul meu de vedere a fost cea mai frumoasă partidă de la Euro 2020 (21). Echipele au fost la superlativ, cu fotbal de calitate, am avut o tonă de goluri și ambele echipe meritau calificarea.

Da’ Franța tre’ să dea cu bâta-n baltă, nu toată, o parte din ea, că n-am nimic cu Muzeul Luvru, Sena sau cu turnul Eiffel. Franța jurnalistică, nici n-a ajuns bine-n București că a-nceput cu mofturi arogante. Că n-avem bască, cască, hotelul în care a fost cazată echipa n-avea turnulețe și era-n zonă centrală, că-n București e prea cald și d-astea să dea bine la rating. AICI

Io-te ce scrie un maimuțoi de m-a scos din draci.

„Euro? Doar panourile albastre demonstrează existenţa competiţiei. Trebuie să fii creativ pentru a detecta o formă de efervescenţă. Steagurile naţionale flutură peste tot. Şi, pe măsură ce ne apropiem de Palatul Parlamentului, sentimentul de a nu vedea decât aceste benzi, albastru, galben şi roşu, se întăreşte.”

Să-i spună cineva lu’ Cocoșilă Galiceanu că „benzile” alea albastre, galbene și roșii, sunt steagul României. Trebuia să se prindă destul de repede, Franța are cam același lucru, cu alb în loc de galben. Da, așa e, Euro nu-i de interes major la noi, normal, naționala noastră e-n vacanță de ceva vreme, da’ mi-e greu să cred că n-a ajuns în Centrul Vechi și n-a remarcat mingeoaia aia plantată acolo și atmosfera super tare făcută de suporteri.

Franța patru, stai jos - 01.07

Asta din poză la ce face reclamă, la Floarea din Grădină? Tâmpitule!!!

Franța patru, stai jos - 01.07

Ce o fi vrut ăsta, să ne vază pe toți în echipament de fotbal și pe fetele noastre cu adidași cu crampoane și tocuri cui?

Deschamps, antrenorul Franței, s-a prins că are toate șansele să se lase cu huiduieli din cauza unor tâmpiți și a mai dres busuiocu’ AICI
Pe lângă presă, trebuia să-și dea cu părerea și nu știu care șef de galerie.

„Ne aşteptam ca preţurile pentru biletele de avion să crească, este normal, dar nu mai există nicio limită. Preţurile au ajuns la 500 de euro pentru un bilet, în mod normal ar fi de cinci ori mai ieftin să ajungi la Bucureşti. Mai mult decât atât, ar trebui să facem o escală la Varşovia, de 40 de minute, unde riscăm să pierdem avionul. O altă variantă este escala în Turcia, dar această variantă presupune un zbor de 13 ore pentru un drum pe care în mod normal îl parcurgi în cel mult trei ore.”

„O altă problemă o reprezintă pandemia de COVID-19. Nu ştim exact care sunt condiţiile din România, cât de sigur este să facem această deplasare, pentru că este posibil să intrăm în carantină la revenirea în ţară. Acest EURO a devenit un coşmar pentru suporteri. Dacă vom ajunge în semifinale, deplasarea în Anglia va fi de asemenea aproape imposibilă, pentru că acolo nu poţi evita carantina“, a spus Fabien.

Alooo, Franța, leagă-i p-ăștia la gură că te fac de cacao. Te poți interesa de condițiile de călătorie în orice țară dacă ai un Minister de Afaceri Interne, și sigur ai, da’ n-ai auzit tu de el. Normal, la ce declarații să te aștepți de la un reprezentant al unei galerii de fotbal, ai cărei reprezentanți au încurcat Budapesta cu Bucureștiul. Zic de suporterii ăia care au venit la București să vadă un meci disputat la Budapesta. AICI

Ăsta a-ncercat să cumpere un bilet de avion, oriunde-n lume, dacă la destinație e un eveniment important? Nu, vă spun eu. Verificați cât e un bilet spre, hai să zicem Veneția, în timpul carnavalului și comparați prețul biletului în extra sezon. Să vedeți diferențe majore. Și e valabil oriunde în condiții similare, pentru că se bazează pe cerere și ofertă. Da’ cui să explici chestii de comerț elementar.

Personal consider că România și-a făcut datoria vis-a-vis de Euro 2020 (21). Și România a fost răsplătită cu urale la scenă deschisă, cu suporteri adevărați care au făcut atmosferă și cu cel mai bun meci de la acest campionat. Tot părerea mea personală e că unu’, doi maimuțoi cu trece prin media, nu reprezintă Franța. Franța fotbalistică e asta AICI. Dacă nenea jurnalistu’ a venit să ne caute la clădiri, la steag și-n Ferentari, asta e, să ne pupe-n Arcu’ de Trumf.

Io chiar am ținut cu Franța și o vedeam în finală. Despre Euro și AICI.

Franța patru, stai jos – 01.07

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: