Acoustic UnderCover – Live la Rock Cafe – 10.07

Acoustic UnderCover – Live la Rock Cafe – 10.07

Acoustic UnderCover - Live la Rock Cafe - 10.07

Acoustic UnderCover este o trupă tânără din Pitești, înființată în 2019, iubitoare de prestații live și care s-a încadrat perfect pe stilul Rock Cafe.

Andreea Vlad – voce

Acoustic UnderCover - Live la Rock Cafe - 10.07

Alin Rosulescu – chitară

Acoustic UnderCover - Live la Rock Cafe - 10.07

Ciprian Rosulescu – chitară & voce

Acoustic UnderCover - Live la Rock Cafe - 10.07

Matei Ghinea – Prâslea cel voinic și tobele de aur

Acoustic UnderCover - Live la Rock Cafe - 10.07

Cu două chitări reci, un set de tobe și două voci puternice, omușorii din Acoustic Undercover, iau melodii rock cunoscute, de pe la Red Hot Chili Peppers, de la Godsmack, mai o piesă Foo Fighters sau 4 Non Blondes, și le aranjează să se alinieze perfect cu numele formației. Improvizația e permisă și încurajată, prestația live e literă de lege pentru ei și le ies cântările de mai mare dragu’.

Povestea a-nceput pe la jumătatea lunii iunie. Andreea m-a contactat că auzise de locația noastră, mi-a propus concertuțu’, mie nu-mi trebuie mult și după ce am vorbit cu gașca zurli de la Rock Cafe, am pus țara la cale pentru 10 Iulie.

Încă de la ultimele concerte de la Rock Cafe, ne-am dat seama că ne trebuie scenă nouă. Aia veche era vai mama ei și mai aveam puțin să-i echipăm pe artiști cu cască, mănuși de protecție și eventual echipament moto, să-i punem să semneze instructaj de protecția muncii să nu cadă p-acolo și să facă buba.

Ne-am pus pe treabă și ne-a ieșit o minunăție de scenă, încă nu-i gata total, adică o vrem cu acoperiș propriu și chestii pentru tratarea lemnului, da-n proporție de 80% e funcțională și se poate presta pe ea.

Am fost super încântați de ce am făcut și nimeni nu s-a gândit o secundă, nici prin cap nu ne-a dat, ce vorbesc, nu ne-a trecut la un km pe lângă cap gându’ că se va lăsa seara cu întunericu’ din dotare și noi n-avem cu ce să luminăm scena.

Norocul nostru cu mesenii casei. Prietenu’ Iancu de la Atelier 360 Tehnologies, apropo, aruncați un ochi să vedeți cam ce chestii faine face, îmi zice că are două reflectoare led șmechere. Bă da, chiar au fost șmechere. Dacă le puneam pe fața scenei, Acoustic UnderCover trebuia să cânte cu măști de sudură pe față. Da’ puse pe laterale, au fost exact de ce aveam nevoie.

Buuuun… vremea perfectă, primu’ weekend fără ploaie, trupa m-a sunat că-i pe drum, planetele erau în curs de aliniere. Ne strângem toți la Rock Cafe pentru probe de sunet și alea, alea.

Surpriză, băieții din trupă, vineri seara au avut o cântare-n Pitești cu alte două trupe – Live în curte, și în toată zăpăceala uitaseră un trepied de nu știu ce tobă, habar n-am și mă uit ca curca-n crăci la domeniu ăsta.

De data asta a intervenit prietenu’ „Bine Relu!!!” Despa, percuționist de la ZooM, apropo, miercuri pe 14 au concert în Ploiești, detalii AICI, și dacă vreți să vedeți cum a fost la noi, aveți detalii AICI, ne-a scos din impas cu un trepied, care împreună cu puțină bandă adezivă și creativitate, ne-au făcut treaba și a fost ok.

Planetele s-au aliniat complet și am dat drumu’ la treabă cu un sfert de ceas întârziere în speranța că mai strângem public. N-am fost mulți, da’ nici puțini, cu un mare plus în calitate. Organizatorii evenimentului, gașca Rock Cafe și Acoustic UnderCover, VĂ MULȚUMESC PENTRU PREZENȚĂ, PENTRU SUSȚINERE, CU AJUTORUL VOSTRU FACEM CHESTII FAINE. NE ÎNCLINĂM CU RESPECT.

Noi ploieștenii ne dezmorțim mai greu, da’ și când ne punem pe treabă, o facem cu simț de răspundere. Acoustic UnderCover și-a făcut show-u’ bine, sunetul bun, repertoriul cunoscut, au cântat special fără pauză să nu ne-ntindem peste ora 22.00, da’ nu s-a putut. La aplauze și solicitare de bis, au venit perfect cu un cover după AC/DC – Highway to Hell de ne-a părut rău că se termină. Am sărit cu cinci minute de ora 22.00, da’ fără probleme cu autoritățile și cu încântare maximă la public.

Le-a plăcut că ne-a plăcut, s-au simțit bine la noi în grădina Rock Cafe, și sunt șanse mari să-i revedeți prin octombrie. Încă e în fază de proiect și o să vorbim pe temă când se va concretiza. Îmi pare rău că au trebuit să plece. Mi-ar fi plăcut să stăm mai mult la bere și la vorbe, da’ nu-i bai, cu prima ocazie când o să mai organizeze ei ceva prin Piteștiul natal, promit că-i vizitez. OAMENI FAINI, DE CUVÂNT, ARTIȘTI BUNI ȘI CEL MAI IMPORTANT, NOI PRIETENI.

Tre’ să vă mărturisesc ceva. Acoustic UnderCover – Live la Rock Cafe este primul concert organizat integral de mine. Mă rog, tot ei au făcut treaba, ei și Rock Cafe, da’ faptu’ că eu am ținut legătura cu trupa, că am hotărât chestii, pe parte de media oricum eu le făceam, e chiar primul concert al meu. Așa că dragii mei piteșteni, e clar că pentru mine o să fiți concertul numărul 1.

Acoustic Undercover, Andreea, Alin, Ciprian și Matei, vă mulțumesc mult pentru prezență, pentru prestație, mereu veți avea deschisă scena Rock Cafe și locuri la masa mea, la o bere rece, băută în povești frumoase și zâmbete pe buze. Hai cu compoziția proprie că sigur găsim cuvintele potrivite.

Următorul concert la Rock Cafe – The Zoo. Detalii AICI.

Acoustic UnderCover – Live la Rock Cafe – 10.07

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: