Un articol, mai multe interpretări – 15.07

Un articol, mai multe interpretări – 15.07

Un articol, mai multe interpretări - 15.07

Articol despre ceva, nu contează ce, da’ după fapt real, interpretat prin media în funcție de culoarea politică și sănătatea neuronală a celui care-l narează.

Am prin lista bacebuchistă niște specimene de mă ustură creieru’ la postările lor. Când nu mai rezist la ce rahaturi debitează, le dau cu block de nu se văd. Până atunci, reprezintă un barometru al sănătății mele mintale. Adică-mi dau seama că io stau fooooarte bine cu căpăcica.

E clar că-n ultima perioadă, prin toate rețelele de socializare, fake news a atacat și denaturat orice știre vis-a-vis de pandemie. Am mai scris pe temă AICI, acu’ doar fac mișto și special am ales altă știre care n-are legătura cu pandemia, sau cu alte chestii de iscat polemici și porcăială între cititori.

Cică un aparat de zbor F-16, avion adică, aparținând României, a pierdut niște piese când se afla pe cerul patriei, la un zbor de antrenament. Știrea AICI A fost în poligon, n-a căzut în cap la nimeni, aeronava a ajuns fără probleme la sol, pilotu-i bine mercic, toată lumea-i fericită și cu lacrimi pe obraz. Caz închis.

Ați înțeles că-i miștocăreală pură, da? Adică evenimentu-i real și dacă n-are potențial de scandal, cam pe tot netu’ e prezentat ok, fără chestii horror și-nflorituri. L-am ales tocmai că nu reprezintă potențial de scandal. Da’ plantez eu panseluțe imediat.

Articol prezentat de știrile ProTV

Ta na naaaa, apare Esca. „Bună seara România, bună seara București. Incident aviatic. Un aparat de zbor românesc, în timp ce executa un antrenament în poligonul de la Cuțupendii din Deal, a pierdut un rezervor de combustibil. Inspectorul Pro s-a deplasat în zonă și ne arată starea deplorabilă în care se afla Forțele Aeriene Române, asta după investiția imensă și fără precedent prin care s-au achiziționat mai multe aeronave F-16. ”

Și-ncepe o filmare clandestină, cameră ascunsă, imagini cu perdeluțele murdare de pe geamurile avionului, preșurile din cockpit pătate cu muștar, rugină la flapsuri și nepăsarea autorităților. Durata articol transformat în reportaj, cam un minut juma’.

Articol prezentat de Antene

Posibil sabotaj la unul din aparatele de zbor F-16, achiziționate recent de România. În timpul unui zbor de antrenament, bla, bla, bla, la Antena 3, Mihai Gâdea și invitații lui, vă așteaptă la o emisiune extraordinară, începând cu orele bla, bla.

Și-ncepe Gâdea să-mpătrățilească situația, să demaște corupția, să dea cuvântu’ aviatorilor din platou, Mircea Badea și nea ăla pe care nu mai știu cum îl cheamă. Apar întrebări ca „defecțiune tehnică izolată sau este compromisă toată escadrila?” sau „nu cumva pilotul se afla între dozele de vaccin? era apt să piloteze?”. Finalul emisiunii, după trei ore cu tot cu prelungiri, se termină fix cum a-nceput, „a fost sau nu sabotaj?”. Probabil că Mircea Badea o să-și ia bătaie tip „motociclist” și de la un aviator.

Articol prezentat de Realitatea

Cam ca la Antene da’ pe invers, adică dacă la Antenă e albă, la Realitatea e neagră pentru că așa a hotărât PSD. Ca un negativ de film foto, da-n esență tot un drac. Este resuscitat jurnalistic Rareș Bogdan pentru că situația o cere.

Articol prezentat de Prima TV

„Pilotul unui avion F-16, și-a uitat pe capotă cafeaua luată de la dozator și s-a desprins în timpul zborului. Acum știrile din sport.”

Un articol, mai multe interpretări – 15.07

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: