Să-mi cânți cobzar – Live la Rock Cafe – 25.07

Să-mi cânți cobzar – Live la Rock Cafe – 25.07

Să-mi cânți cobzar - Live la Rock Cafe - 25.07

Rock Cafe a găzduit vineri seara poate cel mai surprinzător concert din această vară. Știu, vara nu-i gata, da’ până acu’, a fost cel mai surprinzător.

Pe la-nceput de vară, la concertul ZooM organizat la Rock Cafe AICI, „Bine Relu” Despa, răspunzător cu bătuta tobelor, mi-a spus de o trupă tânără și de dorința lor pentru o prestație live. Gașca faină de la Rock Cafe a zis, „păi nu facem noi”, și vineri am făcut.

M-a sunat Daniel, pianistu’ trupei, și hai să discutăm. În primă fază și-a exprimat dorința să-și facă singuri afișul, pe care l-am primit pe mail să-i fac ajustări cu locația și bla, bla. Mno, nu vedeam numele trupei. Am creionat prezentarea evenimentului și a ieșit asta:

„Dragă neicușorule, duduiță scumpă, vin cu veste mare și de interes pentru urbea noastră. Puțintică răbdare stimabililor, vă lămuresc îndată. La Rock Cafe în cârciumă, la prag de seară, pe la orele 19.30 trecute, fix, avem o o lecție de istorie muzicală cu tentă americănească de jazz și melodii din perioada interbelică.


Duduița Lisa, acompaniată de junii Daniel, David și Andu, vă vor purta într-o călătorie muzicală din perioada când Nenea Iancu-și savura țapu’ de bere pe străzile Ploieștilor.


Ei, da’ să lăsăm frazele mari, nu sunteți oamenii să-i îmbătăm cu apă rece, cel mai bine poposiți la noi la grădină, la muzichie bună, bucate de te lingi pe degete, și de-mbătat, lăsăm pe seama cârciumarului, sigur se descurcă.”

Și apoi am sunat.

-Salutare, auzi, ce faceți m-am prins din prima și am deja un gând pentru prezentare, da’ ai uitat să treci numele trupei.

-Păi… să vezi… n-avem nume…

-Ha!?!?!

Ei bine, n-au nume. Considerați invitația deschisă să vă-nscrieți la postul de naș al trupei faine, de vineri seară, de la Rock Cafe. Cine a fost prezent și a văzut cu ce se manâncă, poa’ să vie cu idei că-i păcat să-i lăsăm așa, ei nu sunt un „no name”.

Mini ZooM, să le zic interimar așa, patru tineri frumoși și talentați, ne-au oferit o seară minunată și dacă spun peste așteptări, e prea puțin, a fost FOARTE TARE!!!

Lisa Ionescu, vocea caldă a trupei

Să-mi cânți cobzar - Live la Rock Cafe - 25.07

David Ghinea – vioară

Să-mi cânți cobzar - Live la Rock Cafe - 25.07

Daniel Dumitrașcu – pian

Să-mi cânți cobzar - Live la Rock Cafe - 25.07

Andu Dumitrașcu – tobe

Să-mi cânți cobzar - Live la Rock Cafe - 25.07

Am avut două reprize cu pauză între ele, cu melodii vechi lăutărești, piese internaționale cunoscute vechi și noi, prelucrate prin tehnici de jazz, cu o patină a timpului dată de vioară și voce. Din primele acorduri s-au văzut școala Filarmonicii Ploiești și îndrumarea bună a veteranilor ZooM.

D-asta zic „cel mai surprinzător concert de până acum”, patru tineri enervant de tineri și frumoși, care au știut să caute-n partituri vechi și noi, acorduri și melodii pe care le-au adaptat perfect într-un concert care a-nviat șarmul Ploieștilor interbelic. Foarte frumos!!! Felicitări sincere!!!

Lisa, David, Daniel și Andu, echipa Rock Cafe vă mulțumește pentru prezență și pentru prestația voastră, pentru o seară perfectă. Capacitatea maximă a terasei a fost atinsă și asta-i WOW!!! Spune tot, fără cuvinte.

Mulțumim publicului spectator pentru prezență, pentru susținerea trupei, pentru aplauze și pentru voia bună care ne-au animat terasa și karma trupei.

Stați că mai am ceva. Dacă-ți faci rezervare, ai două variante: onorezi rezervarea sau anunți că nu mai ajungi. Vineri seara am fost nevoiți să refuzăm clienți, pentru că au fost persoane care nu au onorat rezervările și asta nu-i bine, indiferent din ce punct privești problema.

De azi înainte, rezervarea se va menține până la ora începerii concertului. N-ai venit, asta e, dar nu ne obliga să refuzăm pe cineva care s-a hotărât în ultimul moment să ne onoreze cu prezența. Mulțumim pentru înțelegere.

Să-mi cânți cobzar – Live la Rock Cafe – 25.07

 

1 thought on “Să-mi cânți cobzar – Live la Rock Cafe – 25.07”

  1. Pingback: Cronică De Zi Tâmpită - 27.07 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: