Vaccinarea duduie – 28.07

Vaccinarea duduie – 28.07

Vaccinarea duduie - 28.07

Vaccinarea duduie de tâmpiți. În așteptarea minunatului concediu din acest an, am început să-mi organizez gașca pentru descălecat pe malurile Mării Egee.

Eu, Dili, aka King Julien, Biba & Babane, Bimbi și Zânuț, pentru o caracterizare completă AICI

Și deschidem lista cu chestii pentru o vacanță reușită la mare, pe meleaguri elene. 2 – slipi, nu vă râdeți că anu’ trecut am plecat fără și am căutat pe la toate tarabele din Vama Veche ceva să-mi placă, 3 – ochelari de diving, 4 – creme și chestii de vampiri certați cu soarele, 5 -bla, bla pentru bla, bla, bla, exact, v-ați prins, n-am pus 1.

Primul reper de pe listă, cel mai important, fără de care nu ajungi nici până la Giurgiu-n vamă, e trecerea componenților găștii prin procesul de vaccinare.

Eu cu Babane și Bimbi avem în instalație d-ala bunu’, Pfizer de bossulani, King Julien a mers pe Astra-Zeneca de a zăcut trei zile, da’ acu’ e bine și totul e ok, ne lipsesc din inventar doi vaccinați, Biba și Zânuț.

Dat fiind că ne apropiem de data plecării și nu mai e timp de vaccinare în două doze, le-am convins să treacă la-nțepat cu americanu’ Johnson într-o singură doză. Apropo, io-te ce șmecherie e cu o doză de un fel și rapel de alt fel AICI. Dacă pe Biba o duc eu legată la centrul de vaccinare că e puțin figuristă, Zânuț s-a descurcat singură.

Hai să vă zic că m-a sunat să mă-ntrebe dacă-i suficient documentul primit și ce trebuie să facă în caz de febră și alte chestii. După ce că procesul de vaccinare în România duduie ca un melc pe contrasens pe autostradă, mai nimerești și niște cadre medicale cu mintea odihnită. Mă rog, pseudo cadră medicală, cică mirosea a rechizite fătuca de la centru, probabil că tocmai ce-și terminase studiile și tocmai  intrase-n rezidențiat.

Model d-ăla de medic care-ți vorbește superior, nu te lămurește cu nimic și e mare sculă de Hippocrate.

Imediat după vaccinare, întreabă Zânuț. Am uitat să vă zic, Zânuț nu le are pe partea asta cu pastilele, ba chiar dacă ar fi după ea, companiile farmaceutice ar da faliment.

-Vă rog să-mi spuneți ce fac în caz de reacții adverse.

După mintea mea de biet miner cu ceva priceperi și skilluri mediciniste, nici nu trebuia să-ntrebe ea, da’ mă rog, să zicem că-i din cauza rutinei.

-Paracetamol sau nurofen.

-Și cum să le iau?

-Se ia cutia, se desface, se ia o folie, se scoate o pastilă și se-nghite cu apă.

Să mor de râs nu alta, la atâta spiritualitate debordantă. Cumul de funcții pe tăntica aia, asistent medical și comic de ocazie cu numere de succes pe culoarele unuia dintre cele mai mari spitale din capitală. Și când zic mare, nu glumesc. E ăla căutat și cu epoleți pe umeri.

Ce baftă au unii că nimeresc persoane suave și cumințele ca Zânuț. Moamă, să fi fost eu protagonistul scenetei și vă asigur că-și lua glumeața bilet doar dus, la o mănăstire din Game of Thrones, la silent sisters.

Joi mă duc cu Biba la vaccinare… muahahahaha!!!

Vaccinarea duduie – 28.07

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: