Game of beers – 30.07

Game of beers – 30.07

Game of beers - 30.07

Game of beers, sau ce poți să faci pe terasă la bere, să-ți pui creierașii la contribuție, să-ți verifici disponibilitatea neuronilor și să combați Alzheimeru’, toate astea într-un mod plăcut și-n hohote de râs.

Apropo, duminică pe 1 August, la Rock Cafe e campionat de Bacara. Detalii AICI. Nu contează că habar n-ai cu ce se mănâncă, special ne vedem pe la 15.00, vă treiningim să scoatem campionu’ din voi. Regulament AICI să vă formați o părere… sau aveți răbdare și mă ocup personal. O să am oratoria și calitățile didactice la purtător.

Miercuri seara ardea pământu’. Cald frate și chiar dacă tov. Soare cocheta cu apusu’, betoanele urbane radiau căldură să-l suplinească peste noapte. Da’ dacă-i miercuri, e zi de ieșeală la Game of beers, rece și răcoroasă pe interior de corporatist încins.

Stăteam la masă cu gașcă faină, nădușeam corespunzător, da-ncepeam să ne reglăm „temperamental”. Mai o glumă, mai un  „hai noroc, doamnele ajută!”, d-astea de meseni. Până când nu mai știu cine a venit cu ideea de joc rapid, fără recuzită. Despre alt Game of beers, care merge și cu cocârț AICI.

Știți scena aia cu taverna din Inglourious Basterds, aia cu spionii britanici depistați de nazist? Se jucau un joc. Scriau un personaj cunoscut pe o carte de joc, o lipeau pe frunte, și prin întrebări adresate celorlalți jucători, trebuia să deduci despre ce personaj e vorba.

DvHnwmLXcAE7 Q9

Tot cam așa, puțin schimbat că n-aveam cărți de joc de mâzgălit. Pe rând, fiecare participant se gândește la un personaj cunoscut. Poa’ să fie artist, cântăreț, politician, pufulețar, obligatoriu cunoscut. Adică nu merge să te gândește la vecina sexoasă care ți-a marcat visele la pubertate, pentru că ceilalți participanți n-au de unde s-o cunoască, ei au avut altă vecină.

V-ați prins, tre’ să fie un personaj sau o personalitate, indiferent în ce domeniu a dat cu sapa sau în ce film a apărut, da’ obligatoriu cunoscut. Ceilalți participanți încep să pună întrebări ajutătoare, până se prind la ce personalitate te-ai gândit.

Exemplu:

-E femeie?

-Nu

Și ai ras 60% din personalitățile globului.

-E cântăreț?

-Da.

Jap mai razi un aproximativ 75% din posibilități. Și tot așa până ajungi la rezultat. Recomand începerea jocului după ce ai făcut check in cu tot cu boarding pass, la cel puțin trei beri. Devine mai interesant, mai ales când ai minionii euforici și mai încurci puțin datele personajului la care te gândești.

O prietenă s-a gândit la Cristofor Columb și din zăpăceală, l-a plasat în Anglia. Moamă, aveam date exacte că-i bărbat, că-i navigator, că e oale și ulcele, da’ nu-l dibuiam. Dacă n-am luat toți nelsonii, pirații și corsarii la rând, finalizând cu zei și sfinți că ne-a dus în eroare.

Alt prieten avea un fix. Prima întrebare era, „a jucat în filme porno?”.

Cel mai de succes moment al jocului, a fost când un prieten level expert la joc, s-a gândit la Kermit din Muppets. Ne-a dat cu virgulă rău de tot. Femeie, nu, bărbat, nu, personaj de film, da, există-n viața reală, da, pe dracu’ ghem, da, eram toți cu băluță-n colțu’ gurii.

Le-am dat și eu de furcă atunci când m-am gândit la sclava Isaura. Culmea ironiei, s-a prins de personaj un prieten mic de ani, adică probabilitatea să urmărească telenovela era aproape de zero barat. Și totuși s-a prins. Oricum, îi vedeam cum le filează lămpile.

Deci Game of beers, adică orice joc de societate prestat pe pat de bere rece, la terasă cu prieteni dragi, întotdeauna e o rețetă cu succes garantat.

V-am spus de campionatul de Bacara de la Rock Cafe, duminică, 1 August, da? Și v-am zis și de premii, nu?

Game of beers - 30.07

Game of beers – 30.07

 

2 thoughts on “Game of beers – 30.07”

  1. Mulțumesc pentru tag!
    Dacă eram în București, nu ratam campionatul, dar e cald de mori, prefer bacara pe nisip, la mare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: