Nu te pune cu femeia – 03.08

Nu te pune cu femeia – 03.08

Nu te pune cu femeia - 03.08

Femeia e blândă, femeia e frumoasă, da’ atenție mare, știe rețeta de ciorbă rădăuțeană cu Domestos, ea a inventat privirea număru’ 4 cu trimitere la mamă, doar se uită și undeva e o bătrânică care sughite și nu știe de ce. E bine să ai o relație bună cu ea, pentru că știe cu păpușă voodoo.

Trecerea de la imaginea angelică la moacă de „This is Sparta”, este aproape ca la Ferrari, în 2.5 secunde. E bine să ai ambasadele nealterate și-ntreținute cu buchete de flori, zâmbete și voie bună, că altfel n-o să-ți fie bine. Aceste învățături se transmit din tată-n fiu. Un tată pățit, este egal cu un fiu educat. Da’ nu mereu.

1.Tata

Tata și mama, perioada comunistă, la mare cu bilet prin BTT. Mama avea o mare scârbă de meduze. Mă rog, cine n-are. Tata știa chestia asta. Și iese din mare cu o meduză pe care o trântește pe burta lu’ mama, încălzită de soarele arzător, adică dublu impact. Burtica caldă cu meduza rece, șoc termic, și meduză gelatinoasă, mamă îngrețoșată grupa mare și tată înjurat la greu, spre deliciul ocupanților a zece metri de plajă pe toate axele.

Pleacă mama bombănind spre apă să scape de lighioană și de senzația de greață, eu cu tata și cu sor-mea ne punem la un Pacălici. Pe vremea aia era maxim de ce puteam eu să fac. Cred că eram prin clasa a2a și nu știam să joc Bacara.

După cinci minute, apare mama din apă, exact în unghiu’ mort de vizibilitate a lu’ tata, cu o meduză imensă pe care o ținea cu ambele mâini și tot mai atârna din palmele alăturate. Vine tiptil și îi pune meduzoaia pe chelie cu strigăt de luptă, „Poftim Fane, să-ți crescă păru’ și să scapi de chelie”.

Nea Tătelu arăta ca un jamaican albinos cu mucii ăia-n cap. Avantaj mama, succes total și de necontestat, cu râsete pe două zeci de metri de ocupanți plajă, pe toate direcțiile.

Nu te pune cu femeia - 03.08

2.Eu

Tot la mare, în primii ani cu fosta prietenă upgradată la rang de nevastă. În anul ăla, am plecat cu un prieten vechi și bun, ulterior primul meu fin, și cu prietena lui d-atunci, ulterior devenită fină.

Dimineața pe răcoare iese al meu la răsărit, cu inel, cu declarație de love și face marea propunere, primul pas spre căsătorie. Ea acceptă, toată lumea fericită și eu primesc titulatura de naș. Ziua începuse bine și continua cu bere pe malu’ mării, adică continua și mai bine. Cum stăteam noi așa, prin fața noastră, se tot perindau gagici, una mai fezabilă ca alta.

Al meu nu se limita doar la băluță-n colțu’ gurii și ochi cât cepele după curbe voluptoase, trebuia să mă și anunțe cu „io-te nașu ce tare-i aia”, deși io o aveam deja pe radar, da’ experiența mă-nvățase să-mi țin gura. Fina s-a supărat. Logic și normal, dat fiind că-n urmă cu doar câteva ore, deșteptu’ meu îi făcea serenade la răsărit.

M-am prins de tensiune și l-am luat la discuții în apă.

-Bă ești nebun? Stai dreacu’ calm că acu’ o văz în beregata ta!!!

-Lasă nașu’, să se-nvețe de p-acu’ cu greu’.

În acest timp pe plajă, gagicile aveau aceeași discuție.

-Nașa, să vezi ce scandal îi fac în cameră, dacă n-a inventariat ăsta toate gagicile de pe plajă.

-Fată, total greșit. Nu în cameră, acum trebuie să reacționezi, imediat după infracțiune. Până-n cameră îți trece supărarea, te ia-n brațe, te aburește și n-ai făcut nimic. Acum trebuie acționat.

Mă rog, trece faza, noi revenim pe cearșaf și mă duc să-mi iau o bere. Am luat și o apă plată pentru nevastă, proaspătă scoasă de la gheață. Mai precis, era jumate aisberg. Și cum stăteam noi să o savurăm, trece una prin fața mea, ce să vă zic, desprinsă din catalogu’ PornHub pe 2005, o chestie numa’ craci și silicoane, și pe vremea aia cam răruț cu silicoanele prin Românica. Arăta într-un mare fel.

Și m-am trezit exclamând  „Moamă, ce bună-i asta!!!”. În acel moment, fosta mea prietenă, actuala nevastă, desface tacticos dopul sticlei și-mi toarnă conținutu-n cap de mi-a înghețat sufletu-n mine și am sărit ca ars. Ea, total relaxată, se-ntoarce către fină-mea și zice: vezi, așa se face, acum, nu lăsa pe altă dată că se pierde efectu’.

D-asta zic, atenție cu femeia că știe cu lupta de gherilă, indiferent cât de neajutorată și suavă o consideri tu.

Nu te pune cu femeia - 03.08

Nu te pune cu femeia – 03.08

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top