Cu ochiu’ pe Grecia – 11.08

Cu ochiu’ pe Grecia – 11.08

Cu ochiu' pe Grecia - 11.08

Grecia arde. Vă spuneam acu’ ceva timp că-mi vreau vacanța-n Grecia și până acu’ stăteam cu ochiu’ pe pandemia elenă. De două săptămâni stau cu ochiu’ pe incendiile din Grecia.

Nu știu cum mama dracu’ se-ntâmplă, da’ Comunitatea Europeană își demonstrează impotența cu orice ocazie. Din punctul meu de vedere, ajutoarele cu oameni și echipamente de stingere a incendiilor, au ajuns cam târziu. Da’ vorba aia, bine că sunt.

E aberant ca o țară care se confruntă cu probleme majore, trebuie să invoce nu știu ce articol din carta de căpătâi europeană, pentru sprijin de orice natură. E ca și cum te inundă vecinu’ de deasupra, da’ tu stai liniștit că n-a ajuns la tine și nu ți-a solicitat ajutorul.

Avem ministere de externe, avem ambasade, mă gândeam că dacă se punea mâna pe telefon și „Bre Gogulopulos, văz că ai probleme, nu vrei să trimită fratilii tău pompieri cu mașinuțe să te ajute?” Poate că nu-s eu informat și clar nu-nțeleg birocrația, da-s ferm convins că se putea acționa mai repede. Mă rog, mă depășește fenomenu’.

România a trimis ajutoare și se pare că fac treabă foarte bună AICI. E și articolul original AICI, am dat cu translatele și e pe bune. FELICITĂRI POMPIERILOR ROMÂNI!!! Dragi pompieri, în afara misiunii pe care o îndepliniți cu profesionalism, mai faceți o chestie de importanță majoră. Aduceți un mare plus de imagine României, un mare plus în respectul vis-a-vis de ea,. Pentru voi aș face o medalie cu titlul onorific de „Ambasador al României”, pentru că meritați.

Zilele trecute am văzut un mesaj de mulțumire al premierului grec. Tot în această postare, Kyriakos Mitsotakis face o statistică a ajutoarelor. Mno, tre’ să comentez că iar sunt rudă cu Dabija, într-o relație carnală cu grija.

Mulțumiri către statele comunitare.

Cu ochiu' pe Grecia - 11.08

Io-te cum stau ajutoarele pe țări. Menționez că e vorba strict de echipamentele de stingere a incendiilor, adică nu se pun autocare sau alte mașini care-s pe parte logistică. De remarcat Franța care a trimis ceva chestii, Germania și uimitorul Cipru, care a trimis două avioane și 40 de pompieri. Cipru, insula aia mică în care jumătate din populație nu-nghite Grecia.

Spania atâta s-a putut? Un avion? Sper că nu-i vorba de cursa low-cost Madrid-Atena. Aloooo, Danemarca, Belgia, Irlanda, se aude? Nu vă văz pe listă. Olandoooo, Portugalioooo, nu… nimic? E prea departe Grecia și nu vă afectează? De Italia nu zic pentru că au și ei incendiile lor prin Sicilia.

Din vecinii Greciei, avem Macedonia, Albania și Turcia cu probleme. Da’ mai e unu’, ăla prin care trecem noi în drum spre Thassos pământ estival românesc, Bulgaria. Poporul bulgar, popor frate, vecin și prieten, e bine mercic. Îl doare la bașcheți.

Mulțumiri către state extracomunitare.

Cu ochiu' pe Grecia - 11.08

USA un avion?!?!? Pe bune!?!?! Până și Moldova a trimis 25 de oameni și patru mașini. Io-nțeleg că avionu’ ăla face cât toate mașinile moldovenilor, da’ totuși, doar un avion? Io-te Serbia, din toată sărăcia a găsit trei elicoptere, 14 mașini și 34 de pompieri.

United Kingdom – 21 de pompieri. Moamă, gata, s-a rezolvat problema. Loturile reunite ale Angliei, Țării Galilor și Scoției de la Campionatul European de Fotbal, au fost mai mari. Cred că ăștia sunt în concediu. Rușinică bă!!!

Israel – 16 oameni. Aici sunt două variante. Ori sunt trimiși la mișto, ori sunt toți agenți Mossad cu alte treburi prin Grecia. Și-n calu’ troian cred că au fost mai mulți oameni.

Legenda spune că și tata Putin vrea să trimită ajutoare. Sunt pregătite un portavion, 150 de tancuri și armata din Districtul Militar de Vest.

Apropo, România a trimis două avioane cu 15 militari și-n Macedonia de Nord. AICI Și apropo 2, pe turci îi lăsăm să ardă?

Cam în două săptămâni vă relatez direct din Grecia. Sper să n-am nimic pe temă și să se termine coșmaru’ ăsta.

Cu ochiu’ pe Grecia – 11.08

1 thought on “Cu ochiu’ pe Grecia – 11.08”

  1. Pingback: România N-are ISU - 05.12 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: