Cheile Orzei reloaded – summer edition – 16.08

Cheile Orzei reloaded – summer edition – 16.08

Cheile Orzei reloaded - summer edition - 16.08

Cheile Orzei ediția de vară, mai colorată și completă. Prin noiembrie anu’ trecut, împreună cu King Julien și Zânuț, am zis hai să mai punem niște chei pe salba călătoriilor și ne-a prins prima ninsoare a iernii trecute, fix pe Cheile Orzei.

Spectaculos, frumos, da’ greu și n-am ajuns în spatele barajului. Articol AICI album foto AICI

Acu’ că-i vară și frumos, și să nu mă fac de râs la dom’ doctor hartolog, că i-am promis să fac mișcare la împlinirea frumoasei greutăți de 105 kg, am zis să descălecăm iar în zonă și poate de data asta reușim să terminăm traseul.

Bueeeei, și cu elan monțomănesc, cu chef de luptă de-i trimiteam pe spartani în liga de pitici, sâmbătă la 09.00, am ieșit pe DN1 spre Sinaia. Zic spre, pentru că la Nistorești ne-am oprit și ni s-a ofilit elanu’.

Cheile Orzei reloaded - summer edition - 16.08

Și-n timp ce îmbătrâneam noi pe DN1, am început să iau la sexat clasa politică de după Revoluția Română. Ca să vezi cum stă treaba cu King Julien și Zânuț, tre’ să citești AICI.

Zânuț a urmat școala de zânuțe, a fost înconjurată de flamingi și unicorni roz, nu ca mine, băiat de cartier crescut printre roackeri. Pentru ea, replicile au doar sensul propriu, nu are-n vocabular subînțelesuri golănești.

Când e ea de față, eu și King ne cenzurăm cât putem de mult. Nu ne iese mereu, da’ cel puțin încercăm.

Așa, cum spuneam eram într-o relație sexuală cu toți politicienii și mamele lor. Terminasem cu Ponta și treceam la Dragnea. Și zic „băga-ți-aș mielu’ pe ferestră Dragneo!!!”. Și se aude Zânuța revoltată.

-Ce!?!?! Nimic, să flămânzească nenorocitu’!!! Lasă mielu-n pace.

De unde să știe draga de ea că eu înjur cu metafore. Pentru cine nu știe replica, mielu’ se referă la partea anatomică pe care o folosim noi bărbații la băgat, și câteodată la gândit, și când am zis de fereastra lu’ Dragnea, nu m-am gândit la termopanele vilei din Teleorman, mă refeream la portretul lui.

Ne-am crăcit de râs, e delicioasă Zânuța noastră. Mai ales că are o fracțiune de secundă când e mirată și nu-și dă seama de ce ne distrăm noi așa tare.

Ploiești – Cabana Scropoasa, adică 88 Km, în mod normal un drum de o oră juma’, l-am parcurs în trei ore și ceva mărunțiș.

Am ajuns la Scropoasa, am ocolit lacul și am luat în piept muntele. Straie schimbate, verdele domină și chiar e de văzut zona în ambele sezoane. Dacă-n iarnă aveam prima zăpadă, acu’ am escaladat pietrele fără probleme, dar prin defileu aveam apă.

Cheile Orzei reloaded - summer edition - 16.08  Cheile Orzei reloaded - summer edition - 16.08

Și din piatră-n piatră, mai greuț, mai cătinel, am ajuns în spatele barajului. Misiune îndeplinită.

Cheile Orzei reloaded - summer edition - 16.08 Cheile Orzei reloaded - summer edition - 16.08

Cheile Orzei reloaded - summer edition - 16.08  Cheile Orzei reloaded - summer edition - 16.08

Pentru doritori, poze AICI

După o pauză de papa și hidratare, am revenit la mașină și iar pe DN1, liber și frumos de data asta. Ajung acasă, parchez mașina și-mi făceam în minte inventarul chestiilor pe care tre’ să le fac înainte de vacanța care stă să vie. Apropo, abia aștept să vă stresez cu poze pe facebook. Prea am suferit vara asta.

Alea le-am făcut, alea, alea sunt în curs de facere… ceva-mi lipsește. Și click, s-a refăcut legătura neuronală. Nu aveam plătită rovinieta care expirase vineri, pe 13. Eu pe 14 le filam la ăștia asfaltul de pe DN1.

Rapid m-am dus la benzinărie și am plătit-o pe un an de stat în trafic. Bine că mi-am dat seama la timp și n-am mai pus o amendă la colecție. Triumfător o sun pe Zânuț să-i spun cât de ocupat a fost îngerașul meu păzitor. Am povestit tărășenia, Zânuț a făcut o pauză și a-nchis precipitată telefonul.

M-a sunat după cinci minute, verificase și îi expirase rovinieta luni, pe 9. Bafta ei a fost că n-a ieșit din București perioada asta, mai puțin sâmbătă când a venit în Ploiești. A fugit la benzinărie și a cumpărat și ea un an de stat în trafic.

Chiar așa, noi chiar plătim să stăm în trafic și să ne rupem mașinile prin gropile patriei. Măcar să ai în banii ăia câte o cafea pe lună. Să vie un nene să-ți ia comanda chiar în coloană, timp avem berechet.

Dragi prieteni de la drumuri și poduri, administrația bla, bla, avem un mesaj cu dedicație. Ce vă interesează e de la minutul 4.15

Și io-te, să vază dom’ doctor că m-am ținut de cuvânt. Și voi să nu cârcotiți, să vedeți că am fost și io pe Cheile Orzei.

Cheile Orzei reloaded - summer edition - 16.08 Cheile Orzei reloaded - summer edition - 16.08

 

Cheile Orzei reloaded – summer edition – 16.08

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: