Piuituriada 2 – Concluzii

Piuituriada 2 - Concluzii

Piuituriada 2021, tragem linie, calculim, împătrățilim situația, comparăm cu plaiurile mioritice și vedem rezultatu’.

Piuituriada s-a desfășurat la o locație beton de beton, la preț de chirpici. AICI detalii. Pe la Românica, 1100 de lei camera pe o săptămână, probabil doar la cort de două camere. La banii ăștia, la noi găseai ceva cu WC-u’ prin curte sau mai rău, direct în mare. 1-0 pentru Grecia.

De apă să nu vorbim că n-are nici o vină Marea Neagră că-i neagră. Deși-n ultima perioadă am văzut o limpezire. Nu punctăm că ține strict de Mama Natură.

Plaja curată, găsești variante multiple, de la baldachine și șezloange, până la plajă sălbatică străjuită de stânci. După gusturi, după stare, vrei liniște sau muzică, de toate pentru toți. 1buc. umbrelă + 2buc pat pliant + măsuță între + un scaun = 0 barat euro.

Plajele cu dușuri și locuri de schimbat, buda la discreție, exact cum e normal.

Trebuie să consumi de la bar. 3-3,50 euro berea la glastră, sticla de 500, o apă plată 0.50 euro și alte sucuri sau băuturi. La cafea primești o apă moca, adică 3 euro total. Două persoane, una bețivă, nu dăm nume, și alta normală la ficat, cam 15 euro pe zi.

Păi sunt zone prin Mamaia sau prin Vamă, unde te costă 80 de lei numa’ să stai pe ceva, dacă pui și tratațiunea, adio mamă. 2-0 pentru Grecia.

Nu vă zic de servirea la botu’ căluțului de mare, fix acolo unde te-ai postat.

Drumul Piuituriada 2021. Până-n Vama Veche faci de la 3 până pe la 6 ore, în funcție de trafic. Până-n Grecia faci 8-9-10 ore, în funcție de locația aleasă. Consumul lu’ Sherman e clar mai mare, compensat de peisajele Greciei și Bulgariei. Da’ la bani e clar că e triplu. Grecia 2-1 România

Haleala. Dimineața am optat pentru Lidl, frigiderul și plita din dotarea camerei, am ieșit super și ultra ieftin.

Seara ieșeam la o tavernă unde ne-am ars în figuri geometrice culinare bazate pe chestii din mare. Am împuținat numărul de calamari și caracatițe, porțiile super generoase de abia reușeam să le terminăm. Cu tot cu bere, sucuri și etcâuri, ajungi pe la un 30 de euro la două persoane.

Zânuț care e vegetariană,  nu cred că a depățit 10 euro. Se-ncadra pe la un 7 euro.

Deci un 150 de lei pe seară, all inclusive cu figuri, de abia poți să-l duci. Dacă mergeai pe papa rapid, servită direct de la ghișeu, între 3 și 5 euro porția de chestii. Aici aș mai pune un punct la greci pentru că e mai ieftin și mai bun. Acu’ depinde unde vrei să te arunci. 3-1 pentru Grecia.

Piuituriada fără cocalarozauri. Lume bună, fără fițe, fiecare-n banca lui, fără manele, doar muzica grecească care aduce, adică cu un ram, pa, pa, pam, o confunzi puțin. Oricum, nici nu mă gândesc, punct Grecia! 4-1

Deci? Cum stăm? Vă las pe voi să calculiți.

Chestii ieșite din comun.

Chiar acum când scriu articolul ăsta, îmi dau seama că gunoierii greci suferă de alzheimer. În această dimineață  au ridicat gunoiul de trei ori. Ridicat a fost prima dată că după aia, nexam gunoi. Exact ca la noi, de trei ori… pe lună.

Țânțarii greci sunt niște cretini. M-au făcut pilaf. Aia-i mei de la Rock Cafe nici nu pun trompa pe mine, ăștia greci mă consideră delicatesă. Probabil că a contat mult și certificatul de vaccinare.

Câinii maidanezi sunt sub acoperire. Adică toți au zgardă. Cred că e o șmecherie locală. Probabil că e o lege prin care limitează acțiunea hingherului, dacă are zgardă nu-i voie să-l pescuiești de pe străzi. Și io-te așa, cățomanii zburdă fără probleme.

Pescăruși sau albatroși, îi numeri pe degete. Cred că e o bucată la suta de metri liniară de plajă. Normal, ceilalți două miliarde sunt la mine-n Ploiești, pe Deltei.

Ce să o mai lățim, a fost perfect.

De luni revenim la oile noastre, alea mioritice.

Salutări pe ultima sută de metri de plajă grecească.

Piuituriada 2 - Concluzii

Piuituriada 2 – Concluzii

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: