Femeia în lumea arabă – 01.09

Femeia în lumea arabă – 01.09

Femeia în lumea arabă - 01.09

Femeia în lumea arabă, agonie sau extaz, asta-i întrebarea.

Acu’ ceva ani, am interacționat prima dată cu lumea arabă. Când zic lumea arabă, păi asta zic, lumea, adică oameni în adevăratul sens al cuvântului, acei arabi care au citit Coranul și nu-i răstălmăcesc învățămintele. Nu mă refer la talibani, teroriști, fundamentaliști musulmani, aia nu-s oameni.

Am plecat în Emiratele Arabe Unite, Dubai și Abu Dhabi mai precis.

Ca orice țăcănit cu mintea creață, aveam două probleme existențiale. Prima era asta cu terorismu’ și ce dracu’ au cu mine că mă ducea mamaia duminica la biserică creștină, și a doua, femeia în lumea arabă, de ce e asuprită, folosită etc, pe model cruciat „Băăăă, Geta-i sor-mea!!!” și te sparg la nară.

Exact, io-te cum îmi răspund singur la prima problemă cu faptul că nu-mi văd de treaba mea și mă bag în viața lor cu problema doi.

Ei bine, am avut norocu’ să-ntâlnesc doi tipi care mi-au explicat cum stă treaba în zonă pe relația femeie-bărbat. Subliniez că vorbim de Emiratele Arabe Unite, da?

1.Cum mama dracu’ să ai mai multe neveste când noi creștinii abia ne descurcăm/suportăm una singură?

Răspunsul l-am primit rapid de la nenea de mai jos. Un fel de io varianta arabă. Adică n-avea toată țigla pe acoperișul căpăcicii.

Femeia în lumea arabă - 01.09

-Băbăieți, nu vă mai uitați la filme tâmpite. Poți să-i calculezi pe degete pe cei cu mai multe neveste. În general fac parte din familiile conducătoare, sau sunt oameni de afaceri care dispun de bani.

Arabii de rând au o singură nevastă, sau, în cazul lui, maxim două. La el prima nevastă a fost dată de părinți. A văzut-o după nuntă, s-a speriat și asta a fost. Și-a mai luat una să fie și omu’ fericit. Cu prima, aia urâtă, nu știu cum dracu’ făcuse doi copii. Atenție, pe trezie pentru că arabii nu consumă alcool.

Crezi că-ți iei zece neveste dacă nu poți să le oferi un trai decent? Nup, nu merge așa pretenaș, nu-i suficient să te cheme Ali Potentoțescu, tre’ să stai bine și pe contu’ bancar.

Femeia emirată nu lucrează. Nu că n-ar vrea, pur și simplu n-are nevoie. La căsătorie primește un ajutor social lunar dodoloț și casă. Dacă toarnă un copil, ajutorul se mărește. La copilu’ doi se mai adaugă ceva… și tot așa.

Să zicem că io-s arab, de prima nevastă nu-mi place da-i fac un copil. Dacă n-am grijă de el sau de mă-sa, indiferent de numărul de neveste din harem, se ia 14 ani cu executare. Adică te vrei șmecher, ești, da’ asta vine cu un preț.

Hotelul în care stăteam, avea-n proximitate o moschee. Când îți era lumea mai dragă la somnu’ de frumusețe, ieșea unu’ de orăcăia chemarea la rugăciune. Prietenu’ arab îmi spunea de reperele orare și alte chestii.

La chemarea de după amiază, femeia știe că soțul prea iubit se duce la rugăciune. Ea pune mâncarea pe foc la-ncălzit. Știe că-ntr-o oră tu ești la masă. Păi să te ferească bunelu’ Allah să nu te prezinți că dracu’ musulman e al tău. Adică Iblis sau Shaytan.

Să ajungi acasă mirosind a bere sau cocârț, ce? Ha?!?! Ej’ nebun!?!?! Boss, ăsta-i motiv de divorț.

Să zică nevasta că tre’ reparat bazinu’ de la WC că nu știu ce are, și tu să te faci că plouă. Păi draci mănânci… ibliși sau shaytani mănânci.

2.Bă da’ de ce le bobinați în țoalele alea doar cu ochii la vedere?

-Este fix alegerea lor, în principiu ce educație a primit acasă. Dacă ta-su’ a ținut-o-n burka, așa stă și acu’. Nevastă-mea 1 așa umblă, nevasta 2 nu e așa tradiționalistă.

Și am văzut cu ochii mei ambele variante de neveste. Astea mai tinere n-au nici o treabă.

Bun, n-au voie în cârciumă singure, nici ei n-au voie, adică e de cacao pe toată linia. Nici nu prea găsești cârciumi, doar pe la hoteluri. Dar educația e obligatorie, pot să lucreze, pot să-și deschidă o afacere, poa’ să facă tot ce vrea în limita bunului simț.

Apropo, într-o seară eram în cârciumă și mă uitam la un arab pilit, spre muci. E, ăla era burlac.

Mi-am adus aminte de lecția primită, în urma visului de sâmbătă noaptea AICI. Și mă uit la cretinii ăștia de talibani cu legile lor absurde vis-a-vis de femei. Vă spun eu, sunt atât de proști și d-aia nu lasă femeia să se desfășoare, că-i face de cacao.

Îi face de râs și le arată cât de proști sunt, d-aia nu acceptă femeia egală și emancipată.

Concluzia: femeia în lumea arabă e bine, e foarte bine, acu’ depinde în care parte de lume arabă se află.

Off Topic – Al doilea arab pe care l-am cunoscut, mi-a fost ghid la Sheikh Zayed Grand Mosque

Cu așa plăcere mi-a descris locul, mi-a arătat ritualul de pregătire pentru rugăciune, mi-a explicat cât de tâmpiți sunt arabii fundamentaliști, de cum se leagă teroriștii de cele sfinte, să le stea creierii pilaf zen și câte și mai câte.

Și cum un arab adevărat este obligat să-ți explice, să-ți arate tainele religiei lor, să te invite-n casă, să te facă să vezi adevărata față și adevăratele învățăminte ale Islamului. Vă zic, impresionant.

Femeia în lumea arabă - 01.09

Femeia în lumea arabă – 01.09

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top