Concediu cu rază mică de acțiune – 03.08

Concediu cu rază mică de acțiune – 03.08

Concediu cu rază mică de acțiune - 03.08

Concediu cu rază mică, adică la maxim 60 km de casă. Io stau în Ploiești și marea calitate a Ploieștilor, e că e aproape de chestii.

Noi românii avem nevoie de concediu după concediu. Tre’ să ne odihnim și noi cumva, nu? Când plecăm peste gard, la greci în cazu’ meu anu’ ăsta, nu dormim. Vedem chestii, ne facem muci, petrecem, mâncăm ca la Apocalipsă, una peste alta, venim praf acasă și cu cearcăne până la buric.

D-asta zic, e bine să mai ai câteva zile de reveneală. Și vă zice fratilii vostru cum să le gestionați că vă știu, voi începeți să vă gândiți la biro, stai că-i închidere de lună, că draci pe varză proiect de terminat, și suspinați ca o domniță părăsită de zmardoiașu’ plecat la oaste.

Deci… concediu de după concediu, ziua 1.  Prima zi se doarme, end of day one.

Ziua 2, e sigur luni, hai că vă știu. E bine de stat prin curtea școlii, deplasări strict după ber…pâine, adică esențiale și doar chestii pentru și de prin casă. Demontat bagaj, băgat la spălat, lipit magneții pe frigider, musai cu gașcă de puiuți de somn între operațiuni, că vorba aia, e grele asta cu magneții. Maxim se poate o bere pe la cârciumă, maxim am zis!!! Hai bineeee, cinci.

Ziua 3, adică marți. Marțea lumea-i speriată de ceasuri. Bă, pe bune, poți să sari cu Seiko, cu Citizen, cu Pobeda, să nu fie trei sau multiplu’ de trei că-i jale. Ei bine, e de de mers la mall. Atențieeeee, mall-u’ cel mai apropiat de casă, ca să nu te surmenezi.

Marți am fost la mall și a fost fantastic. Adică nu era nici dracu-n zonă. Liber și liniște ca-n cimitire. Am intrat și-n magazinele de bossulani, așeeeea, cu aroganță de „vă cumpăr cu totu’, dă-vă-n căcat de săraki”.

Concediu de după concediu, ziua 3. Treci la mall-urile alea șmechere, mall Băneasa-n cazu’ meu, să mă-ncadrez în ăia 60 de km. Și am trecut și pe la suedez, pe la magazinu’ ăla care-ncepe cu I, are culorile Petroluțului și se termină cu KEA.

I-am scos p-ăia din criză, am cumpărat așa, un pahar haios, să-mi pun eu cochiliile de arici de mare pe care le-am cules din, ghici… mare, un recipient care nu-s foarte sigur la ce folosește, am înțeles că e pentru ceai, și doo castroane de salăți. În total, 73 de lei și 80 de bani. V-am zis, bossulanu-i bossulan.

Cîțule, să faci cinste că ți-am crescut cota la PIB, io-s rotița mică și fâșneață din economie.

Am mai găsit un magazin, MERE parcă, unde am luat o conservoaie cu ardei kapia și un borcănoi de murături, cam 33 de lei, da’ merită. Seara e dezlegare la cârciumă, poți să sari de cinci beri.

Ziua 4, ziua de concediu curat, fără noxă, că la Ploiești avem pe stoc. Se merge spre munte, se trece pe model șoșonar, și se merge pe unde se poate cu mașina. Da’ musai în zonă sălbatică, să dea bine-n selfiuri și pe cât posibil să nu te deplasezi prea mult.

Io am mers pe Padina, peștera Ialomiței, castelu’ Peleș, am mers și până la Piatra Arsă cu gând de plimbare până la Babele, da’ Mama Natură a zis „treci la bere că te simt”. Poze AICI.

Concediu cu rază mică de acțiune - 03.08

Azi sunt la pescuit. E un alt pretext de bere. Poze mâine. Chiar sunt curios ce rahat fac, pentru că n-am nimic la mine pe profil. Mă rog, am trei umbrele de soare, alea din concediu’ din Grecia. Sunt cu scule de căpătat. Sigur prind, muahahahaha.

Sâmbătă am concert la Rock Cafe și duminica încă o am în dezbatere.

O să vă spun cum sunt de odihnit luni, să văz dacă rețeta stă-n picioare. Hai să am fir întins!

Concediu cu rază mică de acțiune – 03.08

1 thought on “Concediu cu rază mică de acțiune – 03.08”

  1. Pingback: Piuituri Se întoarce - 07.09 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: