Ha- IT viața mia!!! – 16.09

Ha- IT viața mia!!! – 16.09

Ha- IT viața mia!!! - 16.09

IT -iștii, aceste ființe minunate, chintesența pozitivității noastre de la job-uri, extratereștri dragi, că sigur nu sunt de p-aciulea de pe glob. Hai că-i știți și sigur aveți un prieten apropiat sau rudă care vă instalează Windows fără licență. Dragă cititorule, dacă ești IT-ist, nu e despre tine, e despre alt IT-ist. Vorbesc serios, e despre un prieten și coleg d-al meu.

Cert e că nu putem fără ei. Ei ne fac viața mai frumoasă cu progrămelele lor care ne scot din rahați virtuali, și tot ei ne trimit la Bălăceanca atunci când ceva nu merge.

Pe parte de calculatoare, sunt praf și prafu’ cu particulele-n aer. Mă rog, știu și io acolo, de o conversație minimă, da’ să nu uităm că-n urmă cu doi ani io n-aflasem că s-au inventat diacriticile pe tastatură. Cel mai tare e când nu-mi merge ceva la blog și tre’ să sun un specialist. Conversația e cam așa.

– Salut, nu reușesc să mă loghez, îmi dă un mesaj cu o eroare și un papagal pe pagină. Fă ceva că nu pot să public un articol și-mi plânge cititorul. Nu-ți mai spun că afectez direct coeficientul mondial de inteligență prin absența mea în on-line.

241748328 390869249115896 5848539889874381425 n

Așa, să vedeți că încă-s ok la căpăcică.

– Așa… și? Fac și oamenii ăia mentenanță. Dacă te loghezi printr-un VPN cu ȘȚPRCM și da-i restart, da’ nu înaite de verificare IP-uri, MȚ-uri, CP-uri și PLM-uri, nu se poa’ să nu meargă, e simplu, ce dracu’ mă deranjezi pentru toate rahaturile.

Pe mine mă pierde de la cuvântu’ logat, da’ el crede că vorbește cu copilu’ din flori a lu’ Bilică cu ferestrele și crede că pricep o iotă din limbajul lui calculatoristic. Pe scurt, mă trimite la origini prin cuvinte pe care nu le-nțeleg și cu asta basta.

Io n-am d-ales, mă duc și îi trimit vedere cu „Salutări din pana lu’ mama meu”.

Atunci apelezi la varianta prieten/coleg cu drag de tine care te ajută așa, că ești băiat simpatic. Sau îl sexezi la icră și ca să scape de tine, te ajută numa’ să nu te mai vază-n proximitate. Îmi place să cred că mă-ncadrez la prima variantă.

În weekenduri îmi mai iau laptopu’ de muncă acasă, așa ca să nu încep ziua de luni cu plici la pipoțică. Acasă merg pe rețeaua mea, care e a mea și e după chipul și asemănarea mea, adică o tâmpită cu personalitate.

Dacă m-am tot băgat pe ea de pe mai multe terminale, blogu’ meu, care-i al meu după chipul și asemănarea mea, frate geamăn cu rețeaua, adică tot un tâmpit, m-a văzut ca pe un atac informatic și m-a blocat de mi-au mers fulgii.

Fac apel de help către somitatea calculatoristică, descriu simptome pentru un diagnostic exact și tratament pe măsură, și primesc răspuns „pis of cache bro, dau trei clickuri pe la ȘȚPR-uri, un clic la FMM-uri, ceva pe la PLM-uri și rezolvăm problema cât ai spune sternocleidomastoidian”.

Tot începusem de luni cu depanările, că i-am avut pe căblari pe televizorul din dormitor AICI, zic hai să continui săptămâna pe același motto „depanare, depanarum est”.

Și se apucă de treabă de la el din canapea. Io acasă, cu un ochi la Las Fierbinți, cu celălalt pe ecranu’ laptopului și cu căscuța telefonului în ureche să-l auz în explicații pe colegu’ calculatorist. Și-ncepe lupta, că-i d-acolo, că-i de dincolo, stai că IP-uri, stai să formatări, dezmembrări și feștanii, morți, răniți și pomeniți.

-Ia vezi, merge?

-Nup.

-Da’ acu’?

-Parcă, parcă… te-am păcălit, nu merge.

Și tot așa preț de două ore, o baterie de telefon descărcată și una de laptopu’ lui d-acasă care se cerea la-ncărcat. Plus coleg calculatorist cu nervi pe bigudiuri.

La un moment dat am ridicat steagul alb și zic „dă-l în gâtu’ mă-sii, hai la nani că se face mâine, ne mai găndim, ne mai sfătuim, mai vedem”, și-nchid sesiunea. Imediat după ce am închis tot, mă trece un gând.

Mă duc la router și-l scot din priză cu sete și cu salutări de mamă. Îl bag în priză și ghici, funcționează perfect de parcă nimic nu s-a întâmplat.

A doua zi, foarte important de parcă io am inventat netu’, harduri, softuri, mofturi, i-am spus foarte imperial „bro, când râmăi în pană de idei și nu mai dai de cap la probleme, vine fratilii tău, scoate siguranța și rezolvă problema cât ai zice pește… pește, nu sternocleidomastoidian”.

Ha- IT viața mia!!! – 16.09

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top