Bond, James Bond – Licence to pensie – 02.10

Bond, James Bond – Licence to pensie – 02.10

Bond, James Bond - Licence to pensie - 02.10

Bond, James Bond – de fapt No Time To Die, am scris Licence to pensie că am făcut io o paralelă între Licence to Kill și primu’ sunet de sonerie a poștașului care-i aduce pensia de bugetar britanic.

Joi seara am fost să-l văz pe Dănuț ochi de husky, pentru ultima dată în costum fițos de dabăl ou sevăn, No Time To Die. Nu-i cu spoilere, stați liniștiți, poate doar puțin, mai mult niște supărări din căpăcica mea, vă las să-l vedeți și apoi să-mi confirmați dacă am dreptate.

Apropo, bă până și spionii MI6 ies la pensie peste 50 de ani, io-te la Dănuț, încă poate și poate bine. Dacă nu-i dădeau ăia cu rachetuțe-n cap, probabil că mai făcea trei filme… ups… scuze… spoiler. Adică a ieșit din peisaj pe caz de boală, o durere acută prin tot corpul împrăștiat pe 5 km pătrați, acoperit de moloz, despre care am auzit că nu se tratează și nu există vaccin.

Și d-aci supărarea 1

Hai că l-au omorât, asta e, a fost glorios și cu rachetuțe britanice, pe model mama cu replica „io te-am făcut, io te omor”. A fost cu jertfă pentru a bătrână de la Buckingham, o moarte corespunzătoare pentru un spion dabăl ou. Bă da’ dă-mi variantă, lasă-mă să sper că nu rămâne lumea fără apărător.

Iron Man e mort, în Thor și SuperMan nu prea am încredere că-s reali, îl mai aveam pe Bond. Acu’ l-au făcut și p-ăsta muci.Încă o guvernare PSD… bine, nici cu ăștia d-acu’ nu mi-e rușine, și ne ducem pe copcă. Pe noi cine ne mai apără. Deci supărarea 1 și spoiler tot 1, e ăsta că 007 moare.

Spoiler 2 și mega-supărarea 2.

Cânt te găndești la 007, imediat îți vin în minte niște clișee. Instantaneu te gândești la replica „Bond, James Bond”, la Aston Martin, la băutura aia musai agitată, nu amestecată, habar n-am care-i diferența, și cel mai important, la gagicile din film.

Că face 007 podu’ de sus, lumânarea, că sare din avion în tren, că-i anti glonț, că arată al dracu’ de bine la costum, că draci pe varză, cu puțin antrenament le atingi cumva, da’ la capitolu’ gagici n-ai cum și faci plici de invidie. AICI

De la Ursula Andress,  la Halle Berry, de la Honor Blackman și până la  Eva Green, feblețea mea, numa’ bunăciuni. În ăsta ultimu’, Bondelu’ nostru se cuplează cu Madeleine Swann, blonda spălăcită din Spectre, și d-aci deducem că-și merită pensionarea pentru că nu mai vede bine.

Bond, James Bond - Licence to pensie - 02.10

Hai mă Boss, mă lași… atâta s-a putut? N-am nimic cu femeia, Lea Seydoux, da’ dacă era film românesc, o bănuiam că s-a culcat cu regizoru’, sau e nepoata de la țară a regizorului, aia care-și caută un loc de muncă să se afirme, sau că a dat șpagă la producător. Muuuuuult mai șmecheră e o spioancă americancă staționată-n Cuba, interpretată de Ana de Armas, care arată într-un mare fel.

Bond, James Bond - Licence to pensie - 02.10

Dacă eram în locu’ lui, îmi băgam picioarele-n ea de misiune și-mi acordam o vacanță all-inclusive cu asta mică, pe o plajă din Havana.

Supărarea 3

Subiectu’ nu-i nou, provocarea lu’ 007 o reprezintă o chestie mai veche pomenită și-n alte filme, combinată cu pandemia actuală. Sunt evaziv ca să nu dați cu pietre. Mă așteptam la ceva mai original.

în speranța că n-am dezvăluit prea multe, mai vin cu  precizare. Când te duci la film, să treci pe la budă să te picuri bine că ai de stat. Nerecomandat persoanelor cu prostată firavă, sau recomandat cu pempărși la purtător.

Și mai las o poză… așa ca să vă-ntrebați ce a vrut să zică autoru’.

Bond, James Bond - Licence to pensie - 02.10

AICI și AICI articole cu latura mea artistică de critic de film.

Bond, James Bond – Licence to pensie – 02.10

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top