Dacă-i ordin, cu plăcere – 05.10

Dacă-i ordin, cu plăcere – 05.10

Dacă-i ordin, cu plăcere - 05.10

Ordin, vă spune ceva cuvântu’?

Ordin – Dispoziție obligatorie, scrisă sau verbală, dată de o autoritate sau de o persoană oficială; poruncă. Ha, ring the bell?

Mai am o-ntrebare, știți că e pandemie? Aia cu vaccin și cip, aia de respiră greu prin secțiile ATI, hai că sigur o știți.

Dragă cititorului, din start vreau să-ți spun că n-am nici o problemă că tu nu vrei să te vaccinezi. Nu mă interesează motivul pentru care nu vrei să te vaccinezi, nu te judec, este problema ta și a familiei tale. Recunosc, noile măsuri împotriva răspândirii bla, bla, te afectează și-ți îngrădesc libertatea de mișcare.

Probabil te voi surprinde cu faptul că nici eu nu-s total de acord cu aceste măsuri. Faptul că tu nu mai ai voie la terase, film, restaurant etc, ne afectează pe toți. La tine e clar, pe mine că ajung în locații nepopulate și triste, probabil curând închise, dar cel mai rău îl afectează pe cel care deține acea terasă sau restaurant.

Cititorii mei fideli o să se-ntrebe ce-i cu mine, i-am obișnuit cu alt gen de articole. Stați liniștiți, sunt bine, doar că sunt chestii deranjante petrecute-n weekendul trecut.

Săptămâna trecută am făcut o rezervare la o Curtea Berarilor Timișoreana din Ploiești. Am fost sunat înaintea descălecatului în locație să confirm vaccinarea participanților. Acolo e o berărie veselă, cu muzică, discuții aprinse, o locație faină. Sâmbătă eram 16 persoane din care opt la masa mea. Trist, foarte trist.

La un moment dat au intrat trei persoane fără vaccin și gazdele au fost nevoite să-i refuze. Dacă cineva are impresia că au făcut-o cu plăcere, sau s-a auzit pocnind un dop de sticlă de șampanie, se-nșeală amarnic.

În altă locație dragă mie, la Cafeneaua Nației, unde am prieteni dragi care lucrează acolo, pentru simplu fapt că au respectat legea, s-au ales cu vorbe grele și replici „inteligente”. „Spor la faliment”, „oameni normali, nevaccinați, serviți?” sau „sper să dați faliment cât mai repede”, sunt doar câteva replici.

N-am vorbit cu prietenii de la Rock Cafe sau High Hangers da-s ferm convins că așa-i și p-acolo. Hai să vă dau exemplu de recenzie dată de cineva, care nu a beneficiat de servicii propriu-zis, doar a fost întrebat de certificatul de vaccinare. Citez:

„Cum mă să ceri certificat de vaccinat, într-un restaurant pretins vegan / vegetarian, păi ce, vaccinurile sunt făcute din plante ? Păi voi credeți că cei care nu consumă hrană de origine animală și care sunt foarte atenți la ingredientele chimice ale alimentelor, și-ar băga vreodată direct în vene (corp), o zeamă din extracte de celule animale și umane, plină de chimicale ?

Am vrut să sevesc ceva la voi sâmbătă, aveați doar doi clienți pe terasă afară și am rămas șocat că domnișoara care servea a venit cu o agendă (nu știu ce dorea să noteze în ea) și mi-a cerut să-i prezint certificatul de vaccinare.
Am plecat imediat, spunându-mi și părerea că vă consideram întregi la minte, dar … m-am înșelat.”
Ei bine, dragă domnule, că e un domn, nu știu cine și ce probleme are la minte, da’ sigur nu locația și angajații ei.
Dacă domnul în cauză crede că un agent economic de orice natură, bar, restaurant sau pufulețărie, încalcă legea, adică ordinu’ despre care am vorbit în deschidere, riscă o amendă de până la 10000 de lei și retragerea autorizației de funcționare în caz de recidivă, pentru că, nu-i așa, sunt mai mulți nemulțumiți și trebuiesc îmbunați toți, iar îmi apare-ntrebarea cu cine-i zdravăn la căpăcică.
Apropo, în caz că domnul în cauză, e prins și amendat cu o amendă de până la 2000 de lei, o să-i convină? Întreb așa, retoric, pentru că știu răspunsul.
Și revin, dragă cititorule nevaccinat, n-am nimic cu tine și-ți respect decizia. Da’ mitocăniile și rahaturile făcute public și total nefondat, indiferent de părerea ta vis-a-vis de covid, vaccin, norme, draci, laci, să le-ndrepți către niște persoane care nu fac altceva decât să respecte legea, persoane care au investit în acele afaceri, au copii acasă și depind de locul de muncă și sunt prinși între ciocan și nicovală, adică între lege și tine, clientule nevaccinat și nemulțumit, p-astea nu le pot tolera.
Frustrările tale se tratează cu mai mult sex, documentare din surse sigure și sigur cu ceva bun de fumat, din păcate ilegal în România… sau cu ceva legal și încă moca, vaccinul. Normal, doar dacă vrei, momentan nu te obligă nimeni. În mod cert o să ajungem și la faza aia.
Unde-i lege nu-i tocmeală și dacă-i ordin, cu plăcere. Pentru reclamații sunați AICI, sau scrieți pe adresa București, Piața Victoriei nr. 1.
Tot de pandemie da’ ceva mai vesel să vedeți că mi-am revenit. AICI
Și ca să-mi vedeți optimismul incurabil, am găsit și unicul beneficiu al ratei masive de infectare. O să creștem la procentul de imunizați. Sper ca toată lumea să fie bine și să treacă prin boală ca la o răceală banală, sănătate să fie că-n rest le rezolvăm pe toate.

Dacă-i ordin, cu plăcere – 05.10

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top