Protest la politically correct – 10.04

Protest la politically correct – 10.04

Protest la politically correct - 10.04

Protestez, nu se mai poate, ne ducem cu căpuțu’ rău de tot. Săptămâna trecută vă ziceam că am fost să-l văz pe ultimu’ 007. La finalul articolului pe temă, AICI, am pus o poză cu final neașteptat. Adică asta.

Protest la politically correct - 10.04

Auzind că Dănuț agață-n cui costumu’ de James Bond, toată lumea s-a pus pe speculații. 90% din premoniții ziceau că viitorul dabăl ou sevăn o să fie bărbat trecut de prima tinerețe, nu mult, așa cât să-i dea o patină șmecheră fără acnee adolescentină, și musai negru pentru că, nu-i așa,  tre’ să-și bage coada politically correctu’.

Să moară mă-sa, a devenit o modă fără cap și cu țoale stridente, cu rochie de seară și gumari. Da’ n-am nici o problemă cu asta, ba din contră, chiar făceam calcule care-i mai bun pe rol.

Normal că m-am gândit la Denzel Washington, pentru că are de toate. E actor de FOARTE MARE CLASĂ, arată bine și cel mai important pentru tâmpiții care vor să reinventeze roata pe plan artistic, e negru.

Protest la politically correct - 10.04

Are o singură problemă. Scuze, 66 de probleme. Are 66 de ani și mai repede-l văz în rolul M. Dacă venea oferta acu’ zece ani, mai mergea.

Oricum Anglia e un amalgam de rase și-s ferm convins că-n MI6 sunt angajați de culoare. Dacă stăm drept și ne uităm la comunitatea indiano-pachistanezo-sau proximitate, la procentul actual din Londra și UK, probabil că pe 007 trebuia să-l joace Salman Khan.

Iar n-aveam nici o problemă sau protest. Replica celebră „Bond, James Bond” se afla-n cărți.

Și mai aproape de rol, eu și alți fani ai brandului, îl vedeam pe Idris Elba. Actor bun, fezabil, talentat, îi șade bine la costum cu papion, are 49 de ani și cel mai important, e negru. Nici aici nu protestez, ba din contră, votam pentru Idris.

Protest la politically correct - 10.04

Acu’ e cu spoiler. V-am lăsat un weekend să vedeți „No Time To Die”, dacă n-ați fost la film, soarta crudă, oprește-te aici. În film, 007 e retras din activitate, freacă pisoiu’ pe toate meridianele lumii alături de blonda aia spălăcită.

Se-ntâmplă chestii și se bagă iar în câmpu’ muncii, da’ pe ștatele CIA. Americanu-i american frate, asigurare stomatologică, primă dodoloață de vacanță, alte facilități, mult peste MI6.

Și revin la poza cu duduița în loz. Dacă James s-a lăsat de job, noua 007 e ea. Și să nu ne fie cu supărare, da acu’ protestez. Adică pa „Bond, James Bond”, pa gagici fezabile pentru clătit ochișori, și nu mare mi-ar fi mirarea să fie și puțin lesbi, măcar bi, catolică din mamă musulmană și tată evreu, așa… să le acoperim pe toate.

Lesbi poate să fie că așa reapar cadânele-n film. Ba chiar am câteva idei de combinații cu actrițe care-mi bântuie visele.

Când a apărut Albă ca Zăpada pe negru, sincer am crezut că se face un mișto cât Casa Poporului. Când s-a semnalat incorectitudinea din finalul poveștii, că sărutu’ ăla nu-i chiar legal, că domnișoara nu și-a dat acordu’, am avut blocaj mental. Și exemple avem o droaie.

Idei de protest

– propun o nouă ecranizare Othello în care rolul principal să fie jucat de oricare actor chinez.

– „Green Book” și „12 ani de sclavie” să fie reeditate cu personaje caucaziene, de preferabil gay, și acțiunea să se petreacă-n Rusia.

– să nu se mai spună că albu-ngrașă. Alternativ, câte o lună da, una nu, să-ngrașe și negru.

– l-am avut pe SuperMan, a apărut SuperGirl sau Cpt. Marvel care-i tot un drac. Când a apărut Wonder Woman noi nu-l aveam decât pe Adrian Copilu’ Minune. De azi înainte să apară și varianta cu cuc la Văduva Neagră, apropo, să fie Văduva Albă de azi, și  Wonder Man pe care dacă n-are cin’ să-l joace, mă bag io că-s modest.

– solicit reeditarea filmului Ali, în care Muhammad să fie interpretat de Conor McGregor

Sau cel mai simplu, îl lăsați pe 007 în pace și mă potolesc cu protestele. Tot despre politically corectu’ mă-sii AICI.

Protest la politically correct – 10.04

 

1 thought on “Protest la politically correct – 10.04”

  1. Pingback: Irina Nistor, Mi-e Dor De Tine - 5.02 - Piuituri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: