Recorder 10, stai jos – 16.10

Recorder 10, stai jos – 16.10

Recorder 10, stai jos - 16.10

Recorder a deranjat iar preafericiții de la BOR cu o anchetă undercover. Mi-e greu să cred că nu sunteți în temă. O pun mai jos pentru cine a avut alte preocupări în perioada asta și a trecut peste.

Mno, acu’ presupun că toți am trecut pe la biserică și am licitat p-acolo diverse sume pentru diverse chestii. Nu-i o noutate că BOR e stat în stat, când te prinde te taxează și-ntreține o evaziune fiscală de manual. Da’ e vorba de fonduri private cu valori derizorii. Reportajul Recorder nu prezintă ceva nou pentru persoanele cu creierași funcționali, da’ acu’ e cu dovezi și cu altă miză,

Practic BOR-u’ ce face, ia bani publici și n-au reticență dacă-s publici europeni, face matrapazlâcuri fără nici un control de la orice entitate de resort, își prestează niște lucrări cu firmele lor de casă la prețuri muuuult mai mari, și o parte din bani revin în visteria proprie. Asta da afacere. Nu contribui cu nimic, te vezi cu lucrare făcută și mai primești și bani, atenție, publici.

Tupeul maxim e declarația BOR de după viralizarea reportajului. AICI, vă rog să citiți singuri, nu pun citate aici că-mi murdăresc blogu’.

Aproape că nici nu mai contează suma dacă studiezi formidabilul faptei. Până aciulea e simplu și la obiect. Da’ nu pot să nu observ reacția publicului, aia de 50%-50% despre care am mai povestit. Văd la diverse persoane, postări de genu’ „mare rahat ce au făcut și ăștia”, sau una tare de tot pe juma’ de glumă, „Patriarhu’ tre’ să se ocupe de țara asta, uite cum se descurcă și unde a dus averea bisericii”.

Fix aia ne mai trebuie, după ce că fură toată lumea, tre’ să-i dăm lu’ ăsta acces direct la finanțe. Nici în glumă n-aș zice asta. Mă rog, suntem experți în umor negru.

Eu sunt o persoană nonconflictuală, prefer să nu mă contrazic, respect opinii mai ales de la peroane mult mai deștepte ca mine, cred că diplomația e foarte bună și chiar dacă sunt cu cineva într-o discuție pe o temă, chiar dacă avem păreri diferite, consider că avem amândoi de câștigat.

E un formator de opinie, blogger, scriitor, fotograf, un tip foarte șmecher pe care-l urmăresc, nu dau nume că nu-i frumos. În primul rând de frică, recunosc, nu-l vreau de hater p-aici că mă face praf. În afara faptului că e jurnalist, adică știe ce face comparativ cu mine care sunt paralel și echidistant cu fenomenu’, sunt 99% în consens cu el, da’ mai e un procent amărât acolo pe care nu-l plac și-l explic.

Este vorba de ultima filmare vis-a-vis de Recorder & BOR = War. O să scriu declarațiile lui și apoi punctul meu de vedere.

1.E normal ca biserica să selecteze firmele pentru lucrări și citez „Ce ați vrea, ca Biserica Catolică să se trezească la o licitație cu firma unor musulmani? „

Da, mai ales dacă e pe bani publici. Da’ hai să lăsăm firma cu patroni musulmani, sunt o tonă de firme cu patroni creștini, cu prețuri normale și corecte. N-am înțeles sensul cuvântului „licitație”, aia din ziarul Lumina nu e licitație. Scuze, da’ n-ai dreptate.

2.”O biserică din America nu o să lucreze niciodată cu firma unor verișori cu Osama Bin Laden”

Corect, niciodată-n teorie și exemplu’ nu-i bun. În America, dacă mâine vrei să-ți faci biserică în jurul unui storcător de fructe, nu-i absolut nici o problemă. Când au interzis ăștia fumatul de interior, chiar mă gândisem la transformarea unei cârciumi în locaș de cult cu icoane reprezentative, frunza de Mărie sau tutun autohton.

Dar, ca să-ți faci biserică, inclusiv satanistă, văz că sună ciudat în aceeași propoziție, ai nevoie de teren, bani de construcție și cel mai important, adepți ai cultului că așa supraviețuiești, din cotizații. Nu poți să ceri bani la Washington. Plus că bisericile din US întorc o parte din acei bani enoriașilor.

După ce-și ia popa salariu’, repară ce-i de reparat sau mai face îmbunătățiri, periodic organizează chestii pentru copii, ateliere de nu știu ce, ajută persoanele cu probleme. Și cel mai important, nu vorbim de bani publici. Dacă plătești taxe, apropo, ăia chiar plătesc taxe, n-ai nici o problemă că te-nchini la o porție de cartofi prăjiți.

Americanu-i oportunist, dacă vine o firmă cu prețul cel mai mic, la o calitate bună, d-aia nu mai poate el că-i din Afganistan, aripa belicoasă. Atâta timp cât e pe piață și FBI cu CIA n-au nimic împotrivă, e foarte bună.

3.”Era nevoie de un subiect proaspăt pe agenda public, ca să nu vorbim de alte trei subiecte, despre pandemie, prețurile la energie sau criza politică”, „nu uitați să-ntrebați de ce, de ce se servește asta acum”.

Pe scurt, se sugerează că Recorder a făcut ceva la comandă. Nu cred pentru că exact cum am spus, și exact cum spune autorul, suntem suficienți de inteligenți să ne dăm seama singuri că BOR fură și face inginerii financiare. Diferența e că acum avem și dovada. Și nu vorbim despre un popă de cartier.

Asta cu scos pe piață un scandal, într-un moment T0 ales de cineva, pentru a distrage atenția publică, e real, foarte bine pusă la punct, dar nu cred că are aplicabilitate în cazul de față. Plus că la noi în România habar n-ai când dracu’ să ieși cu un scandal în media, fără să planeze asupra ta acuzația asta.

La noi mereu e ceva pe tapet. Așa e, criza actuală e cred că cea mai grea și afectează mai multe axe. Da’ nu suntem Norvegia. De Norvegia am citit acu’ zece ani când un cretin a omorât nu mai știu câți adolescenți, și acum când alt cretin a ieșit cu un arc la vânătoare de oameni. Între evenimente n-am auzit mare lucru. A mai jucat naționala un meci p-acolo, știam că berea-i foarte scumpă, la fel croazierele-n zonă că le urmăresc, și cam asta-i tot în zece ani.

La noi se-ntâmplă ceva zilnic. De ultima perioadă neagră nici nu mai vorbesc. Plus că timingu’ reportajului e bun, pare real și acu’ a fost gata. Personal nu mă duc până acolo să-l consider un „fabricat la comandă” și scos la ordin.

Și pentru că n-am cum să nu vă dau sursa că nu-i corect, o să mă risc și o să vă spun că e vorba de Bogdan Stoica. Îl găsiți AICI și-l recomand, știe ce vorbește și le spune pe bune. Îl găsiți la Starea Nației,  alături de Dragoș Pătraru în podcastul „Și de restul caramele”, pe rafturile de la Cărturești sau AICI.

Nu-l cunosc personal, am dat mâna de câteva ori când ne-am intersectat pe la un concert și chiar mi-ar plăcea să stau la un pahar de vorbă cu el. Cine știe, poate că o să se-ntâmple.

Jur că nu comentam, da’ exact așa-s instrucțiunile autorului pe canalul de YouTube.

Dacă nu-ți place ce vezi/auzi, explică-mi de ce, la contact arond bogdanstoica punct ro. Dacă-ți place, susține acest podcast abonându-te la acest canal youtube și dând o raită pe site-urile indicate mai jos. Multumesc. Bogdan Stoica.”

Și mai am o chestie. Eu cred că din punct de vedere organizatoric, BOR rivalizează cu marile case mafiote. Ba chiar le depășește. Ăia se joacă-n mare parte cu banii lor sau bani privați. Și plătesc taxe, că așa se spală banii.

Apropo de o replică interesantă care te pune pe gânduri. De vizionat cu și mai multă atenție de la minutul 10.40. Cam așa e cu un singur amendament. Nu se pregătește, este-n plină desfășurare și termenul de „restructurare națională”, chiar dacă sună greu și nedigerabilă, este un termen mai mult decât foarte bine ales. Felicitări sincere.

Felicitări Recorder, din punctul meu de vedere ați făcut o treabă foarte bună. După acest reportaj s-a mai dărâmat un mit, ăla cu „Să nu faci ce face popa, să faci ce zice popa”. Dacă te apuci să faci ce zice popa din reportaj, sigur se lasă cu executare la Jilava.

Recorder 10, stai jos – 16.10

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top