Televizorul, cel mai bun prieten al omului – 22.10

Televizorul, cel mai bun prieten al omului – 22.10

Televizorul, cel mai bun prieten al omului - 22.10

Televizorul, acea sculă în care investim bani, să fie cu ledulețe și mulți K, total nerecunoscătoare și plin de tâmpenii de-ți fac neuronii plici. La mine vorba cu „vorbește singur ca televizorul” are o aplicabilitate de 100%. Ajung acasă și involuntar dau drumu’ la televizor. Când mă bag la nani, îl închid p-ăla din sufragerie și-l pornesc p-ăla din dormitor. Pe mute ca să nu mă deranjeze la somn.

Din când în când mai urmăresc o știre, o frântură de emisiune sau o reclamă.

 

Aseară îmi desprind privirea din laptop și prind o reclamă la un detergent. Un puștan trece grăbit printre ai lui, ăștia-l întreabă dacă și-a terminat treaba, ăla zice că da și dă cu praf de ninja. Ai lui se duc la un dulap din care se prăvălesc țoale în avalanșă, adică ăla micu’ le-a dat țeapă.

Ta-su’ ia un tricou din grămadă, bă da’ nu purtat, efectiv căcat pe el, ziceai că a fost folosit pe post de hârtie igienică. Îl ia de jos, îl miroase și normal că face o față încercată de o stare de vomă. Bă io nu-nțeleg nici gestu’ lu’ ăla și nici viziunea regizorală a reclamei. Adică se vedea de la mine din canapea că pe tricou’ ăla fătase o cățea sau că o bandă de veceuri publice se răfuise cu el, chiar nu trebuia mirosit.

Dacă mă-ntrebați pe mine, tricou’ ăla era bun la o reclamă cu chibrite, la gaz de pus pe grătar sau o firmă de incinerări materiale radioactive și biohazard. Nici n-am văzut despre ce detergent e vorba, eram ocupat cu un test de hepatită.

 

Antena 1 la mine rulează cu două scopuri, Șefi la cuțite și Asia Express. În rest nu există ca program și dacă-l scot ăștia din grilă, mai mult ca sigur că nu o să mă prind. Nici la alea două nu mă uit, dar le urmărește fosta mea prietenă, actuala nevastă. La Asia Express o aveau pe Ginuța Pistol, acum nu mai e dar există varianta de backup, o brunetă miștoacă, mai miștoacă ca Ginuța după frumusețometru’ meu.

Da’ nu ea e problema. Din când în când, apare un nene care spune ceva. Un fel de intro la ce o să se-ntâmple în emisiune. Mai precis o descriere a locurilor pe unde o să-i alerge pe concurenți ca pe hoții de cai. Narațiunea nu-i rea, în câteva cuvinte-ți explică ce-i prin zonă, cine cu cine s-a bătut, chestii socoteli scurte și cuprinzătoare, nimic de cârcotit.

Bă da’ nenea prezentator, nevastă-mea zice că-i actor, zici că-i homeless. La radio era ok, are voce radiofonică, are cuvintele la el, da’ pe sticlă zici că-i cules dintr-un șanț, are o barbă ne-ngrijită, îmbrăcat de zici că l-ai băgat într-un șifonier pe care l-ai aruncat de pe o stâncă, apropo, chiar e un clip cu tema asta, o să-l las mai jos că e faină și trupa și melodia.

E de căpătat și seamănă cu Alan din seria The Hangover. Plus că io-s bine la cele 104 kg, mai pun ceva negru, mai un supt de burtă, per total am un cinci de trecere la look. El nu, zici că-i face-n ciudă producătorului emisiunii și la toată lumea fashion. Pe bune, atâta s-a putut? Mai bine-i lăsați doar vocea și derulați imagini din locațiile respective, e mut mai ok.

Sau mă puteți contacta pe mine cu o ofertă, nu, n-o să vin, dar o să am o mare satisfacție să vă refuz.

 

Știrile PRO Tv de luni sau marți. Normal, primele știri e cu covizi, morți de covizi, statistici și etc. Noi știm că-i groasă, mă rog, o parte din noi. O tanti reporteriță transmite din fața unui spital și zice așa: de la începutul … n-am înțeles foarte bine de la ce început, cred că al lunii, sunt deja 5 mii și nu știu câți morți, echivalentul a 32 de avioane de pasageri prăbușite.

Eu cred că dacă se oprea la 32 de avioane de pasageri ne prindeam de gravitatea situației. Bine, io mă prindeam de la 5 mii și fără avioane pomenite, da’ am uitat că e și Șoșoacă prin țara asta.

Dacă folosea autobuze probabil că zicea X autobuze făcute terci pe DN 1, prin dreptul orașului Comarnic. Dacă folosea peluze de stadion, probabil că folosea cuvântul prăbușite sau omorâte-n bătaie de jandarmi. Sau cu garnituri de tren lovite-ntre ele, sau cât ia o tornadă la două învârteli, numa’ d-astea de horror.

Doamna reporteră, „5 mii de morți” este mai mult decât suficient. Pricepem cifra-n sine, adică nu o să vă-ntrebe cineva dacă-s 5 sau cinci sute și nici nu ne dădea cu zecimale. Cuvântul morți îl pricepem și mai bine, mai ales că suntem mulți care conștientizăm chiar toată fraza în forma ei completă.

Dacă tot faci pe BauBau de am visat noaptea accidente aviatice, spune soro mai exact, specifică tipul de avion de pasageri că e mai multe, și specifică dacă ai luat în calcul și piloții. Apropo, o rugăminte personală, scoate din schemă stewardesele, e păcat de așa frumuseți.

Cam atât, trei aruncături de ochi la televizor și io-te ce spiritual devin. A… v-am promis melodia cu șifonieru’.

 

Televizorul, cel mai bun prieten al omului – 22.10

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: