Mă-sa croazierelor – 23.10

Mă-sa croazierelor – 23.10

Mă-sa croazierelor - 23.10

Croazierele au reprezentat pentru mine cele mai șmechere concedii ever. Până acum am fost în trei. P-aciulea prin Mediterană, o fugă prin Caraibe și o fluvială pe Nil. AICI, AICI și AICI. Vă spun cu mâna pe corazon că merită și ultimul bănuț.

Croazierele au particularitatea de mare angajament, hotelul e plutitor și voiajor. Seara te bagi la nani la Roma, dimineața te trezești la Nisa și chestia asta e foarte șmecheră. N-ai timp de un oraș ca la un city break, da’ poți să vezi principalele atracții. E clar că-n Barcelona o să mai ajung să aprofundez locația și să intru-n detalii, da’ pentru Pisa a fost mai mult decât suficientă o zi.

Joi seara auz o știre cu croaziere, de fapt cu mă-sa croazierelor, și am zis să vă oftic și pe voi că io am făcut plici.

Royal Carribean, o companie cu bărcuțe de fiță, a pregătit o escapadă de-ți pică mucu’. În primul rând să vă arăt nava. Harmony of the Seas pe numele ei de scenă, este o măgăoaie de năvoaie cu ce-ți trece ție pe chelie ca dotări. De la piscine cu tobogane acvatice, saloane de masaj, tiroliană, perete de cățărat, teatru, prestații live și până la cârciumi unde să te faci praf. AICI lista de chestii miștoace. Momentul în care am făcut plici prima dată.

Mă-sa croazierelor - 23.10

Buuuun, deci compania a pus pe rol o croazieră în jurul lumii, în care ai așa, două puncte..

-bifezi toate continentele, de la pinguini și până la canguri sau cămile, s-a auzit… TOATE! Adică în bagaj o să-ți trebuiască și costumu’ de baie, da’ și paltonu’

-vizitezi 65 de țări… mă rog, sigur nu integral, acolo trei sau patru chestii

-excursia ține 274 de nopți cazare, adică e clar că-s și zilele dintre ele

-vizitezi 11 minuni ale lumii… io știam de 7 da’ probabil că s-a făcut un upgrade recent de care n-am auzit

Acum am făcut a doua și a treia oară plici. Două pliciuri d-odată.

De când am auzit știrea tot răscolesc pe net după informații suplimentare. În afară de faptu’ că ancora se ridică în 2023, mare lucru n-am găsit. Am căutat să văz harta cursei și mai precis prin ce porturi trage pe dreapta, și altceva foarte important, prețul. N-am găsit itinerar dar am găsit pe un site neoficial un preț aproximativ.

Atunci am făcut plici a patra oară. Neoficial, un site pe care nu-l mai găsesc, vine cu un preț aproximativ cu prefixul „de la”, exact ca unele oferte turistice de la noi de pe piață care-ți bagă-n ochi un preț atractiv și când te pui pe calculat la taxe de aeroport, taxe turistice, taxe de draci și de laci, îți fuge cardu’ din portofel că te-ndepărtezi mult de prețu’ ăla atractiv.

Prețul aproximativ era de la 61000 de dolari de persoană. Adică dacă vreau să mă duc singur că n-am bani de doi, scuze nevastă, pe lângă apartament o să trebuiască să fac un pachet de vânzare la care să-l pun și pe Sherman Dustărelu, plus un rinichi. Banii de pe rinichi să-i am și eu de cheltuială.

În speranța că prețul ăla e all inclusive, adică papa și băutura inclusă, mă abțin să mai fac plici și mă pun pe calculat. Mai scot niște bani de la-ntreținere pentru că mă scot aproximativ șase luni, și nici benzină nu consum pentru că sunt pe vas. Bine, oricum n-am cum să mai iau benzină pentru că pe Sherman l-am vândut cu un paragraf mai sus.

Tind să cred că e cu tot cu băutură pentru că dacă facem un calcul, o să vedem că sunt cam 350 de dolari de fes, alocați în fiecare zi. La 1480 de lei io zic că mănânci și bei binișor. Oricum, dacă e „de la” prețu’ ăla, probabil că la prețul ăla ai cabina sub nivelul mării, vecin cu sala motoarelor, probabil fără pileală de bossulani și acces restricționat pe la multe din atracțiile vasului.

Pe lângă preț mai am o problemă. N-am concediu 274 de zile, 280 cu tot cu tur/retur către portul de-mbarcare, pentru că mi-e greu să cred că-i la Constanța sau Mangalia.

Aste e, io m-aș duce da’ nu mă lasă șefu’.

Mă-sa croazierelor – 23.10

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: