Top scuze antivaccin – 24.10

Top scuze antivaccin – 24.10

Top scuze antivaccin - 24.10

Scuze că vă frec ridichea cu covizi și pandemii, da’ asta-i actualitatea dacico-comică. Tre’ să recunosc, am o plăcere sadică să pun întrebarea „da’ de ce nu te vaccinezi?”. Mă distrez puțin cu răspunsurile, mai ales că vin de la persoane inteligente și sunt date așa, să-mi închidă gura.

Apropo, nu-s șoșiști, anteniști 5G sau d-ăștia săriți gardu’ de pe la 9.

Scuze servite în general de femei – „Nu suport să mi se impună”

„Dragă, chiar am vrut să mă vaccinez, da’ hărțuiala asta media, faptu’ că-mi bagă pe gât vaccinu’ ăsta, asta nu-mi convine și nu vreau să mă vaccinez.”

Adică femeia puternică, egala bărbatului, mai deșteaptă ca el dacă mă-ntrebi pe mine, frumoasă și independentă, e constrânsă și obligată din… decembrie anu’ trecut. Hai nu decembrie că atunci au intrat la vaccinat medici, armată etc. Hai să zicem că din februarie, a fost supusă la o presiune imensă și d-asta s-a făcut octombrie și 15 mii de cazuri pe zi, că a fost ea stresată.

Și pentru asta, io-te așa vrea mușchii ei să nu se vaccineze. Alooo, autoritățilii, lăsați fata-n pace că poate se vaccinează-n doi, trei ani.

Apropo, vă zice fratilii vostru, până acum nu v-a impus nimeni, stați să vedeți d-acu’.

Scuze mixte 50% femei, 50% bărbați – „Cine știe ce-mi face vaccinul peste cinci ani”

Îți spun eu, 90% nimic. D-aia are termen de valabilitate și tre’ să-l faci iar după nouă luni. Acu’ ce să vă zic, nimeni nu știe cu precizie dacă peste zece ani o să existe un efect secundar. Dacă va exista, eu personal am încredere în medici și-s ferm convins că o să rezolve o eventuală provocare apărută.

Momentan, înainte de „peste cinci sau zece ani”, există acum, e mai aproape și e grav. Trebuie rezolvată problema asta ACUM. Atunci o să mai vedem. Până atunci mai e și ca să atingem „atunciul”, tre’ să rezolvăm „acumul”.

Scuze tot de femei, spuse și de bărbați după o discuție cu femeile – „O să mă vaccinez, înainte trebuie să mai fac o serie de analize medicale, doctorul de familie mi-a interzis momentan „

Și, când le faci? Poate să-ți dea doctorul de familie o hârtiuță din care să reiasă negru pe alb că n-ai voie să te vaccinezi pentru că o să-ți atace platfusu’ și operația de apendicită din clasa a 4 a?

Îți spun eu, nu poate și e cazu’ să-ți cauți medic de familie că ăla a terminat medicina la fără frecvență și a fost cel mai prost din curtea facultății.

Nu vorbim de cei care chiar nu pot să se vaccineze, probabil un segment de sub 1% din populație. Oamenii ăia cred că se vaccinau bucuroși.

Asta cu o să-mi fac niște analize înainte de vaccinare e fix cum faci analizele anuale, adică o dată la cinci ani… asta dacă le faci și atunci. AICI găsești un articol pe temă. Statistic e demonstrat că-n România, e un procent foarte mare de oameni care nici nu știu dacă au medic de familie, sau nu l-au văzut niciodată.

Scuza asta e cea mai lasă-mă să te las.

Scuze flower-power – „Da’ de ce să mă vaccinez? N-am absolut nimic”

D-aia că se înscrie la capitolul prevenție. E ca și cum ai arunca toată mâncarea din frigider că tocmai ai mâncat și ești sătul. Ghici, mâine o să-ți fie iar foame, poate chiar peste câteva ore.

Scuzele daco-libere-mogâldănești – „Dă-l în plm de vaccin, nu vrea plm să se vaccineze”

Aici n-am comentarii, doar o dorință. Să fiu medic la UPU sau un asistent la triaj și când vine unu’ d-ăsta pe la mine, nu cu chestii grele, un atac de panică pe fond de ipohondru, să-i zic „tu, ce vrei? nu vrea plm să se uite la tine… poate dacă o rogi frumoooos…” Mi-ar plăcea să văz ce față face.

Pentru prahovenii mei nevaccinați care nu se mai simt presați, cu analizele alea preliminare făcute sau pentru cei care ajung la concluzia că e mai aproape actuala criză sanitară, le las AICI o listă cu centrele de vaccinare.

Și hai să vă zic acu’ ce se află-n spatele acestor scuze. Probabil că n-o să mai vorbiți cu mine da’ mizez pe inteligența voastră. Io cred că e un mare procent de lașitate, de „lasă să meargă alții la vaccinare, scap și de pandemie și de vaccin”. Recunosc, are logică și raționamentu-i bun, numa’ că aveți o problemă, sunteți mulți.

Top scuze antivaccin – 24.10

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: