Dune 2021 – 25.10

Dune 2021 – 25.10

Dune 2021 - 25.10

Dune… wow, wow, de trei ori WOW!!! O să ziceți, „iar a fost ăsta la film și ne altoiește cu spoileru-n cap”. Greșiiiiit, nu că n-aș vrea, da’ nu poci. Nu e ca la James Bond să nu cunoaștem scenariu. La Dune am văzut deja două ecranizări și am citit cartea.

Adică ce spoiler că n-am ce să dau din casă și să nu știți deja. Și oricum, dacă n-ai citit cartea n-am ce-ți face, e complicăciune să narez în trei cuvinte o acțiune complexă, cu personaje puternice, o grămadă de detalii, mai bine te duci la film și te bagi la două spectacole consecutive să nu pierzi ceva.

Vestea proastă e că-i prima parte și la partea a doua încă n-au început filmările. În 2022 se va filma și probabil că va avea premiera în 2023, asta dacă totul e ok și ne lasă covidu’.

Am zis de trei ori WOW la Dune -le proaspăt și cald, de anu’ ăsta. Hai să vă zic de ce.  Bun, subiectu-i clar, l-am lămurit și n-a fost loc de manțocării sau improvizații. Să-nceapă gala premiilor WOW.

WOW pentru distribuția Dune 2021.

Fetili, încep cu Momoa că-i carte câștigătoare și e șmecher pe rol. Băieți, e și cu Zendaya da-n prima parte apare puțin pe la final și-n visele personajului principal.

Actori aleși pe sprânceană, prestația foarte bună, aveți AICI distribuția completă. N-am ce să zic, m-am sucit, m-am învârtit, am căutat un noduleț în papură, nimic și n-am comentarii. Toți sunt buni și pe roluri. De remarcat două roluri interpretate de actori cunoscuți pe care-i nu-i diclești din prima.

Stilgar – Javier Bardem

Dune 2021 - 25.10

Dune 2021 - 25.10

Am uitat să vă zic, înainte de a mă duce la film, n-am căutat nimic despre el, văzusem doar un treiler. Habar n-aveam cine joacă. Când l-am văzut pe Stilgar, mi-am zis „mă, de unde-l știu io pe fremenu’ ăsta”. Ulterior m-am prins cine e și am avut confirmarea în lista cu actori de la final.

Baron Harkonnen- Stellan Skarsgard

Dune 2021 - 25.10

Dune 2021 - 25.10

Genial omu’ în prestație și tre’ să recunosc, recunoșteam ochii, da’ m-am prins greuț despre ce actor e vorba.

Inclusiv actorii mai puțin cunoscuți sunt d-acolo și perfecți pentru roluri.

WOW pentru costumele & locațiile din Dune 2021.

Când am citit cartea, în proporție de 90%, fix așa-mi imaginam costumele și locațiile. Totul pus la punct de n-ai reclamații. Tot am căutat pe net să găsesc unde au fost făcute filmările da’ n-am găsit. Costumele împreună cu locațiile filmărilor și prestația actorilor, mă face să spun cu mâna pe inimă că e cel mai tare film SF pe care l-am văzut în ultimii ani.

WOW pentru efecte speciale

E normal, la tehnica actuală n-ai cum să dai chix. Dar sunt filme care abuzează cam mult de calculator. Și ăsta, da’ parcă abuzează cu cap și exact unde trebuie. Efectele excepționale, cireașă de pe tort la rețeta de succes Dune 2021.

Vă mai las o chestie interesantă.

Dune 1984… pentru nostalgici.

Dune 2021 – 25.10

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: