Atenție se-nchid ușile – 26.10

Atenție se-nchid ușile – 26.10

Atenție se-nchid ușile - 26.10

Ușile-nchise pentru nevaccinați, ziua 1.

Eu lucrez la o firmă considerată de autorități ca neesențială. Adică avem ușile-nchise pentru nevaccinați, chiar dacă pentru noi aceștia reprezintă un procent important. Bine, chestia asta e valabilă pentru orice magazin. Vrem nu vrem, tre’ să ne conformăm.

Până acu’ ne-a durut la bașcheți, înjurăturile le primeau restaurantele, de ieri le-mpărțim frățește.

La noi a fost relativ simplu, colegii din showroom, singurul spațiu cu acces pentru public, sunt oameni deștepți, cu acces la tehnologie și asta face ca procesul de verificare să fie foarte simplu. Ieri a fost prima zi cu uși închise pentru nevaccinați și show în toată regula pentru vaccinații-angajați care au respectat legea.

Am mai scris într-un articol că dacă cineva are reclamații la noile restricții, degeaba se dă tractoraș la vânzătorul de la pufulețărie, omu’ n-are nici o vină, doar respectă legea și-l doare bugetu’ dacă primește amendă, reclamația trebuie făcută în Victoriei nr.1 București. AICI

Interesant e că deștepții din CNSU, au uitat ce au anunțat inițial și n-a mai apărut asta cu certificatul verde scos la control pentru acces în mall. Au dres busuiocu’ în timpul zilei când au refăcut ordonanța. Io am altă ipoteză, asta cu neînțelegere între juridic și bla, bla, la nivelul ăla, chiar dacă-i vorba de Românica, o cam exclud.

La-nceput a fost un zvon, asta s-a întâmplat vineri. În weekend s-a studiat reacția. Erau două variante, ieșit în stradă sau ieșit la vaccin. Pe stradă a fost liniște, la centrele de vaccinare nebunie. Și asta-i bine. Dacă se ieșea-n stradă, cineva de la guvern zicea „bă sunteți nebuni, nu vedeți ce scrie la ordonanța publicată luni. nu e nimic de interzis acces la mall”. Pentru că nu s-a ieșit, au venit cu upgrade prin care se interzice accesul în multe locuri fără certificatul verde.

Cert e că până se lămuresc ăștia cum e bine și cum nu, noi trebuie să ne certăm cu nevaccinații. Până la ora la care am scris articolul, colegii din showroom au fost făcuți tâmpiți, jegoși și firma la care lucram „să se numească Pandemia SRL bă”. Io-te așa băgăm noi toți vaccinații-n aceeași găleată și cu aceleași etichete de să nu le zic cum.

Eram la o țigare și vine un nene. Colega mea-l întreabă de certificat verde, ăla n-avea, dar dat fiind că știa ce vrea, am hotărât să-i aducem cevau’ ăla afară. În timpul cât stăteam afară cu el, boscorodea vaccinul și ne spunea nouă că habar n-avem ce ne-am băgat în vene. Un coleg întreabă.

-Ce an de fabricație sunteți?

-1976

Eu- Aha, deci ați prins vaccinarea pe vremea lu’ Ceșcaru, nu?

-Normal.

-Aha, mai știți pentru ce v-ați vaccinat?

-Aaaaaa… pentru prevenția unor boli…

-Mai precis, pentru ce anume?

-Nu mai știu…

-Exact, putea să vă injecteze și Domestos că habar nu aveați. Nu ați avut nimic de comentat atunci, nici dvs, nici părinții dvs, în condițiile în care nu aveați nici o informație. Aveți acum.

A mai boscorodit puțin și a plecat. Și asta e doar prima zi.

Atenție se-nchid ușile – 26.10

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: