Efectul fluturelui – 04.11

Efectul fluturelui – 04.11

Efectul fluturelui - 04.11

Efectul fluturelui, parte integrantă a teoriei haosului, zice că… mai repede citiți AICI că e mai simplu.

Efectul fluturelui se poate vedea… ce vorbesc, se poate pipăi fără probleme la noi în Românica. Numa’ că la noi e de două feluri.

Felu’ 1 – Efect provocat de o acțiune clară. Să zicem că Putin se trezește într-o dimineață cu fața la cearșaf și umblă la robinetu’ de gaze. Instantaneu îmi scade mie flacăra de la cuptorul, din blocul aflat în Ploiești. E un exemplu, știu că nu-i chiar o teorie a haosului, da’ merge.

Felu’ 2 – Efect provocat de creier cu buba și de neuron panicato-apocaliptic. Să zicem că iese în America nenea ăla bătrân cu rol de președinte, și zice că a visat el că o să fie criză de pufuleți cu surprize. O să se cumpere pufuleți în draci și chiar o să fie criză pe bune. Ăsta-i un lucru bun dacă ai pufulețărie și-l cunoști pe domnu’ acela în vârstă, pe care-l păcălești să zică chestia asta.

Acu’ două zile vă spuneam de o tanti austriacă, șefă pe la armată, care a zis că ce rahat facem dacă ne sar siguranțele la termocentrale, centralele nucleare, pe la eoliene, la fotovoltaice și la dinamu’ de la bicicletă. AICI Acolo la mama ei la Austria, femeia e bine intenționată, adică-i foarte bine să știe toată lumea ce măsuri se impun în diverse situații de criză apărute.

Problema e că la noi în Românica s-a-nghițit știrea pe nemestecate de a-nceput românu să meargă cu ochii închiși, să se obișnuiască cu întunericu’.  Bine, la noi în România autoritățile declară-n ianuarie că i-a luat iarna prin surprindere, ăștia nici de simulări nu sunt buni.

De la asta s-a activat minionu’ meu de pe creieraș, ăla responsabil cu SF-urile.

Efect la un posibil țunami în Indonezia

-Știrea e preluată de Antena 3, Gâdea apare în costum de salvamar model Mazăre, inepția aia dungată galben-roșu, și cu colac gonflabil cu flamingo roz.

-Pe platoul Bucegi se reiau autorizațiile de construcții.

-Orașele Constanța și Tulcea se-nfrățesc și se mută efectiv de la Țăndărei spre vest.

-Capitala se mută în munți.

-Răspunsul caterincos la-ntrebarea „Unde ai făcut armata?”, „La marină la Brașov” devine plauzibil.

-Din magazine dispar produse: drojdie, mălai și hârtie igienică. Da, și hârtia igienică deși apare opțiunea de spălat la cur.

 

Efect la o posibilă avalanșă pe Everest

-Știre preluată și-mprăștiată prin RO-ALERT în toată țara, mai puțin în zona de munte.

-Știrea se-ntâmplă prin august când chiar sunt șanse de avalanșe… pe Everest.

-Se relansează economia prin redeschiderea marilor fabrici de utilaj greu, acum reprofilate pe sănii cu sau fără zurgălăi.

-Fuego face un cover la „Împodobește mamă bradu” printr-un mix cu melodia „Eu vara nu dorm”.

-În magazine se vând toate lopețile, inclusiv cele de plastic din seturile de plajă pentru copii. Copii revin la joaca cu puța-n nisip… cei care au… nisip și puță.

-Din magazine dispar produse: drojdie, mălai și hârtie igienică. Da, și hârtia igienică deși apare opțiunea de spălat la cur. Da, ce vă mirați, zăpada topită rezultă apă caldă.

 

Efect la un posibil uragan în Caraibe

-Cam ca la țunami.

-Se declanșează vânătoarea de paparude.

-Românii din apropierea granițelor se mută la vecini, acolo nu s-a anunțat nimic.

-Pelerinele de ploaie și umbrelele sunt cotate la bursa de la București.

-Din magazine dispar produse: drojdie, mălai și hârtie igienică. Da, și hârtia igienică deși apare opțiunea de a scoate curu’ pe geam și nu mai ai nevoie de nimic.

 

Efect la un posibil cutremur în zona Vrancea

-Autoritățile atenționează populația cu desenarea de buline roșii pe toate clădirile.

-RO-ALERT nu anunță nimic

Apropo, acu’ fără glumă, săptămâna asta am epuizat stocurile de generatoare care-n mod normal ne ajungeau până la primăvară. Exact, adică aia de după iarna care încă n-a venit.

România, ai loviu sou maci!!!

P.S. Stați așa, nu v-am zis, China a anunțat populația să-și facă rezerve de alimente da’ nu a precizat motivul. Bun, mâncare luăm, da-n rest ce cumpărăm, lopeți de zăpadă, colaci de salvare, căști de protecție sau trecem direct la lumânări că alea-s universale? Musai hârtie igienică, asta-i obligatorie la orice criză.

Efectul fluturelui – 04.11

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: